Подут бицепс

22.10.06
00:27

2 дена след тренировка за гръб и бицепс ми се подуха ужасно мн бицепсите и трудно ги сгъвам и разгъвам мажа се с лиотон против отоци ама не помага какво да правя???

22.10.06
01:03

[quote author=“ddaadd”]2 дена след тренировка за гръб и бицепс ми се подуха ужасно мн бицепсите и трудно ги сгъвам и разгъвам мажа се с лиотон против отоци ама не помага какво да правя???

ехе е не тва е то ......... човек сериозен ли си ..... за пръв път чувам някой да се оплаква че са у се надули бицепсите тве е кат да се оплакваш че ти е прекалено голяма п**ката  :D :D :D само яка мускулна треска мож еда е

Ами натоварил си ги. Интересно как обаче чак след 2 дни...

22.10.06
09:30

да точно и аз тва се чудя защо отначало си мислех че съм се напомпал ама не зимам некви добавки щото всички в училище тва викаха са обаче се плаша сиг е няква странна мускулна треска  :?

LU

22.10.06
11:51

хах тва ми звучи като при един френд стана сащото отиде на фитнес за парви пат и тренира граб и бецепс и след около 2 дни го гледам с майкаму отиват на болница земи и ти да отидеш ако несе оправят нещата :) самоче тои неможеше наорави да си движи рацете :)

22.10.06
15:55

абе и на мен първата трен ми беше такава със бицепс и гърди се подредих яко и ме държа 1 седмица и не можех да си места ръцете ама се оправих а и винаги МТ на втория ден е по здрава от колкото на първия

22.10.06
17:17

Според мен е несериозно, щом няма видими симптоми. Караш я много на въображение.

Спри тренировки, изчакай.

IC

22.10.06
21:39

и според мен е въображение :) ...пък и може да си в така наречената “салата” но ...трудно ми е да повярвам ..защото става след 2 дни...неможе да е салата :)

което ме навежда на мисълта че или си въобразяваш,или си стимулирал растежа им по един или друг начин,или е нещо друго което не мога да си обясна :) искам да чуя мнението на tpd ...отново :)

22.10.06
23:14

абе то си има видими симптоми подули са ми се ръцете ама даже вече почнаха да ми се подуват и по надолу при сгъвката на лактите а какво ще рече салата  :roll:  :D ама баща ми ми направи масаж и се отпуснаха сл 1 час обаче пак същото

KO

22.10.06

Офф, ади стига глупости. Напомпани са с кръв и освен това малко преувеличаваш.

ВН

23.10.06
21:20

Възможни причини:
- претрениране с тренировка до отказ
=> При този вариант натрупваш млечна киселина в мускулната тъкан, стресираш нервната система и късаш много миофибрили. Нервната система реагира остро на натрупванията на млечната киселина и на мускулните повреди и “обездвижва” засегнатия участък. Започва интензивно възстановявяне на “нездравословно” натоварената мускулатура. Кръвопотока към засегнатия участък се увеличава и тялото ти носи натам, АК, гликоза, минерални соли, холестерол и фосфолипиди. Нещо обаче недостига - вероятно определени соли и определени видове АК, възможно е глутамин. Как реагират клетките на млечната киселина? Ами опаковат я и я експортират, а това води до задръжка на вода в засегнатия участък - колкото по-голямо е претренирането (при обемен принцип на тренировка), толкова по-тежко е подуването.

- употреба на лекарства заедно с тренировките
=> Само съм чувал за подобни случаи, не съм медик и немога да коментирам.

23.10.06

еми то те взеха да се пооправят ама пак са подути аз питах лекаря той каза че съм се претоварил страхотно и не ми каза лекарства само лидокаин и мисля че помага мерси за всички отговори ако нещо се усложни пак ще пиша а влади само не разбрах сега след като се обездвижи засегнатият участък възстановява ли се мускула

ВН

24.10.06
09:17

Да възстановява се, но загубата на мускулна тъкан си остава. Никога, ама никога не прави суперобемни тренировки с изцеждане до отказ, особено ако си начинаещ или средно напреднал! В следващата тренировка намали обема драстично! Обем, ще рече общо повдигнато тегло за мускулна група, т.е. брой упражнения х брой серии х брой повторения х работна тежест  = специфичен обем, за цялостния просто сумираш всички специфични, според това колко мускулни групи тренираш.

Друг мним враг е тайминга, т.е. решил си че си възстановен след серия, може дори часовникът ти да казва това, но тялото има свой часовник и ти се преебаваш хронично.

ПП: Момчета не взимащи стероиди, НЕ тренирайте както взимащите стероиди момчета - това няма да има ефект! Ако има, то той няма да е желаният, а само “подуване”...

16.11.06
22:14

Ае бил зи повече чикии за един ден и си засегнал некои нерв на рацете хахахахах : :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1