ЗДРАВЕ

04.10.06
14:15

Пичове нещо ме е хванал грипа(яко съм болнав а на вънка е 25 градусе сигурно)
Въпроса ми е,  когато сме болни или настинали трябва ли да променя режима и да вкл повече зеленчуци вместо месо и въглехидрати така че да не загуба ММ или по стъария начин да си карам

JI

04.10.06
15:35

мятай повече зеленчук и въглехидрат
касто си болен белтъка трудно се усвоява !

[quote author=“JiVk0”]мятай повече зеленчук и въглехидрат
касто си болен белтъка трудно се усвоява !

Дам. И най - малкото в тях има повече витамини.

05.10.06
00:26

Някои хора може да не са съгласни с мен, но ако имаш глутамин си пий по една лъжи4ка / на мен ли4но ми помага/.  И пове4е въглехидрати, както писаха колегите.

05.10.06
15:16

Е вече се оправих треснах един антибиотик и тва е, ма си викам по-добре 2 дена с антибиотик от колкото 1 седмица да се влача все пак благодаря на отзовалите се

05.10.06
15:56

[quote author=“predator88”]Е вече се оправих треснах един антибиотик и тва е, ма си викам по-добре 2 дена с антибиотик от колкото 1 седмица да се влача все пак благодаря на отзовалите се

Незнам какво е положението, че да тръгнеш на антибиотик. Но в случаи това е единственото правилно решение.

Мисля, че антибиотиците се пият за най-малко 3 дена. Това 2 как го измисли, да не си играеш сам на доктор? Супер опасно е.

Иначе, яко бавен въглехидрат. И някой качествен бърз. Както и по минимум 1г вит Ц на ден.

07.10.06
18:43

Някой може ли да обясни на бедния идиот (мен) защо като сме болни белтъкът не се усвоява и защо трябва да се приемат повече въглехидрати?

На мен ми е зле от снощи, но на корема (гади ми се нещо  :|  ) и всъщност нищо не ми се яде. Пия чай от лайка и на обяд хапнах няколко малки кюфтенца. После ядох фъстъци, понеже съм тъпа патка. Но не ми се ядат въглехидрати. Всъщност нищо не ми се яде.

Просто ми беше интересно защо когато сме болни трябва да намалим белтъка и да увеличим въглехидратите. :roll:

FI

07.10.06
19:00

За да имаш повече енергия?!?!?! :roll:

07.10.06
19:03

Едва ли. Енергията е в зависимост от количествата.
Може би е защото по принцип енергията от въглехидратите се усвоява по-лесно, защото те по-бързо се разграждат, но какво отношение има това към неразположението?

FI

07.10.06
19:48

Еми да де нали затова тряба да ги увеличиш... За първи път чувам, че енергията от въглехидратите се усвоява по - бързо и че те по - бързо се разграждат...  :?

07.10.06
21:52

[quote author=“predator88”]Е вече се оправих треснах един антибиотик и тва е, ма си викам по-добре 2 дена с антибиотик от колкото 1 седмица да се влача все пак благодаря на отзовалите се

антибиотиците не са тряскат така за 1-2 дена има си срок, който трябва да се спазва иначе вируса ще предобие имунитет към антибиотика и вече няма да се влияе от него ......  :shock:

07.10.06
22:21

[quote author=“larousse”]Едва ли. Енергията е в зависимост от количествата.
Може би е защото по принцип енергията от въглехидратите се усвоява по-лесно, защото те по-бързо се разграждат, но какво отношение има това към неразположението?

Ами престави си сега, че както гледаш компа си му дръпна шалтера. Демек му спра енергията. Е няма ли да се неразположи леко? Тоест да изпуши я диск, я нещо друго... Долу горе така е и при човека.  :wink:
По отношение на това, дали въгл. се разграждат по-бързо не съм сигуре. Но така или иначе финкцията им е различна от рази на протеините и мазнините/принципном иначе и 3-те могат да се използват за енергия/, така че няма база за сравнение.

