25.06.06
20:47
Някой знае ли къде в София може да се намери добавка с АТФ /или само АТФ/ и на каква цена?
Търся добавки, които стимулират предимно мозъчната дейност, тъй като съм на НВД, а работата ми е свързана с мислене.
Лецитин, вечер за по-добър сън - мелатонин - http://adipharm.com/product.php?l=bg&n=20
креатина:
горивото” за мускулната работа е АТФ (аденозин-трифосфат). При съкращаване на мускулите АТФ се разпада до АДФ (аденозин-дифосфат). За да продължи работата на мускулите, този АДФ отново трябва да се превърне в АТФ чрез присъединяване на фосфатна група. Тя се взема от съединението креатин-фосфат (КФ).
тва от сайта
Чел съм,че Гинко-Билоба помага за подобряване на концентрацията и умствената дейност.Фитинът също върши добра работа,използвал съм го,той има и общ стимулиращ ефект върху организма.
Единственото което помага истински е добрия сън и липсата на стрес.
Ианче гледай да ядеш достатъчно бавни въгл.
Vinpocetine - увеличава циркулирането на кръвта и притока на кислород в мозъка.
http://www.bodybuilding.com/store/vin.html
piramene,drosunal,гинко билоба,жен шен това са неща които наистина действат ,другото са може би единствено с плацебо ефект.
22.09.06
22:19
таурин,шоколад
Ginkgo Biloba
- подобрява паметта, концентрацията и способността за учене
- подобрява кръвообращението във и към мозъка
- протективно действие върху клетъчната мембрана чрез елиминиране на своодните радикали
-намалява кръвната коагулация и възпалението в стените на кръвоносните съдове
Хубаво е да се гледа колко мг. екстракт от Гинко билобата има във всяка таблетка от фирмата, която ползвате. Над 50мг е задължително. ;)
31.10.06
22:17
Нещо тия неща не са ми вдъхвали доверие никога. Това Гинкобилоба може и да прави нещо ама по - добро от почивката няма.
07.11.06
09:12
Продукти, които са богати на магнезий.
Гинкго билоба, жен-шен, кисело и прясно мляко... :P
1-Мелатонин- хормон антиоксидант - в по големи дози най доброто сънотворно в по малки най доброто успокоително-релаксант
2-Триптофан(5Х-триптофан)аминокиселина мощен антидепресант който заедно с витамин Б6 ,ниацина и магнезия действа на ЦНС посредством серотонина-най важния неврохормон
3-ДРУГИ -Тирозин-супер е.... SAMe(метионин)-антипсихотик....L-теанина е много добър също и фосфатдилсерина,най вече търси диметиламиноетанол100%мощност на мозъка и 100%настроение/ прибави и Гинко билоба и кава-кава
Медиаторът, който отговаря за запазване на спомените и паметовите функции, се нарича ацетилхолин. Той се синтезира от лецитинът, който не може да се набави от обикновената храна. За сериозни смущения в паметта, се препоръчват по 12 грама на ден, но задължително в комбинация от витамин B 5, който също участва в синтеза, плюс витамин C. Същата функция изпълняма и DMAE. За производството на ацетилхолин може да се ползва и холин, но той има дъх на риба. Препоръчително е също да се регулира, доколкото може, нивото на стрес, защото кортизолът нарушава нимото на медиаторите и краде от”глюкозата”. Повече информация в книгата “Дълголетие на мозъка”.