След тренировка мед?

Прескочи до:
SO

31.10.06
18:43

[quote author=“Sportex”][quote author=“Niki72”]Да попитам само ако пия аминокиселини веднага след тренировка, кога да взимам мед - след колко време? Как е схемата? 1. АК и после (след колко време) меда? Или обратно?

Веднага след трен мед/глюкоза заедно с амино. След 15-20мин протеин на прах.

точно така :)
абе момчета кви са тея лимони след тренировка е?Вземете прочетете нещо веднага след тренировка приетите бързи въглехидрати декстроза,вафли,шоколади гейнъри и т.н. предизвикват инсулинов пик ,а инсулина е един от най мощните анаболни хормони (това е добре)инсулинов пик не може да бъде постигнат с фруктоза което ще рече е бананите и лимоните отпадат!
едит:освен това след тренировка трябва да се запълни чернодробния гликоген който се изчерпва това става също с просто въглехидрати, с други думи веднага след тренировка взимате прости въгл. след 20тина минути протеинов шейк така усвояването ще е най добро
едит2:оптималната доза за инсулинов пик е 0.9-1гр/кг. тегло(по голяма доза от тази може да доведе до диабет)

31.10.06
20:18

[quote author=”Миро”]Банките с левулоза ги оставете на докторите.Като повредиш черния дроб със стероиди и получиш жълтеница.Тогава ще ти преливат левулоза в някоя болнична стая.Дали е лява или дясна,ти няма да я гледаш на светлина и откъде ще разбереш.

То аз тука не вярвам някои да тръгне да си слага фруктоза венозно  :D по-скоро си мисля, че колегата приказва за перорално приложение. [quote author=“Sourcemag”]
абе момчета кви са тея лимони след тренировка е?Вземете прочетете нещо веднага след тренировка приетите бързи въглехидрати декстроза,вафли,шоколади гейнъри и т.н. предизвикват инсулинов пик ,а инсулина е един от най мощните анаболни хормони (това е добре)инсулинов пик не може да бъде постигнат с фруктоза което ще рече е бананите и лимоните отпадат!

Така е! Само дето в бананите освен фруктоза има и глюкоза и захароза.... И един добре узрял банан (с кафеви петна) има гликемичен индекс по-висок от този на шоколада и вафлите, близък до този на кристалната захар :) тъи че ако става дума за инсолинов шок, много по удачни са узрелите банани пред шоколада и вафлите

SO

31.10.06
20:33

[quote author=“x_3_mar”][quote author=”Миро”]Банките с левулоза ги оставете на докторите.Като повредиш черния дроб със стероиди и получиш жълтеница.Тогава ще ти преливат левулоза в някоя болнична стая.Дали е лява или дясна,ти няма да я гледаш на светлина и откъде ще разбереш.

То аз тука не вярвам някои да тръгне да си слага фруктоза венозно  :D по-скоро си мисля, че колегата приказва за перорално приложение. [quote author=“Sourcemag”]

Така е! Само дето в бананите освен фруктоза има и глюкоза и захароза.... И един добре узрял банан (с кафеви петна) има гликемичен индекс по-висок от този на шоколада и вафлите, близък до този на кристалната захар :) тъи че ако става дума за инсолинов шок, много по удачни са узрелите банани пред шоколада и вафлите

ама това за узрелите банани го знаят 2% от трениращите хора  :lol:

31.10.06
22:38

Ще ме светнете ли малко...не трябва ли преди тренировка да се приемат бързи въглехидрати, за да се увеличи енергията и след трен яко храни богати на белтъчини...???  :roll:

SO

31.10.06
23:56

разграждането на бързите въглехидрати става мн бързо за няколко минути така че ако ги приемаш преди тренировка няма смъсъл,по принцип е добре да ядеш 1.5-2часа преди тренировка храни богати на белтъчини и на комплексни въглехидрати, а за след тренировка най правилното е бърз въглехидрат и след 20тина минути бърз протеин и в следващите 8 часа съм чел че е добре да се ядът всякави храни

01.11.06
10:36

[quote author=“Sourcemag” а за след тренировка най правилното е бърз въглехидрат и след 20тина минути бърз протеин

ОК, а дали сте прочели мнението на Владимир Недков тук:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=118120&highlight=%EF%E8%EB%EE%F0%E0#118120
Цитат : “Ако искаш да си 100% сигурен, че инсулина ти ще е “ОК” когато суроватъчни я протеин стигне фаза “усвояване” си вземи някаква напитка с кофеин и захар и започни да си я сърбаш 2 часа след като си си изпил протеина. Разбери нивото на инсулин/гликозата се мени бързо, съобразно това с какво се занимаваш и какво си консумирал. Малък стрес/нерви води до “+” адреналин/кортизол и до “-” инсулин...

