Трупам много мускулна маса - посъветвайте ме!

Прескочи до:

01.11.06
18:30

На 37 години съм. Тренирам 3-4 пъти седмично, като основно на тренажор за бягане и аеробика. Въпреки, че не наблягам на тежестите трупам много лесно мускулна маса. Ръстът ми е нисък и това ме кара да внимавам много. С корема нямам никакви проблеми, но ръцете и краката доста наедряват. Тренирам сутрин на гладно. Кажете ми какво да правя и как да построя тренировките така, че да избегна ефекта на масата. Благодаря на всички, които имат желание да ми помогнат! :)

FI

01.11.06
22:37

[quote author=“Jina”]На 37 години съм. Тренирам 3-4 пъти седмично, като основно на тренажор за бягане и аеробика. Въпреки, че не наблягам на тежестите трупам много лесно мускулна маса. Ръстът ми е нисък и това ме кара да внимавам много. С корема нямам никакви проблеми, но ръцете и краката доста наедряват. Тренирам сутрин на гладно. Кажете ми какво да правя и как да построя тренировките така, че да избегна ефекта на масата. Благодаря на всички, които имат желание да ми помогнат! :)

Не си написала как се храниш... :?

04.11.06
15:40

Храня се нормално без да изпадам в крайности и да следя до милимундри калории и съставки на храната.  Въпросът ми по-скоро беше свързан с начина на трениране - кои мускули след кои, кога да е са аеробните натоварвания. Знам за малките тежести и по-големия брой изпълнения на упражненията, но знам, че има и други хитрости! За това ми беше думата! Що се отнася до храната - предстоят пости - така че е ясно какво ще ям до Коледа!

С по-малки тежести и повече повторения не би следвало да имаш този проблем.

08.11.06
15:08

Втълпила съм си, че ако тренирам на крос-тренажора 30-40 минути и след това около 20 мин. за всички групи мускули по малко е добър вариант. Или трябва да правя обратното?

08.11.06
15:10

Jina, като те чета, мисля, че имаме много общо. Не знам дали си си правила тест за тип фигура, но обикновено този проблем го имаме чистите мезоморфи. Защото по рождение сме мускулести и яки, а и едрата кост спомага много за впечатлението. Като сме сложили и някой килограм отгоре, този ефект се засилва.
Аз съм се примирила с факта, че няма да изглеждам като манекенка, още повече, че много ми харесва да се занимавам с тежести. Но че съм си поставила за цел да отслабна и да се дефинирам добре - поставила съм си. :) И си я гоня. На това и разчитам, че това, което сега изглежда като твърде големи мускули, ще се редуцира откъм мазнини, при което самите мускули няма да са в крайна сметка толкова големи. Но че ще се виждат и че никога няма да мога да обувам купешки ботуши, защото няма да мога да ги закопчавам на прасеца - няма... 8)
Кажи нещо повече за теб - мерки например, какво целиш и т.н.

08.11.06
15:34

Приятно ми е, че срещам сродни души и макар, че съм отскоро в този сайт се чувствам много уютно. Висока съм 1.55 и съм 55 кг. Наистина съм от този тип момичета, които никога няма да са високи и стройни (поне едното от двете да беше). Ама като си помисля колко глупави хора има по света, считам че Господ ме е ощетил много малко. :lol: По-скоро имам спортна фигура, която е малко по-закръглена в ханша и бедрата. Плочки на корема правя за 2 месеца, но с ханша не се справям.Не съм много тежък случай, но ако я карам през просото ще стана. Обичам да танцувам и затова предпочитам занимания с аеробика и под. От два-три месеца ходя на фитнес, защото мога да го правя сутрин преди работа и е вариант пред нищото. Само в неделя ходя на аеробика и попълвам липсата си от ритъм. Честно казано на фитнеса ми е малко скучничко, но не и неприятно  :? .

FZ

08.11.06
16:44

Не пускай поредни постове !!!
Имаш бутон EDIT и DELETE .

08.11.06
16:48

Сега ползвам бутон “едит” за да не ми се кара онзи човек  :cry:  Дано го правя правилно.
Абе зависи какво разбираш под трупа - не е по онзи начин, по който го прави един мъж (или би искал да го прави), но просто изглежда яка, а при по-нисък ръст това не е добре. Аз се учудвам на ниския интерес към този проблем от страна на жените, защото това често се случва при трениращи жени с предразположена към трупана на маса конструкция.

