За всички които искат да постигнат нещо!!!!

13.10.04
03:34

Ами сега какво да ви кажа!!  Чета ги всичките тия НВД диети по горе, които съдържат ядене на орис който на 75 грама има около 60 грама въглехидрати и за мен това са пълни глупости. :x Защо хора, които: не разбират, или не тренират достатачно, или ниамат добри източници на съвети си казват некомпетентното мнение по тази тема?????? :shock:  :x
  Трите основни неща са: ВЪГЛЕХИДРАТИ , БЕЛТЪЧИНИ , МАЗНИНИ. При УСЛОВИЕ че ИСКАТЕ да постигнете нещо, като тренирате следвайте това, което ще ви напиша по-долу и ще имате поразителен ефект...
    1- диета за пълно изчистване на мазнини:
  В този случай триабва да спрете енергията от храната която отива в мускулите тоест ТРИАБВА ДА СПРЕТЕ НАПЪЛНО ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ.  Това довежда до объркване на процесите в организма и какво става:    Няма енергия от храната и организма иска енергия, затова той почва да гори мазнините от тялото за :физическите функции и за мозъчната дейност. Тази диета я спрете, когато вече всички мазнини от тялото бъдат изгорени. Но максимално тази диета може да трае 30 дни!!!!!!  Първият ден ще ви се яде много и ще имате голямо чувство на глад, но след първия ден ще почне да ви се губи апетита и ниама да имате проблеми с глада. Първите 3 дни ще сте изморени и то доста това е защото организма още се адаптира кам процеса на хранене. Но след това ще се чувствате нормално като без диета , с изключение на това, че няма въобще да сте гладни. В тази диета триабва да ЯДЕТЕ само храни БЕЗ въглехидрати за да може диетата да има пълен ефект. Яжте видове месо, всички видове риба, маслини, кисели краставички, майонеза, горчица и каквото намерите с 0 грама въглехидрати.
    НЕ ограничаваите протеина!!! В тази диета мазнините не са проблем, проблем са ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ.
        Ще пиша пак скоро и ще ви кажа някои рецепти за храни. До скоро на всички :lol:  :D :lol:

:arrow:

Продължавам да пиша:
При условие че искате да качвате мускулна маса, а имате натрупани мазнини и искате едновременно да сваляте мазнините и да качвате мускули правете това:

2-диета за чистене на мазнини и за качване на мускулна маса:

За да направите нещо в този случай трябва да ограничите въглехидратите до 40-50 грама на ден, яжте по около 2.0 грама протеин на 1 килограм телесно тегло. От първо начало ще ви е малко трудно, но ще свикнете бързо с този начин на хранене. Яжте месо всякакво, яжте ядки( предимно трябва да са фъстъци, защото те съдържат най-малко въглехидрати).
Тренировките за тази диета са следните:
На всяка четна дата ще тичате и ще правите коремни преси (за ускоряване на метаболизма и по-бързото изгаряне на мазнините).
На всяка нечетна дата ще тренирате с тежести (за качване на мускулна маса).
Тичането да е около 1 километър ( ако можете повече , тичайте, но растоянието да не е повече от 2 километра).
В дните за маса тренирайте така:
повторенията на всяка серия да са максимум 8, за повече подробности
погледнете тренировъчните  програми във форумите, които някои са написали, защото сега нямам време да пиша много подробно (скоро обещавам че ще направя отделна тема за тренировките, но сега просто нямам никакво време).

3-диета за качване на мускулна маса:

При тази диета за да не натрупате мазнини и да имате максимален ефект правете следното:
Намалете МАЗНИНИТЕ възможно до най-малкото количество (при условие че имате МАЗНИНИ на тялото - опитайте се да намалите приема до 0 грама на ден. А при условие, че нямате приема да не е по-малко от 20 грама на ден). Количеството ПРОТЕИН за 1 килограм телесно тегло триабва да бъде около 2.5 грама. При тази диета ви трябва много енергия поради интензитета на тренировките, затова трябва да ядете около 8 грама ВЪГЛЕХИДРАТИ за 1 килограм телесно тегло [стремете се по голямото количество на приеманите ВЪГЛЕХИДРАТИ да не са прости и късоверижни каквито са захарта, а да са сложни (дълговерижни)].
Храните които може да ядете са:
Месо( риба, пилешко и вси4ки други видове които не съдържат МАЗНИНИ или съдържат много малко), тестени изделия (с ниско съдържание на мазнини. Тестените продукти съдържат голямо количество сложни ВЪГЛЕХИДРАТИ), зърнени продукти, избягвайте ядките( те съдържат добро количество ПРОТЕИН, но и доста добро количество МАЗНИНИ). Обезмаслено мляко също. ЯЖТЕ всичко каквото намерите с високо съдържание на ПРОТЕИН и на ВЪГЛЕХИДРАТИ, но помнете триабва да е с ниско съдържание на мазнини. Тренирайте всеки ден като почивен ден е само неделя.
Тренировките ги вземете от някои от форумите или от друго място, защото аз още не сам изготвил програми (просто нямам много време).

