18.10.04
12:06
Здравейте !
Мисля сега да започвам тренировки за маса.Избрал съм си упражненията от сайта, но въпроса МИ е, когато съм в процес на маса нали няма да стана дебел или да натрупам мазнини. Искам основно маса и след това релеф и мисля да правя примерно четири месеца маса тоест докато дойде някъде пролетта и след това релеф. Във момента съм на 16 висок 1.78 - 1.80 и тежа 64- 65. Имам бицепси по 30 см. Не съм начинаещ във фитнеса и преи съм ходил :). Но отскоро посещавам този форум който МИ е доста полезен и тука има доста хора които разбират много от тези неща, затова се обръщам към вас. Нали няма да кача мазнини и да стана пълен ако правя за маса (и нали корема МИ няма да стане голям ). Защото много държа да направя едни хубави плочки и незнам дали това става когато си във процес на маса. А и можеби този вторият МИ въпрос не е за тук, но можели да МИ препоръчате какви храни да ям по колко на ден нещо общо да се храня обилно или по- често и по- малко. Също така ако МИ дадете някакви идеи какво да ям преди тренировка и след. Значи на фитнес ще ходя сутрин сигурно. Кога да ям нали колко време преди фитнеса какво да ям и след фитнеса колко време отново да се храня. Моля кажете.
БЛАГОДАРЯ ВИ за вниманието
Братле, ще ти отговоря на въпроса най-добре ако ти посттна следните две снимки на Lee Priest (много му се кефя на този веселяк :) )
http://img.photobucket.com/albums/v181/charonx/lee-priest-offseason-01.jpg http://img.photobucket.com/albums/v181/charonx/leepriest-contest-01.jpg
Лявата, needless to say, е off-season снимка (да речем off-seasona на про-културистите е 9 месеца... примерно - ако се явяваш само на мр. олимпия :) ) за 3 месеца това в ляво се превръща в това в дясно с двуразови ежедневни тренировки, нисковъглехидратна диета, около 2 часа кардио на ден и много, добавки - ‘обикновени’ суплементи и ‘забранени’ такива...
както е написал един пич тук в сигнатурата си - масата се прави на маса... а в такъв случай, няма как да не се натрупат мазнинки - ша са прежалиш малко :) ти представяш ли си Lee Priest (или който и да било друг билдер) да се мъчи през цялата година да е само lean muscule mass, без мазнини? колко ще порасне? колко енергия ще има за трениране? много въпроси... сигурно има и такива...
както и да е, ти ме вдъхновяваш да постна няколко оф-сизън снимки (в следващ reply)
Всички искаме да сме 365 дни през годината с красиви тела, ама... there’s no easy way out…
Тъй, че тренирай, пък после чисти... важното е да знаеш какво правиш...
19.10.04
06:47
Да представям си! :) Насър Ел Сомбати, Милош Сарчев и още няколко са под 8% мазно целогодишно. Ама системите им... не са за живи хора!
ето още малко офсизън снимки:
http://info.datacom.bg/leo/bb/pics-only/bodybuilders/off-season-all/
P.S.: мислех, че като ги поствам като снимки ви улеснявам, но щом по-скоро е проблемно (за тези, които нямат достъп до ДейтаКом и тези с бавния нет...) оставям само линка, въпреки, че така е по-кофти и то не за мен...
19.10.04
13:26
EEEE, тоз Чохъл дет го дават за Арни вече ще да е монтаж :)
Не може да е той - тва е физиката на дядо ми, лека му пръст :(
Баш бате Арни си е дзвер.Снимката е от тази година на някакьв плаж по време на почивката му 8)
[quote author=“perlsite”]Бате Арнолд е срам за ББ-то :lol:
ЕЕЕЕЕ,що така се изказваш бе човек,Все пак той е на 57 а и едва ли някой друг е оставил такава следа в бб като него :cry:
Има хора на неговата възраст в доста по-добро състояние! Неговият статус задължава, така както един бивш президент не трябва да бъде оставян да живее в мизерия. Бат Арни трябва да шашка публиката с добра физика, а не да става жертва на папараци.
Апсолютно пичове в маса чувам даже прасе да ми викат ма са се хора дето не са ме виждали в релеф ! И според мене в основен период да си много килограми и да натрупаш нова мускулна маса не е лошо ,даже напротив. Снимките на рони го доказват ! Първата снимка не е на Насер а на ковач. А тая черно бяла снимка е в спада на Арнолд когато тренира по 8 часа в залата. Едни казват ,че тъка изисквали от филмите да е с такава крехка физика ,а други ,че е зареди бащамо защото по това време умрял и с тренировки Арнолд избивал стреса и скръбта . За новите пикове не ми се вярва защото го видяхме в новия терминатор какви яки рамена и гарди извади. Но Арнолд е човек които омее за 10x кратко време от другите да си променя физиката доказвал го е не веднъш. Спомням си интервюта със саперници на Арнолд които са разказвали как за 1 ден Арнолд правел чудеса с физиката си . Става въпрос за ден преди състезание.
