Мито и ддс на доваки от бб.ком

Прескочи до:

14.09.06
22:11

Искам да попитам само тези които са поръчвали добавки от този саит дали са плащали мито или други допълнителни такси ? Каква карта са ползвали и на коя банка? Моля без спам искам да разбера тези неща за да знам дали да поръчвам или не . Благодаря предварително и моля модераторите да не заключат темата смятайки я за спам след като получа задоволителен отговор ще Ви помоля да я затворите за да не се спами Благодаря отново!

едит: Сичко мина супер няма проблеми с мито и ддс ето и снимка на пратката - http://img148.imageshack.us/img148/8947/10481079108610731088002iy8.jpg

DI

14.09.06
22:17

Като се поръчва от този сайт мито и ДДС не е плащат, ако ме питаш защо - не знам. Обаче като ти пристигне на митницата пакета го задържат и трябва да пишеш на Бодибилдинг.ком да им пратят там някакво описание на пакета, те си значт за какво точно става въпрос. Картата ми е Виза Спейс на ДСК. Може всякаква друга кредитна или дебитна Виза или Мастеркард, но тази е най-добрата.

14.09.06
22:26

Благодаря за изчерпателния отговор само ако може да казвате и на каква стоиност са ви били поръчките :)

SP

14.09.06
22:59

мда и аз имам същите притеснения като Ghost. Би трябва да има мито и ддс, но как е всъщносст?!  :?

14.09.06
23:33

Ако не се опасявах да съм ги поръчал до сега! :(

EDIT: Само 1 човек ли е поръчвал?

DI

15.09.06
16:57

едната беше 160$ другата към 100$

SP

17.09.06
03:34

Странно в http://info.mitnica.com четaт правилника за прилагaнe на Закона за митниците различно. :shock:
Ето 2 сходни въпроса и отговорите.

Здравейте, Поръчал съм си през Интернет някакви неща, заплатил съм на търговеца с кредитна карта, интересува ме:
  1) пратката по пощата ли ще ми я доставят или ще е на склад с Софийска митница
  2) дължа ли някакви такси и в какъв размер за пратката

Начина на доставка на пратката зависи от това какъв вид услуга ще ползва доствачика Ви, т.е. той трябва да Ви уведоми как е изпратена стоката, дали по пощата или чрез куриерска фирма (DHL, FedEX, UPS и т.н.). Ако пристигне по пощата при получаването и в страната пощенската служба ще я манифестира пред митница, а на Вас ще изпрати Пощенски фрахт /уведомление - товарителница/. В другия случай, куриера ще манифестира пратакат Ви и ще издаде цесия. И в двата случая ако стойността на стоката е над 45 евро, ще трябва да я обмитите, т.е. да учредиет режим внос за нея със заплащане на дължимите митни сборове. Съгласно Митническата тарифа на Р България ще се определят под какви тарифни номера попадат Вашите стоки и какъв е размера на митото. Ако ставката на митото за Вашата стока е 0% то на заплащане ще остане ДДС в размер на 20%, начислен върху митническата стойност на стоката /фактурната стойност, преизчислена в лева и увеличена с всички направени разходи за застраховка, транспортиране и др./.
  По отношение на таксите за пратката, трябва да имате предвид, че е възможно транспорта да е за Ваша сметка, както и евентуален магазинаж и до като не ги заплатите няма да може да си получите стоката.

Здравейте! Чрез online магазин (в USA) бих изкал да поръчам хранителни добавки(протеин,амино киселини и т.н.), които биха варирали от 1 до 10кг (най-често единични бройки). В самият online магазин заплащам стоката и доставката до България посредством доставчици от вида на: DHL, FedEx или USPS. Online търговията става все по-достъпна в BG и въпросът ми е дали за такива дребни количества и стойност до $100-$200 се дължи мито и/или други данъци? Ако “да” на каква стойност или поне порядъка на дължимите суми? Благодаря.

Безмитен внос се разрешава за стоки, внасяни от пътници в страната /независимо дали това става лично или чрез куриерска фирма/, чиято стойност не надвишава 100 евро или равностойността им в друга валута (съгл. чл.693-чл.698 от ППЗМ). За стоки, надвишаващи горепосочената стойност сте длъжни да подадете митническа декларация и да заплатите съответните митни сборове. Те се определят в зависимост от вида на стоката. Т.е. не можем да Ви посочим конкретни размери за дължими суми.

