Вода по време на тренировка

14.10.04
13:52

Има ли голямо значение пиенето на вода по време на тренировка.

Тя по принцип си е основна за метаболизма, бил той ката- или ана-.
По време на тренировка не се чувствай задължен, но ако изпиеш 1/2 литър вода не е лошо. Освен метаболния ефект, изразяващ се предимно - мисля аз - в транспортна роля има и възстановяващ ефект, нормализира телесната температура, ободрява. Пиенето на вода трудно може да е грешка. Единствената сериозна вреда от нея може да е за стомаха на гладно и за бъбреците ако е мръсна.

14.10.04
14:24

[quote author=“D3BEP”]Тя по принцип си е основна за метаболизма, бил той ката- или ана-.
По време на тренировка не се чувствай задължен, но ако изпиеш 1/2 литър вода не е лошо. Освен метаболния ефект, изразяващ се предимно - мисля аз - в транспортна роля има и възстановяващ ефект, нормализира телесната температура, ободрява. Пиенето на вода трудно може да е грешка. Единствената сериозна вреда от нея може да е за стомаха на гладно и за бъбреците ако е мръсна.

Дзвер значи водата повреме на тренировка вреди на сърцето и оставя в трениращия неприятно осещане за пълен стомах. Тва е опасно може да се дигне кръвно и тн за това препоръчвам в анаеробна тренировка повече от 250 мл. да не се пият а при дълга аеробна тренировка също по малко и само ако имаме почивки.
по-здрави

[quote author=“emil_mlo”]
препоръчвам в анаеробна тренировка повече от 250 мл. да не се пият

:?:  :?:  :?:
Вероятно силова имаш предвид ?
Дам, за кръвното си прав и не си прав. Водата компенсира изгубената по време на натоварването; при това положение няма кръвно. За стомаха и аз съм писал, ама водата(1/2 л.) не се пие наведнъж.... По малко.
Е може да се каже, че е въпрос на вкус. Аз пия много вода, даже повече отколкото съм препоръчал и не бих казал че ми действа зле, при условие, че съм имал хипертония и лек гастрит. Даже напротив, стабилизиращо ми действа.  Може на другите по друг начин да им действа.

14.10.04
14:58

Абсолютно сьм сьгласен с емо.Поне аз сьм като камила и почти не пия вода/то това си е проблем де/но от време оно така сьм свикнал.Не знам да ли е правилно,но обяснението е че трябва да се изкарва подкожната вода.

14.10.04
15:10

Трудно пия вода, но на тренировка без проблеми пия (през лятото) 1л, а иначе 0.5л (когато се сетя да си взема). Отразява ми се отлично. Пия на малки глъдки, след като приключа с някое упражнение (когато почивката ми е най-голяма). Ако не пиете като невидяли проблеми с тежест в стомаха и сърцето няма да имате!

14.10.04
15:29

Пичове не сте наясно !!!! Питаите някои профисиолен билдер :) или профисионален лекоатлет да ви каже .

14.10.04
15:49

Във Филма Ronnie Koleman The Unbeliviable Ронито пиеше от една дву литрова дамаджанка, ама аз като пия вода и тя ми измива корема, огладнявам по средата на тренировката и като направя някоя по силна сериа почва да ми се вие свят.

14.10.04
15:51

хахахаха.Абе мой 4овек ти ако не пиеш вода по време на тренировка как ше истраеш на супрсерия.Да не би да си мислиш 4е водата си стои в стомаха .В заблуда си.Тя се всумква поради липсата и след здравото потене“4увал си за осмоза и дифузия нали:) 8)

14.10.04
18:10

Малеееееееееееееееееееее алелеееееееееееееееееееееееееееееее
аее пич и как ще се всумкне повреме на тренировка ве еии я не говори глупости пак Ронито нема лошо като прави релеф да пие вода щото не се натоварва как требе са го виж в новия филм дали пие вода
малеееееееееееееееее аееееееееееее не пишете простоти щото пиете по 500 мл и са праите то тва нищо не е за 1час тренировка просто е малко кофти ма вие си преценяваите ;)))) малеее
по-здрави

14.10.04
20:27

Вода по време на тренировка е задължително да се пие, за да се избегне обезводняването. А обезводняването е опасно. Особенно лятото. Аз лятото ако не пия вода след всяко упражнение просто не мога да продължа да тренирам ефективно. Не говоря за наливане с вода, а за няколко глътки. Аз предпочитам да слушам тялото си, вместо да се водя по измислени теории. Щом съм жаден, пия вода, няма значение дали тренирам или не. :wink: . И изобщо, прекалено задълбавате в подробности. Ако ви се пие вода, пийте, нищо няма да ви стане. По - добре ли ще е да ви мъчи жажда през голяма част от тренировката и да не можете да тренирате нормално? Само да не се налочите, защото вярно може да ви стане тежко на корема. :wink:

14.10.04
22:00

браво петко и аз съм на тва мнение  :lol:  :lol:  :lol:

Ако почнат всички да отговарят на темата с “и аз съм на тва мнение” мислиш ли че няма да стане доста спамец  :)
lexus

DM

15.10.04
00:05

Абе вие как може да сте толкова зле бе хора, та водата е по време на тренировката е неотлъчно до трениращия, вие знаете ли че загубата на 2 процента вода е загуба на 20 процента работоспособност, които ви ги е наговорил тя глупости да не пиете вода по време на training му кажете да се гръмне, а тя 2 процента вода се губят доста бързо само от уморения ви дъх а да не говоря от потта, водата не може по никакъв начин да ви навреди по време на training, за тая тема няма смисъл да се спори
отговора е вода вода вода
преди по време и след
Стан

15.10.04
00:23

[quote author=“DJ MADMAN”]Абе вие как може да сте толкова зле бе хора, та водата е по време на тренировката е неотлъчно до трениращия, вие знаете ли че загубата на 2 процента вода е загуба на 20 процента работоспособност, които ви ги е наговорил тя глупости да не пиете вода по време на training му кажете да се гръмне, а тя 2 процента вода се губят доста бързо само от уморения ви дъх а да не говоря от потта, водата не може по никакъв начин да ви навреди по време на training, за тая тема няма смисъл да се спори
отговора е вода вода вода
преди по време и след
Стан

Ае ти като пиваш по 500 мл вода нема лошо въпроса е да не пиеш повече !!! Ма съм сагласен ако тренираш както ти обясни сигорно за гребане или за маратон нещо требе да пиваш водичка че иначе не става. Ма за другото вода вода и пак вода одите се гръмнете ,че като ви спре сърцето в залата може и да немогат да ви реанимират .
по-здрави

DM

15.10.04
01:28

аз тренирам за хипертрофия, точно като вас, издаряливост също правя от време на време,
повярвайте ми за водата не слушайте какво ви говорят хора които не разбират, тая тема ни се е падала на дипломна работа в академията и зная за какво говоря,  а също така сме имали сигурно 6 или 7 часа лекции , само за водата , даже суроватката е най добрата течност която може да се пие по време на тренировка, ама не знам дали в БГ има вкусна такава
стан

15.10.04
11:51

[quote author=“DJ MADMAN”]аз тренирам за хипертрофия, точно като вас, издаряливост също правя от време на време,
повярвайте ми за водата не слушайте какво ви говорят хора които не разбират, тая тема ни се е падала на дипломна работа в академията и зная за какво говоря,  а също така сме имали сигурно 6 или 7 часа лекции , само за водата , даже суроватката е най добрата течност която може да се пие по време на тренировка, ама не знам дали в БГ има вкусна такава
стан

ОК братле съгласявам се ! Ма кажи за какви количества вода и кога точно да се пие ?
по-здрави

DM

15.10.04
12:24

НАКратко, не е хубаво преди тренировка да се наливаме с вода и то студена, защото, натоварва стомаха, и кръвообращението се нарушава, преди training,до 300 мл. вода, по време на training 300 до 400 мл, обаче все пак трябва да имаме предвид колко и как тренираме защото изгубената по време на training вода трябва да се възвърне, и след training до 200-300ml. Още по добре е да се пият електролитни напитки или суроватка по време на training, в никакв случаи подсладени лимонади, кафета, газиранинапитки, алкохол, а за ползата от водата, дзвер е писал малко и петко и той, всичко е вярно, а също така служи за разреждане на кръвта, която на свои ред се движи по бързо из съдовете и увеличава работоспособността на мускулите,във всеки случай водата не може да ви навреди по време нма training, това са отживели заблуждения
Стан

15.10.04
12:56

<I-Off> ako piesh po 800 za 15 min
<I-Off> razdeli si tzqloto koli4estwo ma minutite
<I-Off> i shte widish kolko ti se pada na minuta
<I-Off> oshte powe4e stomaha postoqnno se izprazwa
<I-Off> , koeto zna4i 4e
<I-Off> w edna trenirowka ot 1 4as spokoino mojesh da izpiesh po 2 l
<I-Off> woda i da ne q usetish
<I-Off> stiga da si qrazpredelish prawilno
<emil_mlo> aham
<I-Off> drug e wyprosa 4e ot 2 l
<I-Off> 4ak takawa polza nqma zimata
<I-Off> stiga ti i 500
ок но комент до тука преставам !!!!!

Кирилица!!!
lexus

ВН

15.10.04
13:32

Емо, ставаше дума за аеробна тренировка лятото! Зимата се губят по-малко от 2 литра на час, ето защо е безсмислено да се пият количества по-големи от 500 мл за тренировъчен час. Ц-ц-ц, човек вече да не каже нещо някъде. :)

15.10.04
13:36

Aе няма значение братле за обуркването ! Важното е че стигнахме до едно мнение ! На трен около 500 мл и след трен и преди трен също требе да се пие вода. Ако е в рамките на 20 минути преди тренировката около 300 мл  а зимата също се обезводнява организма и има нужда от вода да възтанови кръвта.
по-здрави и успех на всички допълваите с мнения особено ми е интересно лятото и зимата каква е разликата в обезводняването на организма ,че съм чел стати ,че зимата също от студа яко са обезводнява

Излишен спор правим. Но само едно ше добавя: при 6-7 л. кръв и 10 литра вода да изпиеш, няма да ти качи кръвното три пъти; организма си има и други регулаторни механизми за обмена. Даже може и почти да не ти го качи, по - важно е как се пие и как се задържа...
Зимата кондензацията е по - малка... Ако тя е основната причина за непланова загуба на вода...
А количеството вода си е индивидуално. Да видя някой, който се поти като мене(без другите загуби) и се справя с два - три литра вода на ден, даже и зимата.
Еми, Владо, ти си доайен, трябва да внимаваш какво приказваш :) Думите ти се публикуват от всички вестници  :)
Мнението на Сакс за швейцарците не те ли предупреди достатъчно :)
Поздрави, момчета. За съжаление скоро няма да мога да си чатя с вас, че майка ми жална от бач :)

15.10.04
22:54

[quote author=“D3BEP”]Излишен спор правим. Но само едно ше добавя: при 6-7 л. кръв и 10 литра вода да изпиеш, няма да ти качи кръвното три пъти; организма си има и други регулаторни механизми за обмена. Даже може и почти да не ти го качи, по - важно е как се пие и как се задържа...
Зимата кондензацията е по - малка... Ако тя е основната причина за непланова загуба на вода...
А количеството вода си е индивидуално. Да видя някой, който се поти като мене(без другите загуби) и се справя с два - три литра вода на ден, даже и зимата.
Еми, Владо, ти си доайен, трябва да внимаваш какво приказваш :) Думите ти се публикуват от всички вестници  :)
Мнението на Сакс за швейцарците не те ли предупреди достатъчно :)
Поздрави, момчета. За съжаление скоро няма да мога да си чатя с вас, че майка ми жална от бач :)

Ае дзвер важното е да има спор да ви отварям очите :)) !
по-здрави и успех с бач-а

DO

16.10.04
10:14

Жаден ли си - пий , Гладен ли си - яж , Спи ли ти се - спи , Ака ли ти се -акай . Прекаленото никога не е хубаво , така че крайностите винаги са лоши - без хич не може , но това не значи да се наливаш като за последно. Всичко трябва да е умерено .

18.10.04
22:07

аз лично пия по 1 литър изструден зелен чай по време на тренировка (вкл. времето за кардио)...

[quote author=“Leo”]аз лично пия по 1 литър изструден зелен чай по време на тренировка (вкл. времето за кардио)...

Бляяяяяяхххх
И после идва галският воин Диарикс
1 литър  :roll:
Няма ставане от тоалетната после.

19.10.04
11:18

дзвер, защо, ве... никога не ми е действал зеленият чай по този начин.
съмнявам се на някого да действа така.  :D
добре де  :) нося по 1 литър и ако остана 2 часа (90 мин тренировка и 45 кардио) обиконовено свършва цялата бутилка, понякога остава...

23.11.04
22:46

зависи от тренировката.дали е аеробна или анаеробра.
по време на анаеробна тренировка каквато е треноровката с щанги е хубаво да пие по 0,5 литра на тренировка. но по малко и да не е студена. тъй като натоварва сърцето студената.
ако тренировката ти е аеробна ЗАБРАВИ за вода по време на тренировката, както и 1 час след нея. по време на аеробна деиност се изгаря и изхвърля много вода което води до сгъстяване на кръвта и червените кръвни клетки. кат се нагълташ с вода кръвните клетки рязко се надуват и се пръскат, а те се правят най-бавно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1