30.10.06
18:37
Може ли да ми дадете някакви примерни хранения за закуска.Знам например че е хубаво по 100 гр овесени ядки с прясно мляко , но просто това хич не ми харесва.Дали 2 филии с маргарин и една лажица мед стават ? Моля за предложения :lol:
30.10.06
18:43
[quote author=“icinkyyy”]Може ли да ми дадете някакви примерни хранения за закуска.Знам например че е хубаво по 100 гр овесени ядки с прясно мляко , но просто това хич не ми харесва.Дали 2 филии с маргарин и една лажица мед стават ? Моля за предложения :lol:
Ако към 2те филии са от черен хляб и са с масло и добавиш 2-3 яйца вече ще може да се нарече хранене.
Сега слагаш 90-100 грама овесени ядки едно кисело мляко 50 грама стафиди един банан и ако така не ти харесат незнам.Аз не можех да ги понасям преди само овесени ядки и кисело мляко,а сега нямам търпение да се събудя да ям тази вкусна каша която си правя в момента пробваи няма да съжаляваш нищо не губиш :wink:
31.10.06
18:59
отварям 1 мляко пия го до половината слагам няколко лъжици овесени ядки добавям вода и пия :)
01.11.06
13:57
Само внимавай, с тази закуска да не преядеш! :lol: :lol:
01.11.06
15:01
Че добра е закуската. Едно кисело мляко и 5 лъжици мюсли например. Само дето си гладен след 2 часа ама иначе е перфектно нали трябва да направа 6-7 хранения.
01.11.06
22:04
1 купа овесени ядки+4 цели яйца+1 кисело мляко.
01.11.06
22:46
Само внимавай, с тази закуска да не преядеш! :lol: :lol:
какво повече искаш ти от 1мляко и 100тина грама овсени ядки !??!?
Ти повече от това мн трудно можеш да усвоиш...освен това умираш от глад след 2-3 часа което е супер защото хем си приемаш необходимите неща хем не си се наял :)
02.11.06
18:26
за закуска - 100 г пушени гърди с 3 яйца на очи, 1 кисело мляко, 1 филия хляб. след 2 часа обекуска, пак нещо подобно :)
каква е тази “мода” за закуска да се ядат бавни въглехидрати (овес) и бавен протеин (мляко)?!?!тялото се нуждае от внезапен инсулинов шок така че да се неутрализира кортизола и да се заредят добре мускулите с аминокиселини и гликоген.овес и мляко съм убеден че е много добра комбинация преди сън. Но за закуска не е много ефективна.
това и Митко Димитров го казваше
05.11.06
17:36
[quote author=“RAMBO”]каква е тази “мода” за закуска да се ядат бавни въглехидрати (овес) и бавен протеин (мляко)?!?!тялото се нуждае от внезапен инсулинов шок така че да се неутрализира кортизола и да се заредят добре мускулите с аминокиселини и гликоген.овес и мляко съм убеден че е много добра комбинация преди сън. Но за закуска не е много ефективна.
Тук си доста прав.
Освен това метаболизмът сутрин е доста забавен от нощния глад и по-трудно усвоява сложните въглехидрати.
Няма нищо лошо в овесените ядки и млякото, но “бързите източници” са задължителни сутрин и след тренировка.
05.11.06
20:30
[quote author=“filatov”][quote author=“RAMBO”]каква е тази “мода” за закуска да се ядат бавни въглехидрати (овес) и бавен протеин (мляко)?!?!тялото се нуждае от внезапен инсулинов шок така че да се неутрализира кортизола и да се заредят добре мускулите с аминокиселини и гликоген.овес и мляко съм убеден че е много добра комбинация преди сън. Но за закуска не е много ефективна.
Тук си доста прав.
Освен това метаболизмът сутрин е доста забавен от нощния глад и по-трудно усвоява сложните въглехидрати.
Само не мога да разбера що си мислип, че метаболизмът е забавен!? :shock:
И да те питам ако си изял 2 кисели млека 1 час преди лягане, кога мислип, че белтъкът от тях ще се усвои?!
И да те питам ако си изял 2 кисели млека 1 час преди лягане, кога мислип, че белтъкът от тях ще се усвои?!
Тука и на мен ми е любопитно и ще чакам да видя отговор.
05.11.06
23:45
Относно овесените ядки и киселто мляко - това ми е основното във закуската но след тях добавям и една или две меденки -66-130грама прости въглехидрати 230-460Калорий
презастраховам се пък и без сладки работи как да стигна 5000Калорий дневно?!
06.11.06
20:38
[quote author=“Sportex”][quote author=“filatov”][quote author=“RAMBO”]каква е тази “мода” за закуска да се ядат бавни въглехидрати (овес) и бавен протеин (мляко)?!?!тялото се нуждае от внезапен инсулинов шок така че да се неутрализира кортизола и да се заредят добре мускулите с аминокиселини и гликоген.овес и мляко съм убеден че е много добра комбинация преди сън. Но за закуска не е много ефективна.
Тук си доста прав.
Само не мога да разбера що си мислип, че метаболизмът е забавен!? :shock:
Просто, защото доста от жизнените фукции са доста забавени по време на съня и е нормално и метаболизмът да е доста забавен. Това съм го дискутирал и с моя секвартирант, който учи медицина. Мога да ти кажа и в кой учебник по физиология мосля беше, го пише това.
По въпроса за киселите млека. Не съм привърженик на храненето непосредствено преди сън, поради горната причина.
06.11.06
21:32
кви са теяя баламските закуски
4 цели яйца
50 грама кашкавал
50 грама сирене
1 кисело мляко ей ви една мъжка закуска .