Безмислено е да се взимат прости захари с идея да качат инсулина и да “почне усвояването на поетия протеин” щото тия неща се пишат от хора дето мислят, че за да усвоят протеина той трябва да попадне в стомаха, пък истината е друга. Когато гликозата качи инсулина тя ще е в кръвта, а белтъкът ще си кисне в стомаха още поне 2 часа! Дано съм се изразил ясно.”

01.11.06
11:12

[quote author=“Niki72”][quote author=“Sourcemag”] а за след тренировка най правилното е бърз въглехидрат и след 20тина минути бърз протеин

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=118120&highlight=%EF%E8%EB%EE%F0%E0#118120
Цитат : “Ако искаш да си 100% сигурен, че инсулина ти ще е “ОК” когато суроватъчни я протеин стигне фаза “усвояване” си вземи някаква напитка с кофеин и захар и започни да си я сърбаш 2 часа след като си си изпил протеина. Разбери нивото на инсулин/гликозата се мени бързо, съобразно това с какво се занимаваш и какво си консумирал. Малък стрес/нерви води до “+” адреналин/кортизол и до “-” инсулин...

Безмислено е да се взимат прости захари с идея да качат инсулина и да “почне усвояването на поетия протеин” щото тия неща се пишат от хора дето мислят, че за да усвоят протеина той трябва да попадне в стомаха, пък истината е друга. Когато гликозата качи инсулина тя ще е в кръвта, а белтъкът ще си кисне в стомаха още поне 2 часа! Дано съм се изразил ясно.”

Много добро и точно изказване !

01.11.06
11:55

[quote author=“Niki72”]

Чели сме го :) И няма да е лошо всеки да го прочете, само че цялото, а не тоя цитат. Защото едно че някои хора нищо няма да разберат и второ цитатът не е подбран както трябва и се остава с впечатление че суроватъчния протеин започва да се усвоява 2 часа след приема му, а приема на въглехидрати с висок гликемичен индекс незабавно след тренировка е ненужен (а аз не съм съгласен и с двете твърдения изложени по този начин).

Azazel - бързите въглехидрати преди тренировка не се препоръчват, защото на всеки прием на въглехидрати покачващи нивото на кръвната захар тялото реагира с отделяне на инсулин, ако въглехидратите са повече и бързи, възможно е отделянето на инсулин и то да е в повече.  При което настъпва момент в които кръвната захар спада под първоначалното ниво, за мозъка няма достатъчно глюкоза (която е единствения източник за енергия на мозъка) и човек си носи последствията и симптомите на хипогликемия.

02.11.06
12:22

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“Niki72”]

Чели сме го :) И няма да е лошо всеки да го прочете, само че цялото, а не тоя цитат. Защото едно че някои хора нищо няма да разберат и второ цитатът не е подбран както трябва и се остава с впечатление че суроватъчния протеин започва да се усвоява 2 часа след приема му, а приема на въглехидрати с висок гликемичен индекс незабавно след тренировка е ненужен (а аз не съм съгласен и с двете твърдения изложени по този начин).

x_3_mar съгласен съм, че цитата не е добре подбран, целта беше да предизвика интерес  да се прочете пълния текст. Не знам дали правилно съм разбрал и дали е вярно следното:
    1. АК се усвояват(навлизат в кръвта) след 30 мин, значи трябва да се приемат едновременно с меда (и той ли за 30 мин. се усвоява и предизвиква инсулинов пик,ако е в необходимото количество) ?
    2.  в 100 гр. мед има 78.3 гр. въглехидрати, от тях трябва да сметнем 0.8-1.1 гр. на кг тегло(за да се получи инсуиновия пик), например за 70кг човек минимум 56гр. въглехидарти = 72 гр. мед
    3. Суроватъчния протеин след колко време престой в стомаха се усвоява. От една доза 100% Whey примерно 30гр - 30 гр. аминокислеини ли се получават след разграждането в стомаха? Понеже дозировката на повечето АК е 3-5 табл. напр. 3 табл. от Genesis Amino 1900 са 5028мг АК- около 5г. Значи ли тогава,че 18 табл. АК са равни на 30 гр. 100% суров. протеин?