по-здрави
Aбе в тая връска да попитам не може ли да се качват мускули и да се свалят мазнини и дали тва ште попречи много на развитието на мускулите.И по колко кила на месец е нормално да се свалят без тва да навреди особено много на мускулния разтеж.
19.10.04
19:46
Хехехехехехе хора ВИЕ май обърнахте темата МИ на друга тема. Само ако може едно две компетентни мнения по темата МИ и няма проблеми правете каквото искате. Значи искам да стана нещо като Брат Пит :). Знам, че съм малък още, но го знаете на Троя какво тяло имаше.
Значи искате пичове хем да сте големи с 50 ръка или като брат пи там 45 ли колко му е ръчичката хем и да сте супер релефни :)) еми да тва може да стане ! Ма зимата трудно се получава адски защото инстинктивно организма трупи мазнини зимата . А и ако сте начинаещи по-добре спрете с тия простоти щотот зимата нема начин качват си се мазнини. Лятото ехее нема тогава проблеми с релефа ако овладееш храненето и тренировките за вашия организам и физика. Под 7 процента мажно и над 18-20 процента трудно се качва мускулна маса (не невъзможно!). paco Може да се качва мускулна маса и да се свалят мазнини ! Ще навреди според индивидоалния случеи и килограмите пак са индиводлано животно !Друго да ви напиша пичое са не се сещам, питаите конкретно нещо !
по-здрави
19.10.04
21:53
Значи също така искам да попитам със каква храна да се храня по време на маса. Нещо точно. А и най- важото какво да ям преди тренировка и колко време преди нея и какво след тренировка и колко време след нея. Можеби ще тренирам сутрин. Това е.
Този, който е пуснал темата със многот снимки даси ЕДИТне поста.
Има хора с бавен НЕТ или НЯМАТ достъп до датаком.
Остави ЛИНКОВЕТЕ но махни [img]то !!!!!!!!
vanisher
Емо, гледал ли си (Arnold S.) Pumping Iron?
Там той разказваше как за него бодибилдинга е над всичко и когато майка му се обадила от Австрия един месец (до колкото си спомням) преди състезание и му казала, че баща му починал, той свил рамене и казал “ми хуу, аз не мога с нищо да помогна, няма и да се връщам в австрия даже...” и го разказва това с една налудничава усмивка... много му е весело докато разказва :( “не обясних на майка ми защо и т.н. просто и казах, че няма да се върна... оттам дойдоха и по късно проблемите с приятелката ми която питаше учудено - та това е баща ти, нима няма да се върнеш for Christ’s sake…”
не че е важно уточнение, но поне да не си в заблида, че на Арни му дреме повече за баща му отколкото за кариерата му... много неприятен ми стана след този коментар... чудя се какво ли са целяли с този разказ във филма... (много дразнещ фил между другото, но ще го гледам още много пъти)
иначе - тялото на Брад Пит е правено в няколко стотици лаборатории из щатите :) ако имаш кинти - нямаш проблем :)
[quote author=“Leo”]Емо, гледал ли си (Arnold S.) Pumping Iron?
Там той разказваше как за него бодибилдинга е над всичко и когато майка му се обадила от Австрия един месец (до колкото си спомням) преди състезание и му казала, че баща му починал, той свил рамене и казал “ми хуу, аз не мога с нищо да помогна, няма и да се връщам в австрия даже...” и го разказва това с една налудничава усмивка... много му е весело докато разказва :( “не обясних на майка ми защо и т.н. просто и казах, че няма да се върна... оттам дойдоха и по късно проблемите с приятелката ми която питаше учудено - та това е баща ти, нима няма да се върнеш for Christ’s sake…”
не че е важно уточнение, но поне да не си в заблида, че на Арни му дреме повече за баща му отколкото за кариерата му... много неприятен ми стана след този коментар... чудя се какво ли са целяли с този разказ във филма... (много дразнещ фил между другото, но ще го гледам още много пъти)
иначе - тялото на Брад Пит е правено в няколко стотици лаборатории из щатите :) ако имаш кинти - нямаш проблем :)
Ае и аз не го харесвам филма ! Според мене дори и да е зареди кариерата арни е имал някви проблеми с психиката по тва време .
по-здрави и успех там за питането за ядене не ми се пише четете маму му стара
Абе коя е тая жената :shock: Ебаси ненормалницата,кви са тия ръце :shock: :shock:
жената е Gina Davis =]
offseason: http://www.ginadavis.us/Offseason.html
season: http://www.ginadavis.us/Galleries.htm
Ми тая не е нормална сподер мене.Кви са тия ръце.Сигурно е трябвало да се роди мъж,ма е станала грешка :lol: :lol: :lol:
Колко ли мъжки хормони си е набила тая а?
ПС:А тва на онея снимки на Арни е колаж,както казва дзвера.На снимката ръката изглезда 36-7 провиснала.Как така ще спадне от 57 на 36 :?: