"евридей ексърсайз" или направи си сам...

PU

15.10.04
01:39

От както започнах сериозно да тренирам искам да си помагам и в къщи и затова ще ри попитам за мнение:
Значи аз съм на 16, тежа 70кг и съм висок 182.
Тридневен сплит:
пон - гърди, бицепси
сряда - гръб, трицепс
петък - рамена, крака и предмишница
Имам хубава диета с към 2г/кг протеин и 5 г/кг въглехидрати (гоня 6000 калории).
1) Правя всяка сутрин и вечер по една серия кръчис (съжалявам, не знам как е на БГ) до отказ със задържане при върховата точка, и след кратка почивка повдигане на крака от лег (легло в случая), пак до отказ, една серия. Ефективно ли е това, при условие че като отида във фитнеса не правя преси или нещо друго. Или е по-добре само сутрин или само вечер по няколко серии, и също и добре ли е да ги правя до отказ? (във фитнеса не мога да правя крънчис - няма къде)

2) Искам да вкарам и малко лицеви, но не знам къде. Тренировката ми за гърди е от вдигане лег, от полулег, флайс от полулег и пек-дек. Свършвам с пуловър за разширяване на гръдния кош. ако добавя лицевите там имам чувството че ще се претренирам и ще има братен ефект... Кога предлагате да ги правя - през почивните дни или? Аз ги паресвам защото правят чудеса с релефа и искам да правя 3х30.

3) Кога пуловъра е по-ефективен? С тренировката за гърди или за гръб? И при него тежестите ли са по-важни или формата???

Помогнете моля, не мога да спя спокойно с тия въпроси в главата! :))

Мерси много от сега!

15.10.04
09:57

[quote author=“Pulse”]Имам хубава диета с към 2г/кг протеин и 5 г/кг въглехидрати (гоня 6000 калории).

2 гр. протеин и 5 гр въглехидрати на кг са ти 2000 калории, искаш да кажеш че останалите 4000 ги набавяш от мазнини???
Сами по себе си лицевите не могат да направят чудеса с релефа, ако не са съчетани със сътоветната чистеща диета, а с тези 6000 калории...

PU

15.10.04
10:35

аз като ги смятах бяха повечки ни тива няма значение в случая. На ВВД съм, но лицевите искам да си ги правя защото просто чудесно развиват мускула, а когато дойде време за релеф (пролетта) и ще ги и изчистя...

PU

15.10.04
23:25

хайде бе, няма ли толкоз кой да предложи нещо компетентно поне по един от трите въпроса? Наистина бихте ми помогнали много ако някой отговори!

16.10.04
00:23

1. Можеш да редуваш преси с повдигане на краката през ден, като ги правиш примерно сутрин по 3-4 серии по 20-30 повторения.
2. Аз не бих правил, при условие, че полагаш достатъчно усилия в залата. За загрявка най-много. Гледам искаш да качиш маса, концентрирай се върху това, релеф ще правиш после.
3. При гръб е по-добре, но аз лично го правя всеки път. Килограми недей да гледаш, по добре 12-15 повторения бавно, с дълбоко дишане и с леки кг. Лесно можеш да си контузиш раменете при големи тежести и недобро изпълнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1