След като и аз се запознах с ППЗМ май над 45eur се обмитява и се начислява ДДС ама кой знае дали в практиката го правят. :roll:

17.09.06
09:53

Знаеш ли че и аз писах там даже някъде имах и тема с отговора  :lol:  и на мен ми бяха писали нещо подобно тея са некфи балами! Ше зема да си поръчам па кфото стане ... щом дикхед не е имал мито начи и аз не би трябвало да имам ако ми смятат стоката без шипинга :) стоката ми е 120$=186лв=95евро Така че мога да се радвам само и се пак ще помоля тея от бб.ком да  напишат по малко от 100$ и така пък ако ме резнат ще се присъддиня към Алкаида и ше бомбандирам цял свят  :shock: .

едит: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18425&highlight=%EC%E8%F2%EE

17.09.06
23:50

GH0$T
Поръ4вал съм доста пъти, и без да ги молиш го смъкват / явно фирмата го е проу4ила този ” проблем”/. Успех

SP

18.09.06
00:02

[quote author=“yoyo1”]GH0$T
Поръ4вал съм доста пъти, и без да ги молиш го смъкват / явно фирмата го е проу4ила този ” проблем”/. Успех

Като гледам живееш в Испания. Няма общо с тук. :shock:

18.09.06
00:08

[quote author=“Sportex”][quote author=“yoyo1”]GH0$T

Не живея цял живот в Испания

SP

18.09.06
01:31

[quote author=“yoyo1”][quote author=“Sportex”][quote author=“yoyo1”]GH0$T

Не живея цял живот в Испания

Ок. извинявай, но така си написал. От тук си поръчвал и е нямало мита и ДДС. За колко $ ти бе поръчката?

18.09.06
04:47

Последния път като поръ4вах от България / преди около 6-7 месеца / поръ4ката с шипинга беше ~160$, но от Б.Б. винаги ми пишат около 100$. Направи си първата поръ4ка за ~160$, стига си им пълнил гушите на тези кожудери. Искат с една продажба да си купят...

18.09.06
08:08

Еми аз реших че ще поръчвам остава ми само карта да си намеря я от съсед я да си извадя .. и няма кфо да се замислям директно си поръчвам пък каквото доиде .. Спортекс ти как смяташ?

SP

18.09.06
13:23

[quote author=“GH0$T”]Еми аз реших че ще поръчвам остава ми само карта да си намеря я от съсед я да си извадя .. и няма кфо да се замислям директно си поръчвам пък каквото доиде .. Спортекс ти как смяташ?

Аз от доста време и аз това мисля да направя ама пък имам само точно пари за поръчката и ако ми я държат на митницата и кажат да плащам става лошо. А и мойта поръчка е към 200$. :?

18.09.06
17:41

Маи ни остава само да се надяваме ти с каква карта смяташ да поръчваш?

SP

18.09.06
18:23

[quote author=“GH0$T”]Маи ни остава само да се надяваме ти с каква карта смяташ да поръчваш?

Имам VISA credit с нея.

18.09.06
18:33

Аз понеже нямам 18 и се чуда кфо да права да карам ли некои от наще да си вади ... да търса ли ако некои съсед има и не я ползва ..

SP

18.09.06
18:41

[quote author=“GH0$T”]Аз понеже нямам 18 и се чуда кфо да права да карам ли некои от наще да си вади ... да търса ли ако некои съсед има и не я ползва ..

Гарантирана

Без никакви формалности и без да чакате одобрение!

Само срещу лична карта - без документи за доходи
Удобна за плащане и резервации в повече от 220 държави
Плащания в Интернет
Нисък минимален остатък:
50 евро, 50 щатски долара или 100 лева за Visa Класик или MasterCard Стандартна карта

инфото от тук:
http://ccbank.bg/display.php?page=mastercard&sub=108

най-изгодната виза без одобрение в България. :wink:

18.09.06
18:51

Какво значи тфа минимален остатък? Че ако останат по малко от волкова няма да мога да ги позлвам? а ако внеса точната сума която искам да дам за добавките няма проблем от саита да я дръпнат цялата така ли?

SP

18.09.06
22:56

[quote author=“GH0$T”]Какво значи тфа минимален остатък? Че ако останат по малко от волкова няма да мога да ги позлвам? а ако внеса точната сума която искам да дам за добавките няма проблем от саита да я дръпнат цялата така ли?

Винаги в картатая да има 50$. Демек ако внесеш 200$ ще ползваш 150 от тях.

18.09.06
23:27

Е тфа е яко гадно! На мен такова нещо не ми трябва немога да си оставям 100 лв да висат в картата аз да не съм богаташ!

18.09.06
23:44

@Sportex - това е дебитна карта нали ?
Защото ако е кредитна не трябва да има никакви остатъци.... май :roll: .

SP

19.09.06
01:05

[quote author=“emzo”]@Sportex - това е дебитна карта нали ?
Защото ако е кредитна не трябва да има никакви остатъци.... май :roll: .