08.11.06
17:26

А пък на мене ми е доста странно жена да трупа мускули :shock: Това е почти невъзможно,заради “леките”хормонални различия с мъжа.Леко не ми е ясно :roll:

08.11.06
17:33

[quote author=”МИЛЕ”]А пък на мене ми е доста странно жена да трупа мускули :shock: Това е почти невъзможно,заради “леките”хормонални различия с мъжа.Леко не ми е ясно :roll:

Може пък да е мъж ..  :lol:  :lol:  :lol:

Иначе сериозно - прави с по-малко килограми и повече повторения. Виж дали има ефект за 1-2 седмици и пиши тук пак, ако не стане ще му мислим.

FZ

08.11.06
17:37

[quote author=“freethedoom”][quote author=”МИЛЕ”]А пък на мене ми е доста странно жена да трупа мускули :shock: Това е почти невъзможно,заради “леките”хормонални различия с мъжа.Леко не ми е ясно :roll:

Може пък да е мъж ..  :lol:  :lol:  :lol:

Иначе сериозно - прави с по-малко килограми и повече повторения. Виж дали има ефект за 1-2 седмици и пиши тук пак, ако не стане ще му мислим.

Под прекритие ли ? :D

08.11.06
17:38

това за мъжа изобщо не го прочетох! :wink:
Но не е хубаво, като не вярвате, защото аз не случайно пристъпих към фитнесе толкова късно и се занимавах с други неща - защото бързо “ме хваща”. Контролирам се, защото почти не вдигам, а само тичам и малко за ръце, корем и т.н. но съм сигурна, че има момичета с такъв проблем и ми се щеше да им е полезен този задочен разговор.

08.11.06
19:52

На 1 ноември за първи път се включих в някакъв форум. До сега винаги съм смятала, че по форумите се мотаят безделници и празнодумци с комплекси, които се перчат с дебелашки хумор. В този сайт харата ми изглеждаха helpful и разговорите и съветите смислени - затова се включих. Момчета не ме разваляте това впечатление! Не ме притеснявате, но ... всъщност този форум не е ли за жени? На тези които ми дадоха полезни съвети - благодаря!

FI

08.11.06
20:31

[quote author=“Jina”]На 1 ноември за първи път се включих в някакъв форум. До сега винаги съм смятала, че по форумите се мотаят безделници и празнодумци с комплекси, които се перчат с дебелашки хумор. В този сайт харата ми изглеждаха helpful и разговорите и съветите смислени - затова се включих. Момчета не ме разваляте това впечатление! Не ме притеснявате, но ... всъщност този форум не е ли за жени? На тези които ми дадоха полезни съвети - благодаря!

Абе той раздела е за жени, ама в форума пишат доста мъже. Според мен ти си налучкала основните неща, може би затова не ти пишат много хора. Незнам защо жените се плашат от мускули, аз пък съм точно обратното искам да имам добре оформени мускули. Явно аз нещо не съм в час. :wink:  :wink:  :wink:

08.11.06
20:56

[quote author=“Jina”]това за мъжа изобщо не го прочетох! :wink:
Но не е хубаво, като не вярвате, защото аз не случайно пристъпих към фитнесе толкова късно и се занимавах с други неща - защото бързо “ме хваща”. Контролирам се, защото почти не вдигам, а само тичам и малко за ръце, корем и т.н. но съм сигурна, че има момичета с такъв проблем и ми се щеше да им е полезен този задочен разговор.

Добре де, ако трупаш мускулна маса, трябва съответно да качваш тегло - това така ли е? Следиш ли въобще теглото си и какво е развитието там?

Иначе, по въпроса с мускулите, аз съм като Fitday, но такива, като нас са голямо изключение, поне това е моето впечатление - огромната част от жените бягат от силови тренировки като дявол от тамян, точно с такъв страх - да не вземе да им проличи някое и друго мускулче и да станат по-малко “женствени”. Мисля, че това е следствие от погрешни вярвания в обществото, които съответно жената попива отвсякъде - че жената не е жена, ако е по-здрава физически, по-едра, или с мускули.
Ето затова Мадона така ме вдъхновява - защото тя в момента е символ на разбиването на тези митове. :D

09.11.06
10:04

Аз наистина не качвам на тегло. Дори напротив - спадам постепенно. Явно това от което се оплаквам не е трупане на мускули, а релеф, който леко ме плаши. Може би е редно да си меря обиколката. Между другото аз също харесвам Мадона като визия. Е, на едни награди се беше изпраскала с една рокля без ръкави, която много подчертаваше яките й ръце. От тогава си казах, че подобен тип дреха не бива да нося. Извън този случай обаче мисля, че винаги е изглеждала страхотно!

