Млякото вечер ?

16.10.06
22:16

Днес говорих си фитнес инструктора в нашия фитнес.Споделих му,че тъй като нямам финанси за протеинови шейкове и други хр.добваки,след тренировка пия прясно мляко (500мл.).Той обаче ми обясни,че съдържа казеин...бавно се разтваря,нямало смисъл а по-добре да го пия вечер за да може дълго време да ми подхранва мускулите.Попитах го ако хапвам белтъци след тренировка,но ги хапвам пийвайки мляко...ми отговори,че млякото може и да забави усвояването на белтъчния протеин,абе общо взето от всякаде ми го оплю това мляко,като за след тренировка.Обаче аз съм човек който обича да събира мнения преди да повярва в нещо,макар,че на него съм сколнен да вярвам.
Предварително благодаря.

16.10.06
22:20

Прав е, млякото ще забави усвояването на протеина от други източници.
Макар, че познавам доста хора дето си пият 1 serving protein с 500мл прясно мляко след тренировка и не им пука.

16.10.06
22:23

А това ме подсети,че един мой приятел пие супермас 2100 или нещо от сорта,споменах му за информацията за млякото и му казах че незнам вече колко е удачно да си прави шейка смесвайко го с мляко.

16.10.06
22:36

Ама като се замислиш, може и да не пречи.Протеинов шейк с мляко - усвоява се за часове, а през това време може да се попълне гликогена с въглехидрати.

16.10.06
23:46

Нещо не получих особено много мнения,особено за това вечер дали е хубаво...няма занчение.
Благодаря все пак.

16.10.06
23:50

До сега не съм го знаел. Но някак си инстинктивно не обичам мляко около трен.

Аз го ям вече кисело.

Иначе след тренировка, давай директно на месо и бавен протеин. Примерно едно 300г /чисти/ риба и картофена салата и си тип топ.

SI

19.10.06
04:25

Нормално е млякото да се усвоява бавно - то не е чист протеин - има мазнини и въглехидрати - тоест “не става” за след физическо натоварване. Но чак толкова стриктно спазване на диета не е нужно - ако си осигуряваш постоянен прием на белтъчини през целия ден, тялото няма да има чак такава нужда от толкова бързо усвоим протеин след тренировка.

FZ

19.10.06
20:02

прав е инструктора ти за вечер става щом нямаш възможност да си вземеш чист казеин или млечно-яйчен протеин  8)

26.01.07
18:40

Кажете по колко мл трябва да се пие преди лягане ?  :roll:

26.01.07
21:38

[quote author=“Azazel”]Кажете по колко мл трябва да се пие преди лягане ?  :roll:

ако е с потеин 200-300 мл
Иначе 500-600

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1