таблицата за хранителните стойности

15.10.04
15:11

Таблицата , която сте публикували тук наистина е ценна, човек може да си изчисли от храната , която консумира какъв е % на белтъчини, въглехидрати, мазнини. Обаче едно нещо не ми е ясно - за калориите. В последната графа са посочени числа, като не става ясно :
1. калории или ккал са това
2. Съответното число за какво количество от дадения продукт се отнася
Например за прясно мляко са посочени:
вода-88,2%, белт.-3,1%, мазнини-3,2%, въглехидрати-4,7%, КАЛОРИИ-61????????? Какво означава това 61, за какво количество се отнася. Например, ако изпия половин литър мляко по таблицата мога да си изчисля какво количество белт., мазнини и въглехидрати съм поел, но като калории???? Това се отнася и за другите продукти.
Моля дайте пояснение..

ВН

15.10.04
15:41

Става дума за 100 гр. суров продукт. в 100 гр мляко има 61 ккал.
За калории никъде няма да стане дума. Изчислява ли се хранителен състав, винаги се им в предвид ккал.

15.10.04
16:14

мерси много , а може ли само да те попитам, за начинаеща програма за влизане във форма, с общо трениране по 3 тренировки на седмица на всички мускули, 179, 75-76 кг, нормално телосложение, със склонност на надебеляване на корем и кръст, да ми кажеш просто в граници от ...до... - по колко грама на ден белтъчини, въглехидрати, мазнини и т. н. е най-добре да се приемат, а аз ще си изчисля храната и какво точно да ям.
Не ме питай , тъй като не знам за какво е този режим , просто сега ще започвам, предполагам , че е нещо средно - маса , сила...????
А и за калориите забравих - колко да са общо??

ВН

16.10.04
04:54

Влез в раздел “Хранене”, избери “Пътеводител” прочети всичко за режимите за покачване на тегло, избери своя, после се върни и задай смислен въпрос. Така зададен въпроса ти звучи “Бе искам да направя нещо, ма не съм решил точно какво, я ми кажи как да го направя?”...

Моят отговор е логичен -> “Не знам!”...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1