09.11.06
11:42

[quote author=“Jina”]Аз наистина не качвам на тегло. Дори напротив - спадам постепенно. Явно това от което се оплаквам не е трупане на мускули, а релеф, който леко ме плаши. Може би е редно да си меря обиколката. Между другото аз също харесвам Мадона като визия. Е, на едни награди се беше изпраскала с една рокля без ръкави, която много подчертаваше яките й ръце. От тогава си казах, че подобен тип дреха не бива да нося. Извън този случай обаче мисля, че винаги е изглеждала страхотно!

Виждаш ли, проблемът не е толкова страшен.  :)  Ето ти линк за един тест, който е много добър за определяне на типа телосложение.

http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Направи го, защото това, което виждаш в огледалото и начинът, по който го интерпретираш, са често измамни. Аз например, цял живот съм била убедена, че съм ендоморф, защото съм имала килограми над нормата. Оказа се, че истината е друга. По същия начин, преди приятелят ми да направи теста, можех да се басирам, че ще излезе чист ектоморф, а се оказа доста по- към мезоморфа по континуума...
От това, което казваш сега, може да се окаже, че си например по-близо до ектоморф, което би означавало, че съвсем нямаш повод за притеснения, а всичко е въпрос на начина, по който гледаш на себе си. Много е важно да знаеш какви са ти даденостите, за да можеш от една страна, да се нагодиш психически към тях (сещаш се за “нормите” в главата), а от друга - да знаеш какви са силните и слабите ти страни и какво можеш да очакваш от физическата си активност въобще.
Ако си към ектоморф и си с дребен кокал, ще изглеждаш като Мадона (защото тя не е едра, въпреки че е мускулеста) в най-върховата си форма. Пък такава върхова форма не се постига току-тъй...

Но приеми, че въобще посещaваш ли фитнес залата, няма начин да изглеждаш като хилавите девойчета, дето бедрото им е с обиколката на китката. Ако питаш мен - и слава богу! :D 8)

09.11.06
11:59

Това се казва позитивен човек!  Благодаря ти за полезните съвети и линка от които ще се възползвам.
:D

FI

09.11.06
21:02

Здравей ,

и аз се възползвах от теста и се оказа, че съм това което си мисля - чист мезоморф.

Your score is 2.25.

Your body is closest to a Mesomorph. You have a naturally fit body but to maintain it or improve it you should exercise and diet correctly for your type. Strength training can be done more often and for longer sessions then would be good for an Ectomorph, but you must still be carefull not to overdo it. You should train with moderate to heavy weighs and at a moderate pace, not resting too long between sets. You will find you gain muscle quite easy (some women and even men might not want to get too bulky, but this won’t happen suddenly. When you are happy with your muscle size simply train to maintain it). Stick to a good healthy diet to keep you lean and muscular, and watch for any slow creeping fat gains. Engage in and enjoy aerobic activities, sports, etc. but do not overdo.

Мерси много. :)

09.11.06
21:40

Значи проблема е дали е мускулна маса или мазнини има огромна разлика а това че не се лишаваш от нищо ме навежда на мисълта че това са мазнини а не мускулна маса.

09.11.06
21:48

Fitday, аз си мислех, че си го правила, радвам се, че линкът е бил полезен за още един човек... :D Не се съмнявам, че си мезоморф, особено след изказването ти, че искаш добре оформени мускули... Такива изказвания наистина можеш да чуеш само от някой мезоморф.:lol: Тук се сещам да дам още един линк, там типовете са просто описани, без тестове и т.н., но е най-доброто описание, което съм чела.

http://www.dummies.com/WileyCDA/DummiesArticle/id-488.html

Там много ми хареса изречението, че мезоморфът ще намери събратята си с удоволствие да вдигат тежести във фитнеса и приятно да се разсейват, когато стане дума да се качат на пътеката, или велоергометъра... :wink:  :lol: Ама точно така си е! Аз затова заподозрях Jina, че може да не е мезоморф, като каза, че обичала аеробика, а на фитнес й било скучно. При мен е точно обратното - с пистолет не можеш да ме закараш да се размахвам на музика. Просто това за мен не е спорт, а дискотека. :P

Jina, пък може да споделиш какви са резултатите, ще бъде интересно, особено ако продължим с обсъждането на твоята тема... :)

Bugatibugati, трябва да си съвсем сляп, за да не можеш да различиш обем от мускули, от такъв от сланини...  Пък и жената каза, че яде умерено и най-вече - сваля тегло. Не са сланини.

