проблем със симетрията

17.10.06
21:32

Имам проблем със симетрията.Начи всичките мускули ..на ръцете краката гърба перки-мерки и т.н от лявата страна са значително по малки .. особено на ръцете.дясната ръка ми е с почти сант и половина по голяма от лявата и е доста релефна.на лявата Няма релеф нит грам ...  То е разбираемо на 40+ ръка да имаш такава разлика ..но моята е по малка,даже когато си стоя без да напрягам ръката от страни си личи много че едната е по малка .Силата е равна ..даже може да се каже чe лявата е по издръжлева.Забелязах когато правя упражнения с дъмбели.кажете как да оправя тфа.Никфа химия не съм поглъщал.Само веднъж си бях купил соев протеин да го пробвам ..

17.10.06
22:22

Ами тва е генетика пич,сори ама си прецакан от майката природа.Мисля че съм чувал за подобна болест но при нея и лицето е асиметрично

18.10.06
17:08

не, лицето ми е добре...и тфа се появи след кат почнах фитнес ..преди всичко нормално си беше

18.10.06
18:09

Най-добре иди на лекар тук едва ли има някой който може да ти каже нещо полезно :)

18.10.06
21:50

ми ко ши му кажи лекаря да спре фитнеса и след време ще се нормализират нещата  8)  , просто явно не правиш упражненията както трябва примерно вдигаш за бицепс с щанга на една страна , защото дясната ти ръка е по силна , примерно се набираш на по високо с едната ръка гледаи да изпълняваш всичко точно и с двете ръце и по еднакъв начин , нищо че едната е по силна от другата

Както каза човека преди мен изпълнението е най - важно тук. Не се изсилвай на огромни тежести, а гледай да си правиш всяко повторения правилно и както с едната част на тялото така и с другата.

18.10.06
22:17

[quote author=“silver_hawk”]Ами тва е генетика пич,сори ама си прецакан от майката природа.Мисля че съм чувал за подобна болест но при нея и лицето е асиметрично

Айде почнахме вече и диагнози и некролози да даваме... :lol:
Значи трябва ти работа с дъмбели. И минимум щанги, защото дясната ще отнема от натоварването в лявата...макар че ти написа, че са ти еднакво силни. Е, щом е така, слагаш по-тежко отляво. Ще правиш кръгови набирания в една посока, ще гребеш с дъмбел само отляво (докато се нормализират нещата). Проблемът ти не е толкова рядко срещан, колкото си мислиш.
Като последен съвет - запиши плуване, за да развиеш абсолютно хармонично двете страни. Не е много удобно обаче, защото не всеки може да намери време за това.

И да те питам също - да си имал или да имаш някакви изкривявания, гръбначни де, костни проблеми, нещо такова. Защото ако имаш е напълно обяснимо това явление, но също така поправимо.
Ма си е кофти, спор няма :roll:
П.С. Как са ти трапците?

18.10.06
23:27

А ако мога да се оплача и аз малко по темата  :D че като спомена трапец аз имам проблем с него.Всичко друго си ми е ОК но десния трапец ми изостава,попринцип го тренирам 1 в седмицата,но от 2 седмици съм решил освен този един ден да вкарм и друг в който да тренирам само дясната страна с дъмбел.Правилно ли е решението ми.

19.10.06
00:21

Еми пробвай и ще разбереш при всеки всичко е индивидуално :wink:

19.10.06
15:13

[quote author=“Offspring”]А ако мога да се оплача и аз малко по темата  :D че като спомена трапец аз имам проблем с него.Всичко друго си ми е ОК но десния трапец ми изостава,попринцип го тренирам 1 в седмицата,но от 2 седмици съм решил освен този един ден да вкарм и друг в който да тренирам само дясната страна с дъмбел.Правилно ли е решението ми.

Да, то и аз имам проблем с левия трапец (проблем, проблем, изостава си просто :lol: ) и почнах да работя по-усилено за лява страна...

19.10.06
15:43

нямам никакви изкривявания ..с излючение гърба малко ..кривичак си е малко ..е ..не е гърбица ..ама не е прав

Тренирам от доста време и бокс да не бида там е проблема

за гърба си - ми забелязвам само разлика в перките ...останалите мускули на гърба добре изглеждат ... симетрията е ОК.

ем ще по спра фитнеса и ще тръгна на плуване.от доста време си го мисля...

19.10.06
21:48

много можи и от бокса да е , примерно правиш нещата само с едната страна на тялото перфектно и пренебрегваш другата и така едната ти изостава и аз бях така , но започнах да правя с другата повечко и накрая ги нормализирах  :wink:

21.10.06
11:03

Лявата и дясната част на човешкото тяло не могат да бъдат еднакви ... Винаги ще има разлики

22.10.06
00:58

Да,но трябва да се стараем разликата да е минимална :wink:

22.10.06
01:11

[quote author=“silver_hawk”]Ами тва е генетика пич,сори ама си прецакан от майката природа.Мисля че съм чувал за подобна болест но при нея и лицето е асиметрично

е не ти ме разби брат !!!!! дай сички да мрат кат са асиметрични!!! аз да ти кажа че мн се изложи на всички тялото им не е съвсем симетрично иа и да ти кажа момчето вика сант и полвина на биепс а аз имах 3 санта на предмишница само а сега съм си да речен симетричен сичко е ат развитието на отделните мускули !!!! аз тренирам тенис 8 години и играя с дясната ръка и за тва дясната ми предмишница е по голяма ...... бицепса ми имаше 4 см разлика сега е 0,5 при тва 41 и 40,5 като съотнушение е малко .... така че момчето изобщо не е за лекар а ти зами се образовай че може някой ти се хване !!! а болеста на лицето се нарича фациалис а и тя се лекува .... и чак ако не се лекува се хронифицира.......

22.10.06
09:02

[quote author=“SpUd3r”]Да,но трябва да се стараем разликата да е минимална :wink:

Да ... При лежанката се получава това ... Примерно ако пишеш с дясната ръка лявата гърда ще ти е по голяма и обратното ако си леват дясната гърда ще е по голяма  :wink:

16.01.07
16:43

[quote author=“Voyager”]
И да те питам също - да си имал или да имаш някакви изкривявания, гръбначни де, костни проблеми, нещо такова. Защото ако имаш е напълно обяснимо това явление, но също така поправимо.
Ма си е кофти, спор няма :roll:
П.С. Как са ти трапците?

Аз имам същия проблем-лявата чеат на тялото ми изостава доста.Voyager каква е връзката между гръбначното изкривяване и проблема със симетрията?Аз имам такова?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1