18.10.04
12:02
аз сам на 16 и мисля ходя на фитнес,искам да попитам вярно ли е че фитнесат може да ми изкриви костите и да ме направи по нисак
и имам още един вапрос:
при лежанката как трябва да даржа щангата в прастите,защото сам чувал че не трябва да се дажат 4-те праста от едната страна и палеца
от другата,а трябвало 5-те праста от едната страна,вярно ли е това?
благодаря предварително за отговора:)
18.10.04
22:28
и на мен ми казват различно ама като разбрах 4е едно момче като му били и 5-те от една страна си изпуснал лоста на гардите не се двуумя и палеца си ми е от другата страна
Ако и петте пръста са от едната страна и си сложил по-голяма тежест като нищо можеш да изпуснеш тежестта и да се очистиш.Ако пък си и изпотен...
Аз дигам с палеца при другите пръсти вече 8-9 години и не ми се е случвало такова чудо... незнам кво да кажа :)
Който както му е удобно...
мерси за отговора за хвата но не разбах има ли някакав проблем с костите при вдигане на тежко
19.10.04
13:34
Дам, има нещо подобно. Е, изкривяване на костите - едва ли чак; искат се много тежки натоварвания, но костите са сравнително нееластични и законите на физиката действат и върху тях :) Т.е. теоретично е възможно.
За ниския ръст сме го обсъждали; аз казвам, че да - на 100%. Според мен доброто време да започнеш с фитнес е 17-18 години или ако започваш по - рано - с по - леки тежести и с повече разтягащи упражнения или в комбинация с баскет, волей или плуване.
Това е обобщеното мнение на негативно настроената страна от отбора от дискусиите на тази тема, които сме водили :)
мерси за отговора,но това че ставам нисак за колко сантиметра става вапрос, като сам восок 184см,на 16 годи, влияе ли и това че тренирам карате