10.11.06
10:19

Аз съм смесен тип - както и си мислех. Ханша ми е заоблен, както и бедрата и прасците. В горната част на тялото съм ОК. Когато тренирам редовно ми трябва 2 месеца да вляза във форма. Някога ми трябваше една седмица, за да започнат да ми падат панталоните. За съжаление вече се боря доста по-трудно. Имам и личен рекорд - 30 кг. за 2,3 месеца! :shock:  Звучи невероятно, нали? Но е факт! Мисля, че човек трябва да се харесва какъвто е и малко да помага за подобряването на външния си вид, здраве и тонус.
Що се отнася до аеробиката - момичета аз съм неин апологет! Зависи много от инструктора - ако сте попадали на лош - това е жив кошмар. Лично аз сменям зали заради инструктори. От няколко месеца съчетавам аеробика и фитнес и мисля,че това е най-доброто.

Когато започнах тази тема основното, което исках да разбера е, как да подредя упражненията по време на тренировката така, че да не трупам излишна маса - тоест да тренирам за релеф. Аз тренирам на тренажора около 30-40 минути и след това правя упражнения за различните групи мускули, като ползвам гирички и никога по-голяма тежест. Това добър режим ли е, когато вече сте позапознати с мен и моята структура?  :?:

10.11.06
12:42

[quote author=“Jina”]Аз съм смесен тип - както и си мислех. Ханша ми е заоблен, както и бедрата и прасците. В горната част на тялото съм ОК. Когато тренирам редовно ми трябва 2 месеца да вляза във форма. Някога ми трябваше една седмица, за да започнат да ми падат панталоните. За съжаление вече се боря доста по-трудно. Имам и личен рекорд - 30 кг. за 2,3 месеца! :shock:  Звучи невероятно, нали? Но е факт! Мисля, че човек трябва да се харесва какъвто е и малко да помага за подобряването на външния си вид, здраве и тонус.
Що се отнася до аеробиката - момичета аз съм неин апологет! Зависи много от инструктора - ако сте попадали на лош - това е жив кошмар. Лично аз сменям зали заради инструктори. От няколко месеца съчетавам аеробика и фитнес и мисля,че това е най-доброто.

Когато започнах тази тема основното, което исках да разбера е, как да подредя упражненията по време на тренировката така, че да не трупам излишна маса - тоест да тренирам за релеф. Аз тренирам на тренажора около 30-40 минути и след това правя упражнения за различните групи мускули, като ползвам гирички и никога по-голяма тежест. Това добър режим ли е, когато вече сте позапознати с мен и моята структура?  :?:

Смесен тип, какъв - между мезоморф и ендоморф ли? Или между мезоморф и ектоморф? Така или иначе, както вече изразих своето мнение, мисля, че ти по принцип нямаш проблем с мускулната маса, а с начина, по който се виждаш в огледалото. Пък за заобления ханш, ти ако знаеш моя какъв е...и бедрата. :lol: Точно това имах предвид, като ти препоръчах да си направиш теста - това, че имаш тлъстини, не те прави ендоморф. :) Като смесен тип трябва доста да се поизпотиш, за да натрупаш мускулна маса, особено че си и жена, както някой тук подчерта.

Разрови се в главата си и усети с какво свързваш целта, към която си се насочила и дали можеш да се “преглътнеш” такава, каквато си тръгнала да ставаш. Ако проблемът, че ще станеш едра тренирайки, те мъчи упорито, по-добре е да прекратиш тренировките и да минеш само на диета, докато свалиш достатъчно тлъстини, че да виждаш точно колко ти е мускулната маса и тогава да почнеш нещо да правиш за нея, без толкова да се притесняваш. Да, известно време ще си хем слаба, хем отпусната, но пък няма да “трупаш мускулна маса” - тинто за танто... Прецени кой вариант ще е по-приемлив за теб и после продължи без угризения.