На сайтът всичко е написано. Това е VISA кредитна карта. :wink:

26.09.06
15:16

за сайта bodybuilding.com става въпрос нали? е как поръчвате от там като когато искам да се регистрирам няма БГ :shock:

DI

28.09.06
14:28

най-изгодната карта за пазаруване по интернет е Виза Спейс на ДСК

28.09.06
20:56

Пичове до средата на др седмица ще съм си поръчал от netrition.com стискаите палци ;) Като пристигне ще кажа  8)

29.09.06
11:06

За netrition пишат квото им кажеш, даже на мойта поръчка бяха написали че опаковката тежи много а самата пратка е 1 унция  :D

29.09.06
20:51

Е това ме разби! Аз ще им пиша да пишат че е под 45$ ;)

едит: Днес си поръчах картата виза спейс даже и внесох парите до 10 раб. дни ще я вземе майка ми ( щотот нямам 18 :D ) и поррррррръчвам :)

SP

30.09.06
15:27

Малко офф, но в nutritiontarget-а вече не виждам Optimum 10bl. и единствения 10lb e на Ultimate и той излиза 200лв. Така, че чужбината пак е най-оферта. 8)

30.09.06
22:14

Чужбина винаги си е била оферта ....
Дори за джоба на българина ..
Но за американеца си е просто невероятно представете си на 16 сте работите ваканцията за 12$ на час и си изкарвате пари за цяла година да сте на качествени амино+потеин! е направо  не е честно .... :evil:

01.10.06
14:40

Но за американеца си е просто невероятно представете си на 16 сте работите ваканцията за 12$ на час и си изкарвате пари за цяла година да сте на качествени амино+потеин! е направо не е честно ....

а пък средностатистическия българин дига 100 от лежанка и опрашва жена си по 2 пъти на ден  :twisted: и сме номер 1 в щангите

10.10.06
00:07

Да стискаме палци утре майка ми да вземе Визата и да поръчвам!
Искам само да попитам има ли някои които наскоро да е поръчвал от Америка и да са му боцнали мито? За вски случай питам щото ще поръчвам  от netrition.com на сотиност 403$ та ме е малко шубе ... :)

12.10.06
23:04

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17869
Тука обясняват за митото кво се прави.

20.10.06
14:56

Еми пичове днеска пуснах заявката! Стискаите палци да няма проблеми ;) . Написах тея работи дето АС/ДС е казал да пишем и се надявам тея там да с пичове  . Искаха ми и сканирана картата (пратих им я и отзад и отпред) . Та ще ви държа в течение на събитията. За да не флудя ще правя ъпдейти на това мнение:

20.10.06 14:57
Поръчката пусната ! Очаква се до 2 седмици !
24.10.06 23:24
Получих писмо с текс че сега ми пускат поръчката  :shock: . Нищо се пак чакам :)
29.10.06 13:37
Ни вест ни кост .. Нищо чакаме още 9 дни . Чакаме и се надяваме на безпроблемно вземане .. :) .
31.10.06 16:35
Чакаме си и това е ;) . Понеже духа мн вятър ще ходя до пощата да видя дали е доставен да не е отлетяла разписката :) .
02.11.06 14:36
Идвам си от даскало и си взимам вестник лечител от вратата ми и в него какво мислите? Покана за колет! Отивам да го взема възможно най рано :) Дано да е това което се надявам :) .

03.11.06
16:47

Ми кфо да кажа освен че ДОЙДЕ! Няма прблеми макар че са писали 265$ пристигна в пощата и сега седят всички работи тук на масата зад мен :)
Очаквайте снимка само да се върне бащата с телефона на неам цифрово апаратче :)

03.11.06
16:52

265$ и не са я спряли на митницата - трябва да черпиш...

На мен ми казаха, че наште митничари само с електроника се занимават... обаче аз не вярвах...

Чвстито...:)

03.11.06
16:57

В момента в нас има 20лб ОН елате да почерпа  :D по 1 сшеикче пък ако остане  ... ако не здраве да е  ! :)

03.11.06
17:08

[quote author=“GH0$T”]В момента в нас има 20лб ОН елате да почерпа  :D по 1 сшеикче пък ако остане  ... ако не здраве да е  ! :)

Като се сетя колко е shippinga на 20 lb и ме заболява глава... :lol:

03.11.06
18:22

Нека кажем че общото количество в кг е 15.1 :) (ест че няма само протеин да си поръчвам :) ) .

03.11.06
19:23

110$-115$ някаде за шипинг...

Аз още не мога да се наканя да поръчам протеин от US… скъпо ми идва с този транспорт...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1