по желание добавете и 1 банан
Аз напоследък имам 2 вариант, които бачкат безотказно:
1/ Черен хляб + маслко + варени яйца /като през деня не ям жълтъци/
2/ овесени ядки + кисело мляко. Ако търся повече въглехидрат се наливам с повече мляко, доста засища ако се пийне повече.
07.11.06
04:16
[quote author=“filatov”] Мога да ти кажа и в кой учебник по физиология мосля беше, го пише това.
Ще се радвам да го постнеш, смятам и съм чел, че на организма му трябват 20-30мин да влезе в нормален режим след сън.
А иначе твоето твърдение за забавения метаболизъм по-време на сън опрпвергава теорията ти за гладът след него. Тоест след като е забавен то той ще усвоява приетата храна преди съня много дълго през целия такъв.
Това са мои заключения, доста вероятно е да греша, но за това е форума, да дискутираме. :)
1.Бъркани белтъци с обезмаслено сирене+3 Бонус+500мл.натурален сок
2.суроватъчен протеин+50гр.овесени ядки+2 банана
3.100-150гр.извара бъркани с 50гр.кафява захар,1-2 филии бял хляб(служат като бърз въглехидрат)
Сутринта наи добре е да се подава смес от прости-сложни въглехидрати.Първите за да попълнят гликогена,вторите за по продължителна доставка на енергия.Смята се че наистина организма е гладувал през нощта,защото въпреки че храната тогава се усвоява по бавно примерно за 4-5-6 часа,то вие нормално е да спите поне 8,съответно 2-3 часа глад!Макар че зависи и кога си лягаш,колко точно часа си спал,какво като състав е било последното ти хранене,и колко точно време преди сън е било!
Аз лично хапвам последно 30 минути-1 час преди да легна,защото вследствие от интензивните ми тренировки метаболизмът ми е като на акула и не мога да заспа от глад :wink: !
07.11.06
23:12
Аз лично хапвам последно 30 минути-1 час преди да легна,защото вследствие от интензивните ми тренировки метаболизмът ми е като на акула и не мога да заспа от глад :wink: !
Да питам как се отразява яденето на 1500Калорий Белт/Въгл/Маз. 60/120/50
Просто се интересувам защото дори в момента е 11.30 вечерта а аз ям пак толкова...
Според теб за колко време ща се смеле толкова храна?
Пояснявам за да не се чудите.
Досега приемах по около 4000ккал но реших да качвам по-бързо за сметка на талията и прибавих 1000ккал прости въглехидрати (по финансови съображения) дневно :?
Имам повече енергия но и сила но не знам дали няма да се позакръгля...както и да е ще видим с времето
П.С. очаквайте скоро снимки от мен
Еми за да ти каже някои за колко време може да се смели толкова храна,трябва да ти знае килограмите,типа метаболизъм и структура,дневен режим,предишни яденета,дали е тренировъчен ден,колко часа точно е яденето и още хиляди работи :D.Но според мен няма страшно ако през ноща за няколко часа организма гладува,не е чак толкова фатално.Някои културисти стават и ядат белтъци,пият протеин или вземат казеин преди лягане да няма нощен глад,но за мен това си е вманиачаване,а сънят е нещо много много важно.
Според мен с такива хранения като твоето нощно време определено ще качиш доста мазнини,но ти си решаваш.И аз имах един период когато исках да кача бързо и ядох по 2 баници,1 литър мляко и 2 банана на закуска и продължавах с такива уникални храненията през целия ден.Резултата беше +12-14 кг за 1 месец като после се чудех как да ги махам без да се ограничавам с диета за релеф и да губя мускул :? .Така че недеи бързаи да качваш и да се тъпчеш,яж повечко пъти на ден по често и таи.
08.11.06
09:45
[quote author=“morphey”]Аз лично хапвам последно 30 минути-1 час преди да легна,защото вследствие от интензивните ми тренировки метаболизмът ми е като на акула и не мога да заспа от глад :wink: !
Да питам как се отразява яденето на 1500Калорий Белт/Въгл/Маз. 60/120/50
Просто се интересувам защото дори в момента е 11.30 вечерта а аз ям пак толкова...
Според теб за колко време ща се смеле толкова храна?
Пояснявам за да не се чудите.
Досега приемах по около 4000ккал но реших да качвам по-бързо за сметка на талията и прибавих 1000ккал прости въглехидрати (по финансови съображения) дневно :?
Имам повече енергия но и сила но не знам дали няма да се позакръгля...както и да е ще видим с времето
П.С. очаквайте скоро снимки от мен
ами ако си около 90-100 килограма тея 4000 калории биха ти идвали добре ама 5000! си е чисто угояване .
аз преди като имах време да закусвам , закуската ми беще :
2 кофички кисели млека +250-300 овесени ядки ..тогава имах време да ям , я порати технически пречини бих казал че нямам постоянна закуска...
НО разбирам че овесените ядки е по добре преди лягане , заначи тази купа с овес идва вечер.
НО разбирам че овесените ядки е по добре преди лягане , заначи тази купа с овес идва вечер.
Овесени ядки е добре по абсолютно всяко време!Това е перфектен комплексен въглехидрат+известно количество здравословни мазнини.Наи добре за да не се тъпчеш по цял ден с овес,си ги включи на закуска и преди лягане,няма нищо лошо дори да ги ползваш и три пъти,но става скучна диетата.
13.12.06
02:30
Здрасти на всички. Мисля че с повечето от вас тука сме на мнение, главно овесени ядки и мляко. Аз всяка сутрин от много време (и преди да започна да тренирам) си разбивам по 1 сурово яйце с мед. Не е гадно, даже е много приятно на вкус (поне за мен). Който иска да го пробва надали ще остане разочарован. По 1-2 яйца с пасатора заедно с медец и гълташ :) + нещата по-горе... и мисля че е доволно хубава закуска.
по-здрави