Общият принцип е, ако искаш да гориш мазнини - прави аеробна. Според това, какъв тип си, е продължителността - ектоморф може да мине само с 30 мин. Мезоморфът се нудае от 45, а ендоморфът от 1 час. Ти си покриваш нормите, като гледам и е особено показателно, че това ти доставя удоволствие - всеки инстинктивно се насочва към това, което му идва отръки и в крайна сметка е полезно за него. :)

10.11.06
13:00

Тва е доста странен тип СМЕСЕН ТИП  :shock:  :shock:  :shock: Пример качваш бързо маса иси релефен  :shock:  :shock:  :shock: искам и аз така :lol:  :lol:  :lol: нещо маи си в грешка

FI

10.11.06
16:26

[quote author=“Lumina”]
Разрови се в главата си и усети с какво свързваш целта, към която си се насочила и дали можеш да се “преглътнеш” такава, каквато си тръгнала да ставаш. Ако проблемът, че ще станеш едра тренирайки, те мъчи упорито, по-добре е да прекратиш тренировките и да минеш само на диета, докато свалиш достатъчно тлъстини, че да виждаш точно колко ти е мускулната маса и тогава да почнеш нещо да правиш за нея, без толкова да се притесняваш. Да, известно време ще си хем слаба, хем отпусната, но пък няма да “трупаш мускулна маса” - тинто за танто... Прецени кой вариант ще е по-приемлив за теб и после продължи без угризения.

И аз така правих, нарочно не започнах веднага с фитнеса, защото ме беше страх, че преди да съм махнала горе долу мазнините ще седи грозно ако почна и малко мускулна маса да качвам. То си е и въпрос на преценка де, ама все пак си е някакъв стимул да се видиш в огледалото по-слабичък, макар и не релефен, отколкото да се видиш мазен и с мускули. Знам че сега всички мъже ще скочат, ама при нас жените е друго. :wink:

Иначе за бедрата и аз, макар че вече стигнах желаните си кг - 54 не си ги харесвам. Ама хич даже, много са ми мазни нещо и сега се старая да ги стягам по - целенасочено. Явно че аз там най - трудно махам мазнините. Иначе на другите места нямам оплаквания, само бедрата. Може би това е всеобщ проблем на жените...

10.11.06
18:03

Едва ли има някакво кардинално решение за бедра и прасци, като изключим пластичните операции. Честно казано, момичета, за мен спортът е забавление и ме пази от стреса, поддържа ме жизнена и в добро настроение. С фигурата си чудеса няма да постигна, защото все пак съм на 37 години! На тази възраст повечето жени размахват тиганите и тенджерите, гледат сериали, карат се на дечурлигата и под. Горда съм, че аз водя живота си, до колкото мога, а не той мен да влачи. Lumina е права, че всичко е в главата на човека. Хармонията предполага човек да се грижи за духа и за тялото си и то без да изпада в крайности!

10.11.06
22:52

[quote author=“fitday”] И аз така правих, нарочно не започнах веднага с фитнеса, защото ме беше страх, че преди да съм махнала горе долу мазнините ще седи грозно ако почна и малко мускулна маса да качвам. То си е и въпрос на преценка де, ама все пак си е някакъв стимул да се видиш в огледалото по-слабичък, макар и не релефен, отколкото да се видиш мазен и с мускули. Знам че сега всички мъже ще скочат, ама при нас жените е друго. :wink:
Иначе за бедрата и аз, макар че вече стигнах желаните си кг - 54 не си ги харесвам. Ама хич даже, много са ми мазни нещо и сега се старая да ги стягам по - целенасочено. Явно че аз там най - трудно махам мазнините. Иначе на другите места нямам оплаквания, само бедрата. Може би това е всеобщ проблем на жените...

Поздравления, вече си на финала! :D Как се чувстваш като за 54 кг.? Малко не ми харесва дето явно и на това тегло, бедрата не са дефинирани достатъчно, както казваш ти... Май трябва повече кила да се свалят...Понеже си по-напред, давай инфо за различните стадии - доволна ли си от начина, по който изглеждаш сега, като изключим бедрата?

