16.10.06
22:16
Днес говорих си фитнес инструктора в нашия фитнес.Споделих му,че тъй като нямам финанси за протеинови шейкове и други хр.добваки,след тренировка пия прясно мляко (500мл.).Той обаче ми обясни,че съдържа казеин...бавно се разтваря,нямало смисъл а по-добре да го пия вечер за да може дълго време да ми подхранва мускулите.Попитах го ако хапвам белтъци след тренировка,но ги хапвам пийвайки мляко...ми отговори,че млякото може и да забави усвояването на белтъчния протеин,абе общо взето от всякаде ми го оплю това мляко,като за след тренировка.Обаче аз съм човек който обича да събира мнения преди да повярва в нещо,макар,че на него съм сколнен да вярвам.
Предварително благодаря.
Прав е, млякото ще забави усвояването на протеина от други източници.
Макар, че познавам доста хора дето си пият 1 serving protein с 500мл прясно мляко след тренировка и не им пука.
А това ме подсети,че един мой приятел пие супермас 2100 или нещо от сорта,споменах му за информацията за млякото и му казах че незнам вече колко е удачно да си прави шейка смесвайко го с мляко.
Ама като се замислиш, може и да не пречи.Протеинов шейк с мляко - усвоява се за часове, а през това време може да се попълне гликогена с въглехидрати.
Нещо не получих особено много мнения,особено за това вечер дали е хубаво...няма занчение.
Благодаря все пак.
До сега не съм го знаел. Но някак си инстинктивно не обичам мляко около трен.
Аз го ям вече кисело.
Иначе след тренировка, давай директно на месо и бавен протеин. Примерно едно 300г /чисти/ риба и картофена салата и си тип топ.
19.10.06
04:25
Нормално е млякото да се усвоява бавно - то не е чист протеин - има мазнини и въглехидрати - тоест “не става” за след физическо натоварване. Но чак толкова стриктно спазване на диета не е нужно - ако си осигуряваш постоянен прием на белтъчини през целия ден, тялото няма да има чак такава нужда от толкова бързо усвоим протеин след тренировка.
19.10.06
20:02
прав е инструктора ти за вечер става щом нямаш възможност да си вземеш чист казеин или млечно-яйчен протеин 8)