02.11.06
18:00

Eто още нещо по  темата http://www.bodybuilding.com/store/iwhey.html

December 2001 - Protein Taken With Carbs is Better than Protein Alone for Building Muscle!

Ники не знам дали някои може да каже примерно 13 мин и се усвоява меда или за суроватъчния протеин същото. Помня че гледах преди време някви таблици по интернет за протеините ама сега не мога да ги намеря пък и много на такива източници доверие нямам. При меда първо ще се усвои глюкозата после фруктозата. Смятам че 20-30 мин. ти ще го усетиш. По точка 2 сметките са верни.
Няма нито един протеин със 100 % съдържание на белтъци , обикновенно в концентратите има към 80% белтък, това със 100% на опаковката си е фирмен трик. ТАка че в доза от 30 грама идва към 22-23 гр белтъците. В стомаха се разграждат до аминокиселини.

SP

02.11.06
19:15

[quote author=“x_3_mar”]Eто още нещо по  темата http://www.bodybuilding.com/store/iwhey.html

December 2001 - Protein Taken With Carbs is Better than Protein Alone for Building Muscle!

Ники не знам дали някои може да каже примерно 13 мин и се усвоява меда или за суроватъчния протеин същото. Помня че гледах преди време някви таблици по интернет за протеините ама сега не мога да ги намеря пък и много на такива източници доверие нямам. При меда първо ще се усвои глюкозата после фруктозата. Смятам че 20-30 мин. ти ще го усетиш. По точка 2 сметките са верни.
Няма нито един протеин със 100 % съдържание на белтъци , обикновенно в концентратите има към 80% белтък, това със 100% на опаковката си е фирмен трик. ТАка че в доза от 30 грама идва към 22-23 гр белтъците. В стомаха се разграждат до аминокиселини.

Ще ти кажа при мен за колко време се усвоява чистата глюкоза:

0 мин кръвната ми захар е 3.8.
Пия 75гр. глюкоза
и
30 мин 7.0
60мин 5.4
120мин 5.0
180мин 3.8
Демек пика на кръвната захар в на между 20-40мин условно казано.
С меда сигурно се изместват нещата с по 20мин примерно.

02.11.06
19:53

Ако не е тайна ще ми обясните ли защо след тренировка взимате такива неща(шоколади и други неща)?Анаболен ефект?От меда?Егати мислех си,че имате някакви режими,а не да се ядете каквото ви се иска след тренировка :?:

02.11.06
19:57

[quote author=“tpd”]30 минс мин, след трен. ще има анаболен ефект.

и защо чак 30 мин след?! ако го приемеш 5 мин след трен ще се възстановиш значително по-бързо. това са 30 минути загуба. Анаболния прозорец е най-активен в първите 15 мин след тренировка когато растежния хормон и тестостерона са на макс. като приемеш мед веднага след трен вдигаш инсулина и неутрализираш повишените нива на кортизол.

SP

02.11.06
20:15

[quote author=“RAMBO”][quote author=“tpd”]30 минс мин, след трен. ще има анаболен ефект.

и защо чак 30 мин след?! ако го приемеш 5 мин след трен ще се възстановиш значително по-бързо. това са 30 минути загуба. Анаболния прозорец е най-активен в първите 15 мин след тренировка когато растежния хормон и тестостерона са на макс. като приемеш мед веднага след трен вдигаш инсулина и неутрализираш повишените нива на кортизол.

Инсулина подтиска РХ, така че след тренировка и зареждане със карбс, трудно ще се търсят високи нива на РХ.

03.11.06
17:24

чак само да отичним...значи хубаво е да се зима ~100г мед,20 мин след тренировка нали така ....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1