Jina, абсолютно съм съгласна с теб - най-важен е душевният мир и спокойствие, а не някакви изключителни постижения, на всяка цена. Това обаче е теза, която е много трудно да се прокара в изцяло мъжката среда на този форум, където фанатизмът е норма и всеки, който се отклони от нея, го третират като чумав... :roll:

FI

10.11.06
23:00

Като цяло съм доволна от свалянето. Мисля си, че бедрата ще се изчистят постепено с кардио и движение, то все пак немога да очаквам, че след 4 години освинване, всичко ще се оправи за 3 месеца. :) Незнам преди съм била и под 54, но като почнат едни кокали да ми стърчат по корема, ще взема да намушкам някой без да искам. Може би си и просто до структура и все се надявам, че с времето и с упоритост ще се нагласят нещата.

При мен стадиите бяха следните:
първия месец: 5 кг,
втори месец: 4 кг.,
трети месец: 3 кг,

но вече вдигнах калориите и въглехидратите, така че предполагам, че този месец ще задържа на 54.

10.11.06
23:35

Няколко неща ми идват на ум... ще ги ‘плъосна’ хаотично, сори, ако има някоя неядекватност с нещо по-горе:

1/ Уверена ли си в качването на мускулна маса. По какво съдиш...
2/ Възможно е да задържаш повече вода от нормалното в мускулите и като цяло. Консумацията на сол как е?
3/ Имаш ли прием на бърз въглехидрат в отделно хранене през деня. Или още по-зле, някаде след трен. Това стимулира анаболно.
4/ Как си с консумацията на месо, червено. Да не би да качваш повечко холестерол и някои други работи. /Също яйца и млляко./ Рибата е перфектния вариант.
5/Това не е много вероятно ама... как си с термичните условия?  :)  Например плувкините изглеждат по-яки защото качват повечко подкожна мазнина и вода, за да намали разхода на топлина на тялото им. В същото време не изглеждат мазни, а по-скоро набити.

11.11.06
12:28

:shock: Малееее, имам чувството, че в този сайт всички са химици, биолози и незнамкаквиси-лози. Ще ми се да кажа като в един български филм “Прав си! Благодарим!” и да се скрия - толкова нищо не разбирам. Аз съм супер добронамерено същество и няма грам ирония в това, което казвам - уточнявам, защто ми прави впечатлние, че има хора, които умират да се заяждат - за мен те са ниски топки! Истината е, че малко съм немърлива към храненето, но честно казано това с броенето на някакви калории, проценти и под. никога няма да го правя, защото е излишен тормоз за моята поетична душа - просто ако искам да се скарам на себе си - Хей! Не гледай към сладкишите и шоколада! А баничките !!!
Аз наистина не съм много строга и малко съм “омазнена” - това е дума, която научих от форума  :wink: . Но, поемам ангажимент пред всички тук - ще се поправя и ще ви държа в течение (само да не настине някой). Това с водата също е вярно, защото в последно време ми подпухват очите сутрин и явно има връзка. Много те моля, tpd, разкажи ми нещо за това и за термичните условия (ох, боже, какви познания имат тези хора - вие с какво се занимавате в реалния живот, бе?). Наистина много ми е любопитно и ще ми е полезно!

11.11.06
19:04

[quote author=“fitday”]Като цяло съм доволна от свалянето. Мисля си, че бедрата ще се изчистят постепено с кардио и движение, то все пак немога да очаквам, че след 4 години освинване, всичко ще се оправи за 3 месеца. :) Незнам преди съм била и под 54, но като почнат едни кокали да ми стърчат по корема, ще взема да намушкам някой без да искам. Може би си и просто до структура и все се надявам, че с времето и с упоритост ще се нагласят нещата.

При мен стадиите бяха следните:
първия месец: 5 кг,
втори месец: 4 кг.,
трети месец: 3 кг,

но вече вдигнах калориите и въглехидратите, така че предполагам, че този месец ще задържа на 54.

При мен нещата се застопориха и не знам защо:

до 30-ти септември =~ 4-5 килограма (тогава не водех статистика, не знам със сигурност)
За октомври = 2 килограма.
От началото на ноември се движа между 61.2 и 61.8, за кратко време и отгоре. :roll:

Напоследък ям по около 1000 калории на ден, понякога трудно ги натаманявам и толкова, да не говорим, че от 2 дни ям 90% само протеини - усещането ми е, че даже стана по-зле. Странното е, че в книгите пише, че от протеинова диета се обезводнявал човек, а при мен като че ли е точно обратното - пия доста течности и зелен чай, както преди, а почти не пишкам. Пък и няма от какво да съм качила 400 гр. от вчера до днес, при условие, че почти не съм яла и съм тренирала като гламава, освен от вода. Не знам какво да правя... :?  :x

11.11.06
19:19

[quote author=“Jina”]Много те моля, tpd, разкажи ми нещо за това и за термичните условия (ох, боже, какви познания имат тези хора - вие с какво се занимавате в реалния живот, бе?). Наистина много ми е любопитно и ще ми е полезно!