Едно уточнение тук, защото може би някои, които не са много наясно ще кажат “ебати тапака , да спира мазнините”. Мазнините се спрират с цел такава че ако ядеш много МАЗНИНИ заедно с много ВЪГЛЕХИДРАТИ всичките МАЗНИНИ ще се натрупат по тялото и след това ще трябва да правите диета за чистене, а ние нали искаме всичко да става по-бързо и затова се спират с цел по бързи резултати.

Всички диети които ви ги пиша са измислени лично от мен (или по точно това са най-добрите комбинации от диетите които сам чел и от начините на хранене които съм виждал) и съм ги изпробвал върху себе си и имат много добър ефект.

Помнете че каквото и да искате да направите трябва много постоянство и голяма воля. Ако много искате нещо със сигурност ще го постигнете  :D :lol:  :D Скоро пак ще пиша....

ВН

13.10.04
05:01

Ето, че си имаме и почитател на кетонната диета :) ! А рецепти, пращай има нужда. Може и директно на сайта да бъдат публикувани, ала има 1-2 изисквания за достоверност, ама това е друга тема  :wink: .

13.10.04
09:53

[quote author=“Beast”]  Защо хора, които: не разбират, или не тренират достатачно, или ниамат добри източници на съвети си казват некомпетентното мнение по тази тема??????

Beast много си краен приятелю. Кетодиетата е един вид диета, която преследва определени цели, това не означава че другите не стават. Аз си бухам ВВД защото още съм кльощав и съм си много добре с ВВД-то. Освен това ти като си в Америка, а ние в БГ да не сме аборигени - и ние пушим Марлборо, дъвчим тик-так и сме чували за кетодиетата :)  :) .

13.10.04
11:24

Е добре де, ама нали въглехидратите са единствената храна за мозъка. Един ми разправяше, че като спрял въглехидратите и едва не припадал докато шофира, а това си е опасно.

13.10.04
12:36

При липса на глюкоза мозъка се храни с кетони. За това е и кето диета ;)

13.10.04
13:23

Офф пак компетентно “мнение”... най-подходящият режим за мен е ВВД и точка! Ориз, картофи, хляб и всичко което се сетите... естествено, че ориза има много въглхидрати, та нали за това точно го ям!

13.10.04
13:29

[quote author=“gotcha”]При липса на глюкоза мозъка се храни с кетони. За това е и кето диета ;)

А какво е кетони? :?  :?

13.10.04
15:29

кетони: “малки въглеродни частици, страничен продукт на ненапълно изгорелите мазнини”

13.10.04
19:25

Lo6oto na takiva dieti e 4e nastypva taka nare4eniq “vaglehidraten glad” pri koito stava6 mnogo otpadnal edva se dviji6 i stava6 agresiven (pone na men taka mi deistva) no istinata e 4e s tazi dieta se postigat nai dobri i byrzi rezultati. :wink:

14.10.04
16:26

А как се преодолява този т.нар. “въглихедратен глад? Въобще възможно ли е да се преодолее или просто трябва да се адаптира организма към пълната липса на въглехидрати?  :roll:  :roll:  :roll:

14.10.04
18:21

ХМММ сега прочетох постовете ами тва НВД за кратко време а  !? ХММ аее пълна простотия ! И въглехидратен глад ? Такова нещо няма бил съм 2пъти на нвд един път около година другия около 4 месеца.Явно тва е психика!  Та откривателите на америка са умрели вече !
по-здрави :)))) без лоши чуства просто страхотни теори и резултата е ставаш мистар олимпия аее страхотия
ПП само да добавя ,че НВД не е толкова голям стрес за организма защото хората са яли преди тъка цяла зима само мазнини и месо нищо не природно няма ! Тъкаче неочакваите написаното в горният пост да стане !

