06.11.06
20:16
Почнал съм изпити за спасител и след 3 седмици ми е изпита.Днес за първи път бях на басейна и се оказа
,че много трудно правя 3 дължини ,пък камоли за морето да направа 5 и половина.
Сега без упреци към мен както в предишната тема на оня пич ,защото от тоя курс ,който ходя аз има
само 3-4ма човека ,които нямат големи проблеми с плуването.
Не стига ,че и пуша и пак що годе съм добре с някой непушачи. Та имам проблеми особено в раменната област, гърба. Какви упражнения е възможно да правя за тия три седмици за да се стабилизирам здраво и да не
ми се изморяват толкова раменете. Да имам въздух. СЪщо така какви храни да ям повече и предимно какво
да консумирам точно преди тренировката в басейна и следователно непосредствено преди изпита.
Много е важно за мен да взема изпита за море. Който е 100 метра за 100 секунди. Но така е... не съм добър плувец
, цигарите ми пречат - СПРЯХ ГИ. Направо се отвратих от тях докато си идвах от басейна към вкъщи. Като разбра
,че всъщност съм един от най-съкатите плувци на тоя курс. Ще се мобилизирам и ще дам всичко от себе си
тия три седмици за да го взема на всяка цена, дал съм 200 лв. Просто ми помогнете с уппражнения ,най вече вкъщи.
Лицеви опори... имам две гирички - тях може да ги използвам с ръцете ,да греба..и т.н.
Дайте съвети плс. :)
ми като тренирал 5 години плуване ( брей по 10 дължини наведнъж праех ще ме напраат ли спасител :lol: ) мога да ти кажа мойто мнение - плувай секи ден и не пуши прекалено мн.Наблегни на дишането .. там знаеш има някои работи примерно вдишване над водата и издишване под водата- така запо4вай тренировките си , но най-важното - Плувай ! Ина4е нз фитнеса колко ще ти помогне , но там лицевите опори у вас , набирания , кофи примесени с ти4ане рано сътрин за общо физи4еско укрепване и трениране на дробовете също можеш да праиш..Може да ти е малко тежко ама си дал 200 лева ся ... Ина4е си хапваи ама не прекалявай с мазното ... Аре успех !!
06.11.06
21:42
[quote author=“joHnyReSpect”]Почнал съм изпити за спасител и след 3 седмици ми е изпита.Днес за първи път бях на басейна и се оказа
Сега без упреци към мен както в предишната тема на оня пич ,защото от тоя курс ,който ходя аз има
Не стига ,че и пуша и пак що годе съм добре с някой непушачи. Та имам проблеми особено в раменната област, гърба. Какви упражнения е възможно да правя за тия три седмици за да се стабилизирам здраво и да не
ми се изморяват толкова раменете. Да имам въздух. СЪщо така какви храни да ям повече и предимно какво
да консумирам точно преди тренировката в басейна и следователно непосредствено преди изпита.
Много е важно за мен да взема изпита за море. Който е 100 метра за 100 секунди. Но така е... не съм добър плувец
, цигарите ми пречат - СПРЯХ ГИ. Направо се отвратих от тях докато си идвах от басейна към вкъщи. Като разбра
,че всъщност съм един от най-съкатите плувци на тоя курс. Ще се мобилизирам и ще дам всичко от себе си
тия три седмици за да го взема на всяка цена, дал съм 200 лв. Просто ми помогнете с уппражнения ,най вече вкъщи.
Лицеви опори... имам две гирички - тях може да ги използвам с ръцете ,да греба..и т.н.
Абе за три седмици квото и да направиш в фитнеса няма да имаш някакъв супер ефект, малко късно си се сетил.
06.11.06
22:16
По принцип не бих те съветвал, но щом си дал пари и нямаш време за да се стегнеш, бих ти препоръчал хранителна добавка за издържливост - креатин съчетана с няколко дължини на ден. Разгледай из форума според мен тва ще ти свърши перфектна работа. И не забравяй, креатинът не е магически прах трябва и да тренираш.
09.11.06
10:54
[quote author=“fitday”][quote author=“joHnyReSpect”]Почнал съм изпити за спасител и след 3 седмици ми е изпита.Днес за първи път бях на басейна и се оказа
Абе за три седмици квото и да направиш в фитнеса няма да имаш някакъв супер ефект, малко късно си се сетил.
Е океи, самоче не съм искал обезкуражаващи постове като тоя. Исках съвети ,които могат да ми помогнат.
09.11.06
18:23
Ми набирания, кофички(не съм сигурен че ще помогнат но...), крос-овър(той е много близо до движенията в плуването), пул-овър(и за него не съм сигурен, ма и той е близо)[повечко повторения за издражливост според мен]+ си плуваш секи ден + наистина се замисли за някаква добавка и нема да могат да те изкарат от басейна.
09.11.06
20:00
Еми освен креатин. Аз обаче никога не съм пил такова нещо и не разбирам много как става упо-
требата му. На фитнес реших да не ходя ,но установих ,че дишането ми е проблем и всеки ден
рано сутринта ще тичам на баира до нас. С две гирички дом вдигам за рамо постоянно докато
съм вкъщи. Един вид с тях си се разхождам из къщата... :)
Ама днеска изядох 1 шоколад, пих Пит Бул и даже ми се струва ,че бях по-изморен и от вчера та
със зор направих тия дължини. Та незнам. Креатина дали ще ми помогне наистина? Ще ми
даде ли малко повечко сила?
15.11.06
23:26
Дано да не е прекалено късно но все пак мога да те посъветвам да не разчиташ на фитнеса, не се хващай на най-трудния вариант. Просто като влезеш в басейна и си кажи примерно трябва да направя 8 дължини или 10 (не започвай със много) и колкото и да си изморен просто не спирай. Плуваш плуваш и като се измориш си казваш още едно загребване.. и още едно и т.н. и запомни не плувай бързо, но не и прекалено бавно и най-важното не спирай защото колкото повече спираш толкова по трудно ще ти е после
опитай следното нещо:
4 х 50 метра после 1 или 2 х 75 метра (като на тея 75 метра опитвай последните 25 да ги правиш колкото можеш по бързо) после опитай да направиш 4х100 метра ако не ти е прекалено трудно може и повече след това си прави дължини просто не се претоварвай много.
Като гледам тея които ще ходят на изпит за спасители правят 25 метра и спират и се оплакват че са много изморени.. това е много грешно. Измисли си някаква тренировка и си я прави. Другото важно нещо са почивките. Като спреш да почиваш си измери пулса за 10 секунди. Веднага след плуването е най-добре да е примерно 30-32 удара след това си почини докато падне на 20-22 и тръгвай пак. Ако пулса ти е 26 примерно като ги изплуваш това значи че можеш да вдигнеш темпото и обратно :wink: Относно това че пушиш не се притеснявай все пак норматива ти на 100 метра е 1мин и 40сек. Въздуха ти също е важен, но е по важен начина по който дишаш а не по колко. Най-големия проблем е техниката на плуване, а не дишането ;)
Дано да ти помогна, ако имаш някакви въпроси питай :wink: ииии успех на изпита :)
15.11.06
23:34
Жълт картон.Още един подобен пост и те БАН-вам от форума
ASTOR