Jina, направо е невероятно колко сложно нещо са фитнесът и бодибилдингът - нещо, за което обикновените хора навън не си дават ни най-малка сметка. Ако човек се занимава сериозно с бодибилдинг, става абсолютен пенкилер в познанията си - анатомия, химия, биология, диетология... Наистина тук има много знаещи хора. Лошото е, че съвсем не изобилства от изискани такива, така че, особено на една жена, й трябва време да “обръгне” (също да се примири с правописа тук :wink: ).
Когато бях съвсем нова във форума, бях очарована, сега гледам със значително по-трезв поглед. Но, в крайна сметка, не сме тук да обсъждаме философията на Кант или поезията на Рилке, така че - давай “по мъжки” - само конкретика и по въпросите... :P :wink:

FI

11.11.06
20:54

[quote author=“Lumina”]
Напоследък ям по около 1000 калории на ден, понякога трудно ги натаманявам и толкова, да не говорим, че от 2 дни ям 90% само протеини - усещането ми е, че даже стана по-зле. Странното е, че в книгите пише, че от протеинова диета се обезводнявал човек, а при мен като че ли е точно обратното - пия доста течности и зелен чай, както преди, а почти не пишкам. Пък и няма от какво да съм качила 400 гр. от вчера до днес, при условие, че почти не съм яла и съм тренирала като гламава, освен от вода. Не знам какво да правя... :?  :x

Недей да прекаляваш с протеина, колко въглехидрати взимаш на ден, колко мазнини?

Нормално е да имаш застой още повече, че сега и “вдигаш” нали знаеш, че е нормално малко мускул да качиш. :wink:  Няма да се отчайваш, само с постоянство, никакъв стрес и никакво бързане се постигат резултати. Нали знаеш, който бърза бавно стига.

11.11.06
22:22

[quote author=“fitday”] Недей да прекаляваш с протеина, колко въглехидрати взимаш на ден, колко мазнини?
Нормално е да имаш застой още повече, че сега и “вдигаш” нали знаеш, че е нормално малко мускул да качиш. :wink:  Няма да се отчайваш, само с постоянство, никакъв стрес и никакво бързане се постигат резултати. Нали знаеш, който бърза бавно стига.

Добре де, ти не вдигаше ли също, а си отслабваше, или греша? :?

Ами - точно това казвам - 90% от дневния ми порцион са белтъчини - протеини на прах, месо... ~1000 калории. Обаче, има нещо тук, защото днес усетих особено чувство ниско в корема, както когато ще ти идва. Само дето има време дотогава. Сетих си, че може да съм в овулация, а нали тогава се наблюдават подобни на предменструалните симптоми... Дано е това, защото това значи, че ще мине до ден-два. :idea:

FI

11.11.06
23:20

[quote author=“Lumina”][quote author=“fitday”] Недей да прекаляваш с протеина, колко въглехидрати взимаш на ден, колко мазнини?

Добре де, ти не вдигаше ли също, а си отслабваше, или греша? :?

Ами - точно това казвам - 90% от дневния ми порцион са белтъчини - протеини на прах, месо... ~1000 калории. Обаче, има нещо тук, защото днес усетих особено чувство ниско в корема, както когато ще ти идва. Само дето има време дотогава. Сетих си, че може да съм в овулация, а нали тогава се наблюдават подобни на предменструалните симптоми... Дано е това, защото това значи, че ще мине до ден-два. :idea:

Аз започнах с фитнеса, чак след като свалих повечето кг, които ми бяха излишни, като почнах имах 3 кг за сваляне горе долу. Точно поради тази причина и не се записах по - рано на фитнес, просто не исках да се надуя още повече и да се демотивирам. Но на теб не ти остават толкова много кг, така че просто ти трябва търпение. Много белтък приемаш според мен, намали го малко на 70% някъде, все пак организма ти няма нужда само от него.