07.10.06
22:26

[quote author=“tpd”][quote author=“predator88”]Е вече се оправих треснах един антибиотик и тва е, ма си викам по-добре 2 дена с антибиотик от колкото 1 седмица да се влача все пак благодаря на отзовалите се

Незнам какво е положението, че да тръгнеш на антибиотик. Но в случаи това е единственото правилно решение.

Мисля, че антибиотиците се пият за най-малко 3 дена. Това 2 как го измисли, да не си играеш сам на доктор? Супер опасно е.

Иначе, яко бавен въглехидрат. И някой качествен бърз. Както и по минимум 1г вит Ц на ден.

Всъщност в 100% от случаите на настинки и грипове не са нужни антибиотици и въобще никакви лекарства,естествено трябва да си малко начетен за това :lol:  :lol:  :arrow: а така няма да стигаш и до по-сериозни болести :D А това за бавните въглехидрати и за бързите нз каде си го чел,но опита ми и книжките доказват че е грешно :) Абе щеви кажа че когато сте болни входа за храна е затворен :idea:  :lol:
Опа едит:Не сравняваи човек с ПС!

JI

07.10.06
22:26

шото белтъка се усвоява по трудно и самото тяло не иска белтък  на него му трябва енергия не белтък като си болен белтъка го изсираш порди факта , че тялото е зато с вирудса не може да одели енергия и за разграждане на белтъка камоли и да гради мускули с него ... А въглехидрата се усвоява по бързо от белтъка . Ако белтъка се използва като източник ( главен на енергия )  той бива преработен до въглехидрат и чак тогава използван ....

07.10.06
23:04

Да, JiVk0 и аз нещо такова си представях...

Но така или иначе нямам идея да градя мускули докато съм болна ;)

Тъй като съм на НВД вкъщи не държа въглехидрати. Никакви. Стомахът ми е супер раздразнен и нищо не ми се яде. Днес съм само на едни кюфтенца около 50 гр. и около 100 гр. фъстъци, които бяха гадни, но както и да е.

А какво ще кажете за прем на мазнини докато сме болни, примерно сметана или ядки?

09.10.06
15:05

По въпроса за антибиотика казах 2 дни образно( за да покажа че за 2 дена се оправям но тва не значи че го спирам) и да беше наложително
Сега да попитам все още пия от въпросния  антибиотик(вече съм доста по-добре) обаче се чувствам енергичен а и ми се ходи на тренировка яко.
Спред вас удачно ли е да отида?(съвсем, съвсем леко съм хремав в момента)

27.04.07
08:53

Така нещо ми е болно гърлото кажете някво лекарство с което да го излекувам, че не ми се ходи на лекар

27.04.07
09:38

Тантум Верде или пък Хексоралетен
Не съм доктор, не е задължително да изпълняваш рецептата :P

27.04.07
10:28

Амм взех си Трахизан

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 27.04.07 10:29.

27.04.07
10:41

казано от predatorzzz на 27.04.07, 10:28:

Амм взех си Трахизан

Да и то става, смучи, дано не е нещо сериозно и да мине само с него.
Бързо оздравяване!

27.04.07
11:31

Обикновенно аз когато СЕ разболявам вземам още тогава мерки. Започвам да се обличам по дебело, да пия по топли напитки и да не стоя много навън. Не пия никакви лекарства и след 3-4 дена стабилно ядене на горещи храни (супа, манджи и т.н.) както и на чаиове се оправям. Ако вече е по сериозно заболяването ходя на доктор и започвам да се тъпча с препарати.. Да чукна на дърво не съм пил хапчета от 3-4 години (тогава се разболях много тежко..)

Извода е, че може и без химии да се лекуваш, стига да знаеш как

Мнението беше редактирано от freethedoom на 27.04.07 11:32.

28.04.07
03:39

И аз съм болен.. карам си по старият начин.. не се оплаквам от загуба на тегло, или ММ!.. Даже днес направих постижение! Няма да казвам колко.. :Р

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1