14.10.04
23:58

Да, и аз не съм изпитвал подобно нещо - нито отпадналост, нито нищо. Е, вярно, че не се ограничавам чак толкова, но за седмицата въглехидратите ми са средно под 100 гр. дневно, даже под 75 гр. Днес ядох дюнер, дето се брои за доста въглехидрати, ама по - принцип вече рядко ям въглехидрати и не ми липсват. Освен сладкото, ама както се спомена по - горе, това е до психика, преди ядях много сладко, и сега ми липсва основно вкусът, не енергията  8)

ВН

15.10.04
03:20

И както някъде бях казал (написал) на някои се отразява добре, докато на други съвсем не им понася НВД - то. А тоз въглехидратен глад, ако не изчезне след първите 4 седмици, може би трябва да смените режима, сиреч това не Ви понася!

15.10.04
13:46

Владо съгласен съм братле ! За това требе да си направи човека които реши да е на нвд след някакво време на диетата иследвания кръв и орина ! Да види как му се отразява на здравето да не е качил холестерол и тн.
по-здрави

15.10.04
13:53

само да спомена че при диабетик кетодиетата, не НВД-то, а кетодиетата с близък до нулата прием на въглехидрати може да предизвика дори смърт. Така че човек не трябва да подхваща нищо сериозно като хранене и трен преди да знае че е годен да ги издържи.

20.10.04
05:17

Значи по-горе имах предвид за яденето на ориз, че е пълна глупост да се яде при НВД, А НЕ ПРИ ВВД. Сега ето ви една рецепта за НВД:
1/5 ситно нарязани кисели краставички
2/5 майонеза
2/5 риба от консерва (рибата е вав вода, а не във олио)
Нарежете на ситно рибата (ако вече не е нарязана), прибавете майонезата и киселите краставички. И разбъркайте хубаво.
В тази салата на 1 килограм се съдържат:
85 грама протеин
350 грама мазнини
и 0 грама ВЪГЛЕХИДРАТИ.
Ако имате Въглехидратен глад и не спира след 3-тиа ден правете това:
Почнете да сваляте количеството на приеманите въглехидрати бавно, а не от-веднъж, 1-вия ден от диетата приемете 200 грама Въглехидрати , и всеки ден намалявайте въглехидратите с по 30 грама и след 7 дни-я ден вече триабва да приемате по 0 на ден. Засега чао и скоро пак ще пиша....

ВН

20.10.04
13:32

Абе вярно, е че кето диетата е НВД вариант, но мисля че има достатъчно причини да се разглежда като отделен хранителен режим за понижаване на тегло.

21.10.04
14:28

какъв е проблемът в период за маса да се ядат мазнини?
аз ям краве масло, сусамово олио, ленено семе смляно по 2 лъжици, рибено масло, пълномаслено кисело мляко (”обезмаслените” млека са голяма пре***вка) пълномаслено козе сирене и не се притенсявам от мазнините в месото.

правя ли някаква грешка, при положение, че съм на НВД, а Beast?
ендоморф съм, пълничук съм, но съм се прежалил за момента (в смъслъл ще чистя напролет). с какво е по-лошо НВДто в период за маса от ВВД? любопитен съм...

21.10.04
20:00

НВД в период за маса, когато трябва да си осигуриш 3000-4000 калории преимуществено от мазнини, би довело при много хора до проблеми с холестерола, при някои проблемите могат да са големи. Вкусово не всеки също би го понесъл. Освен това ВВД е по-разнообразно и пълноценно откъм микроелементи. По-добре е за храносмилането, поради повече фибри в храната. По-евтино е.
Не споря че НВД-то е “истината” при чистене, когато калориите са само 2000 примерно, но ти Лео, какви преимущества виждаш в това да си набавяш над 3-4 хил калории главно от мазнини?

22.10.04
00:12

ами не - гледам да са от протеини - които често вървят с мазнини =)
не че няблягам на мазнините =)
а и когато си на НВД енергията ти идва от мазнините...
иначе се старая да приемам EFAs non stop…

22.10.04
08:57

ами напиши едно примерно дневно меню, което дава да кажем около 3500 кал. колкото в момента на мен ми е target-а, и ще видиш колко много наситени мазнини ще има вътре. Както знаеш усвояването на протеините има някакъв дневен лимит, така че можеш да разчиташ на протеините до определена граница. А и нищо не казваш за холестерола и за евентуални преимущества на НВД-то пред ВВД-то ако говорим за основен период?

