Няколко въпроса от начинаещ!

30.10.06
17:45

Значи, на 13 години съм и тренирам малко(даже може да се каже изобщо). Имам гирички по(моля ви да не се смейте) 1.5 кг и с тях рядко тренирам! Правя около 50 клякания и 100 коремни преси. А ето и въпросите:
1. Може ли да тренирам с тези гирички(дъмбели, незнам каква е разликата), а ако не какви да си взема?
2. Може ли да ми предложите някаква по-хубава тренировка?
3. Как да си правя загрявка?(За разгрявката разбрах, но не ми стана ясно за загрявката)
Ако може да ми отговорите на тези въпроси много ще се радвам!

IE

30.10.06
18:55

Първо вземи си някакви по тежки дъмбели защото тези са прекалено малки.
Второ може да ползваш тази програма www.bb-team.org/training/000272.php
Третото не го схванах.

30.10.06
19:52

За третото... Нали пише “Добря загрявка на мускулатурата”, и какво значи това?

П.П. А колко трябва да са тежки тия дъмбели? И колко ще ми излезе цената, щото може би ще е по хубаво да ходя във фитнес залата?

IE

30.10.06
20:22

Добрa загрявка на мускулатурата означава със много леки килограми да направиш една или две серии преди да сложиш големите килограми (прави се със цел да не се получават травми).
Дъмбелите най-добре да може да им се сменят килограмите защото при различните упражнения трябват различни килограми.
А най-добре ходи във фитнес залата.

Можеш и без гирички да минеш. Четири - пет серии лицеви опори на ден и пак толко коремни преси като за начало.

31.10.06
08:08

Може да ги направя по 3 кг да са и да може да стават по 1.5. Ще ми върши ли работа?
@boxerg тва всеки ден ли да ги правя или само няколко дена в седмицата?

31.10.06
09:40

Ми прецени си...Ако имаш на следващия ден мускулна треска можеш да пропускаш отвреме навреме.

Започни през ден. Аз ги правех всеки ден.

FZ

31.10.06
15:50

Martinch0 , Martinch0 мнооо си зле мой човек .
Я вземи прочети ей тая програмка на тоя пич може нещо да ти хареса от нея .
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19045
Той вдигал 7 кг. от лежанка ти искаш да вдигаш с гирички от 1.5 кг. може да се разберете двамката

IE

31.10.06
16:28

Martinch0 най-добре започни да ходиш в някоя фитнес зала.

RE

01.11.06
16:06

Защо се бъзикате с човека бе, важното е да има желание и ще станат нещата.
Ако си решил да тренираш у вас си вземи по-големи тежести това е много малко 1.5кг.Нищо не правиш с него.Прави с тия 1.5 гири загрявка=разгрявка , едно и също е.
За да ти излезе по тънко вземи се разтърси и виж при някой стругар питай да ти направи лост и тежести. Така най-евтино ще ти излезе. Виж програмата за начинаещи и почвай. Храни се колкото се може по-често и си осигури най-малко 8 часа сън.Запаси се с овесени ядки и мед и сутрин наблягай на това.
айде успех!

01.11.06
16:49

[quote author=“Martinch0”]Значи, на 13 години съм и тренирам малко(даже може да се каже изобщо). Имам гирички по(моля ви да не се смейте) 1.5 кг и с тях рядко тренирам! Правя около 50 клякания и 100 коремни преси. А ето и въпросите:
1. Може ли да тренирам с тези гирички(дъмбели, незнам каква е разликата), а ако не какви да си взема?
2. Може ли да ми предложите някаква по-хубава тренировка?
3. Как да си правя загрявка?(За разгрявката разбрах, но не ми стана ясно за загрявката)
Ако може да ми отговорите на тези въпроси много ще се радвам!

1/ Може да ги ползваш, но по добре виж по-надолу какво ще те посъветвам
2/може, но има и по-добър вариант. Виж по-надолу
3/Загрявката е нещо важно, дори и за по-младите, които си мислят, че с и без все тая... е не е така.

Първо за да усетиш как стоят нещата с физиката ти трябва:
-Да изчетеш сайта в раздела за хранене и методики за тренировки
-Съветвам те да се запишеш на някакъв спорт, където ще бъдеш трениран от човек, който си разбира от работата-тренъор. Примерно карате. Опитай шоитокан, например. Може и айкидо или нещо друго, стига да не е някаква зверска джасканица. Щом нямаш опит само може да си навредиш ако се юрнеш от веднъж.

За да ти се развива нормално тялото, а то тепърва ще се развива, ти трябва добро хранене от което ще си набавяш всичко необходимо за добър разтеж. Повечето от болезнено слабите хора, са такива защото не ядът както трябва. Това трябвада го направиш още преди да започнеш да се концентрираш върху тренировките.

После за тренировките те съветвам да тренираш нещо от сорта:

1 час преди трен, стабилно ядене на овесени ядки примерно /100г-200г и малко стафиди. В ниаккъв случай много сладко.

първи ден: бягане.
-10 мин умерено темпо
-5 минс почивка
-5минути бързо бягане
-4 серии по 50 метра спринт

нещо такова, колкото можеш, ти си определяш, ако здадеш багажа, се прибираш

След трен. хапваш стабилно месо + бавни въглехидрати.

вториден почивка
трети ден:
-загряваш цялото тяло. Никога ли не си виждал как се прави загрявка?? Грубо казано си въритиш ръцете и краката, леко и плавно.
После малко подтичваш и т.н. Това поне 10 минути

-лицеви опори. Виж в сайта как се правят сериите. В началото правиш колкото можеш с времето ще напредваш.
-коремни преси

четв ден почивка.

пети ден:
-загрявка цялото тяло - 15 минути
-набирания на лост /колкото можеш в началото/
-лицеви опори

6-ти почивка
7-ми почивка
———————————-

Трябва да намериш само някаква спортна площадка и/или стадион където да тренираш.

Не забравяй, че не тренировката ще ти пмага да напредваш, а ХРАНАТА.

Чети повечко по темата, за да си наясно кое как става. Нормално е в началото да не разбираш много неща, това се оправя с времето.

Не те съветвам да започваш с фитнес в зала. И трен. със свободни тежести. На твоята възраст, хормоните не са още ‘оформени’ и каквото и не е удачно да се провеждат тежки трен. за сила.

/Лично мнение/

Успех.

02.11.06
20:27

абе каква фитнес зала бе.. още на 13 години да вдига железа..глупости.Добре си знаеш пич.Вдигай си малко по-малко.Не се напрягай

02.11.06
21:30

Ако както каза Legia си на 13 ти препоръчвам спорт. Не железа. Гимнастиката например е много добър спорт, още от времето на древните гърци.

@BIG PICHAGA Това, че някой не може, не значи че трябва да му се присмиваш. Не всеки има дадености, не всеки започва с голяма сила и размери. Аз например едва вдигах лоста, когато започнах. Но за щастие на мен ми помогнаха, не ми се присмяха.

04.11.06
18:41

Мерси на всички дето ми дадоха идей, но като обобщих, ной-добре да бягам в двора на даскалото и да правя лицеви опори и коремни преси, като 1 ден тренирам, а друг ден - не, после пак тренирам и тъй...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1