14.10.04
20:25
Сетих се за едно мнение в темата “Тренировка - КОРЕМ”. Човекът сподели, че от вдигане крака от вис стойката на тялото може да се изкриви и да се получи нещо тип “пачи гъз”. :D Понеже това доста ме плаши и не изглежда много добре, кои упражнение могат евентуално да причиняят нещо такова? Мъртва тяга и чукове в тази група ли могат да спаднат?
14.10.04
20:30
Не знам “пачи гъз” на какво прилича, но предполагам е изпъкнало дупенце. Мойте наблюдения са, че от клека става най-много такова стърчане назад.
Абе пичое как мислите, че може да стане такова нещо?
Или си ти е голем галъбарника или не!!! :lol:
От клековете по принцип гъза си расте ама дали наподобява гъз на патка не знам.
Сори ако не съм разбрал въпроса, ма не става ли дума за лордозата? :roll: Тоест “вдлъбването” на кръста. Тогава се правят упражнения за разтягане на квадрицепсите и глутеусите. Също и за засилване на задното бедро.
14.10.04
23:51
ХАХ аз бях писал по проблема. говорим за изкривяване на гръбначния стълб в областта на кръста, това се получава предимно от грешно изпълнение на коремни упражнения, и ограничена мобилизация на М. Илиопсоас, ректус спинае, от мъртва тяга не може да се получи нито от клекове, при условие че ги разтягаш редовно тези мускулни групи.
Стан