23.10.04
16:57

Лео, значи ако искаш да качваш мускулна маса и да си на НВД яж по 2.2 грама протеин на 1 килограм телесно тегло, ако имаш възможност си купи Амино киселини комплекс, не си купувай никакви фат бърнери и подобни неща, намали ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ ДО О. НЕ яж повече от 20 грама наситени мазнини на ден!!!!!!  избягвай яденето на олио и тем подобни мазни храни, ПРЕЧАТ на ДИЕТАТА. Амино киселините представляват елемента от които са изградени протеините. И ако не приемаш Амино става това:
    примерно на ден приемаш 150 грама протеин, организма ще разгради около 40 грама и ще ги направи на амино киселини, и чак тогава ще почне да праща протеина към мускулите.
    А ако взимаш амино сутрин, веднага след тренировка и вечер преди лягане организма почва да праща протеина директно към мускулите защото ти вече си му набавил нужните амино киселини.

Представи си че си ПЕЧКА, която може да работи на нафта и на въглища. ВЪГЛИЩАТА са ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ , а НАФТАТА са МАЗНИНИТЕ, капацитета който събираш като печка ти е 20 кг. Ако се напълниш с 20 кг ВЪГЛИЩА - горенето ще продължи някаде кам 20 часа, но в един момент ако спреш ВЪГЛИЩАТА и почнеш да си сипваш НАФТА с около 20 килограма нафта ще гориш към 10 часа.
Така че, ако спреш ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ и ядеш малко мазнини  организма вместо да яде по 300 грама ВЪГЛЕХИДРАТИ(въглища :D ) , той яде по 600 грама МАЗНИНИ(нафта :D ) за да може да си продължи нормалната функция. Но за да може да стане това горене трябва да примаш ) грама ВЪГЛЕХИДРАТИ. Тренирай здраво и всеки ден, ако пиеш АМИНО. Задължително трябва да пиеш мулти витамини и минерали.
  За високото ниво на  ХОЛЕСТЕРОЛА, си купи ЛЕЦИТИН, от някоя аптека( би трябвало да има). Лецитина намалява количеството на ХОЛЕСТЕРОЛА до много ниски граници....скоро пак ще пиша  :)  :D

23.10.04
17:43

Beast, не се сърди, но постът ти ми се вижда малко несвързан. Какво общо имат аминокиселините с хранителния режим, те са с много малък енергиен капацитет и основната им функция е антикатаболна.
За качване на маса говорим за 3-4 хиляди калории. Ако Лео според теб трябва да яде 2,2 гр. протеин /да кажем общо 200 гр=800 кал./, 0 гр. въглехидрати и 20 гр. наситени мазнини=180 кал., излиза че останалите 2-3 хил. калории трябва да са от ненаситени мазнини. Би ли написал едно примерно дневно меню, което да отговаря на това условие?
Съветът ти да си купува хапчета за да си сваля холестерола го оставям без коментар.
Между другото в предходния си пост съм забравил да спомена едно съществено предимство на ВВД пред НВД, ако става въпрос за трупане на маса. А то е именно, че ВВД-то държи сравнително висок инсулина, което е силно про-анаболен фактор, т.е. способства трупането на мускули. Е, по този начин се качва и мазно, но в основен период това не се гледа, нали след това за чистене има НВД :D .

23.10.04
21:10

Ае пича грам не е на ясно :)
Кво пишете толкова, как само с протеини ще си попълниш калориите за деня? При условие, че искаш да качваш пък е пълна тъпня :)
Се утровиш или ще умреш от глад.

23.10.04
21:46

Да ве Гоча, ама дава съвети. Лео няма да му се върже, ама някой друг не знам.

24.10.04
10:05

Момчета тук става ВЪПРОС за диета при която качваш маса и гориш мазнини. Когато спреш Въглехидратите господин всезнайко организма почва ползва енергията от мазнините. Да прав си ако яде по 200грама протеин = 800 калории, а останалите калории и енергия идват от мастните депа които ги имаш на тялото. Мускула расте КОГАТО ПРИЕМА ПРОТЕИН, а НЕ расте от ГОЛЕМИЯТ прием на мазнини или БЪГЛЕХИДРАТИ.Това не е диета за да качваш маса и след това да чистиш, заштото той масата си я има, а  това е диета с която чисти и качва маса. Ти като не си изпробвал такъв вид диета, или нямаш нужда от нея, ако обичаш НЕ си давай некомпетентното мнение.

Така сега за аминокиселините:

И ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО, ЗАЩОТО МАЙ ИМАТЕ ПРОБЛЕМ С ОЧИТЕ (PARS i GOTCHA) Прочете за каква диета се говори и тогава пишете каквото и да било.

Аминокиселините са основните градивни елементи на белтъчините в човешкото тяло. Те играят важна роля и за развитието на мускулите. Главните аминокиселини са 20. Всяка от тях съдържа специфична аминогрупа (NH2) и карбоксилна група (СООН), въглероден и водороден атом. Съществуват още над 150 аминокиселини, но в състава на белтъчините съществуват само основните 20. Няма еднакви аминокиселини. Всяка една се различава от другата, заради състава си, заради страничната група, или заради въглеводородният скелет, верига (R), които съдържа. В зависимост от вида на веригата, аминокиселините биват два вида - незаменими и заменими. Незаменимите и основни аминокиселини са осем на брой - метионин, треонин, триптофан, левцин, изолевцин, лизин, фенилалвинин и валин. Те са незаменими, защото не се произвеждат в тялото, а се налага да се поемат от хранителните продукти (или от спортните препарати и лекарства). Другите 12 аминокиселини са заменими (неесенциални), т.е. тялото може да ги произведе, ако има нужда от тях. Левцинът, изолевцинът и валинът се наричат “верижно разклонени аминокиселини (ВРАК/BCAA). Важна неесенциална аминокиселина за културистите е аргининът.
Най-богатите храни на аминокиселини са тези, които имат високо съдържание на белтъчини - месо, риба, млечни продукти, бобови храни и др. Животинските източници на аминокиселини съдържат повече незаменими (есенциални) аминокиселини от растителните продукти и затова са по-препоръчвани за употреба.

В зависимост от произхода си, протеините са млечни, яйчни, соеви, говежди или в зависимост от вида на хранителния продукт. Прието е, че яйчните храни са най-ефективни за покачване на маса, поради високото съдържание на белтъчини.
Според състава на аминокиселните, които съдържат. Обикновено са протеини, богати на верижно разклонени (ВРАК/BCAA) аминокиселини, аминоесенциални протеини (съдържат само осемте есенциални АК) и протеини, съдържащи АК с изменен профил (освен основните, съдържат и някои неесенциални АК). ВРАК и АК с изменен профил са най-ефективни за покачване на маса.
Аминокиселините спомагат за възстановяването на мускулните тъкани. Те участват също и в растежа и развитието на мускулатурата. Когато организмът усвои нужните му аминокиселини, той може да произвежда над 50 000 различни белтъчни вещества и още над 15 000 ензими. Но аминокиселините не само взимат участието в синтезата на ензими в тялото.Съществуват препарати с високо съдържание на свободни аминокиселини. Ефектът от приема на свободни аминокиселини е по-голям в сравнение с приемането на протеинови концентрати. Това се дължи на по-доброто им възприемане от човешкия организъм. По принцип след като белтъчините се поемат от организма, в храносмилателната система се разграждат до ди- и три-пептиди /съединения, съдържащи две до три аминокиселини/. Тези пептиди се “всмукват” от специализирали се за това клетки в тънкото черво, разграждат се от тези клетки до свободни аминокиселини и освободените вече аминокиселини се прехвърлят в кръвния ток. След навлизането им в кръвния ток, отделните аминокиселини се транспортират до всички нуждаещи се от тях клетки, преминават в тях и се използват за синтезата на необходимите и сцефични за съответните клетка/тъкан/орган белтъчини и ензими. Така белтъчният синтез (в това число и увеличаването на мускулната маса) по време се случва едва след разпадането на белтъчините от храната на аминокиселини. Ето тук идва и разликата между обикновения прием и поемането чрез препарат. При приемането на аминокиселини във вид на препарат, строежът на мускулите започва веднага, тъй като “строителният материал” не се нуждае от смилане, а е в готов за употреба от клетките вид.

И сега малко за Лецитинът:

При условие че ядеш високо холестеролови храни( тоест месо), и не ядеш соеви продукти и продукти които садържат фосфотидулхолин, фосфотидулетаноламин и фосфотидулинозитол или по просто казано ЛЕЦИТИН е желателно да приемаш Лецитин на таблетки с цел да се понижават високите нива на холестерола.

24.10.04
14:02

Пич, абсолютно нямам намерение да влизам в спор може ли да се качва маса при дневен храноприем от 800 калории.

24.10.04
16:50

хахахахха ае мноо пишете и адски неразбираемо то ако ще пишете стати даваите ги да ги сложат в саита ве
по-здрави 800 калори :)))) ххихи

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1