12.11.06
00:08

[quote author=“fitday”] Аз започнах с фитнеса, чак след като свалих повечето кг, които ми бяха излишни, като почнах имах 3 кг за сваляне горе долу. Точно поради тази причина и не се записах по - рано на фитнес, просто не исках да се надуя още повече и да се демотивирам. Но на теб не ти остават толкова много кг, така че просто ти трябва търпение. Много белтък приемаш според мен, намали го малко на 70% някъде, все пак организма ти няма нужда само от него.

Нещо не разбирам, значи си почнала с фитнеса преди 2 седмици, излиза... Но аз със сигурност имам още много за сваляне - целя поне 54 кг. Така че - още минимум 7 кг. имам пред мен. :roll:
А белтъчините ги увеличих толкова, защото нали е въпроса да се прави възможно най-нисковъглехидратна диета... Не знам, ще видим след още някоя и друга седмица, ама айде тази седмица, айде другата...и така си минава времето. :x

FI

12.11.06
10:46

[quote author=“Lumina”][quote author=“fitday”] Аз започнах с фитнеса, чак след като свалих повечето кг, които ми бяха излишни, като почнах имах 3 кг за сваляне горе долу. Точно поради тази причина и не се записах по - рано на фитнес, просто не исках да се надуя още повече и да се демотивирам. Но на теб не ти остават толкова много кг, така че просто ти трябва търпение. Много белтък приемаш според мен, намали го малко на 70% някъде, все пак организма ти няма нужда само от него.

Нещо не разбирам, значи си почнала с фитнеса преди 2 седмици, излиза... Но аз със сигурност имам още много за сваляне - целя поне 54 кг. Така че - още минимум 7 кг. имам пред мен. :roll:
А белтъчините ги увеличих толкова, защото нали е въпроса да се прави възможно най-нисковъглехидратна диета... Не знам, ще видим след още някоя и друга седмица, ама айде тази седмица, айде другата...и така си минава времето. :x

С НВД започнах началото на август. По същото време можех и на фитнес да тръгна, но не го направих поради гореспоменатите причини. С фитнеса започнах началото на октомври, когато имах да свалям още 3 кг. :)

12.11.06
11:33

Здравейте,

Позволявам си да се вмъкна така в темата, но силно ме заинтригува, защото просто и аз имам такив тип тяло ... колкото и да не ми се иска понякога  :?  само дето ви се чудя наистина как сте ги свалили тези килограми, защото аз просто имам чувството че няма да мога .. на НВД съм от около 3 седмици, ходя на аеробика и спининг и не съм мръднала, даже имам чувството че тези мускули ще се развият още повече ... не искам да ги сваля бързо, а качествено, но всеки ми казва че вече е трябвало да започвам да свалям .. нещо не е наред явно, но незнам какво ..
За малко инфо на 20г съм 162см и 65кг (вече) и искам да сваля поне 7кг .. хората лятото свалят килограми, а аз качвам ... кофти работа  :cry:

FI

12.11.06
11:45

[quote author=“MapuaHa”]Здравейте,

Позволявам си да се вмъкна така в темата, но силно ме заинтригува, защото просто и аз имам такив тип тяло ... колкото и да не ми се иска понякога  :?  само дето ви се чудя наистина как сте ги свалили тези килограми, защото аз просто имам чувството че няма да мога .. на НВД съм от около 3 седмици, ходя на аеробика и спининг и не съм мръднала, даже имам чувството че тези мускули ще се развият още повече ... не искам да ги сваля бързо, а качествено, но всеки ми казва че вече е трябвало да започвам да свалям .. нещо не е наред явно, но незнам какво ..
За малко инфо на 20г съм 162см и 65кг (вече) и искам да сваля поне 7кг .. хората лятото свалят килограми, а аз качвам ... кофти работа  :cry:

Ами ако напишеш горе долу какво, кога ядеш и в какви количества ще се опитам да помогна. :)

12.11.06
11:55

Ям по 4-5 пъти на ден, по малко но с грамажите просто не съм в час  ... 30-34gr овесени ядки, долу горе 150-200gr пилешко месо, салати най-често с риба тон, друга риба, броколи, цитрусови плодове, по малко кисело и прясно мляко обезмаслени ест, позволявам си от време на време 1 филиика много черен хляб и сирене .. опитвам се да си съставя някакъв разтоварваш ден, в които включвам предимно картофи или ориз ... общо взето това ям .. като въглехидратите ги приемам до обяд, плодовете се стремя до следобяд, а вечер белтъчини ... казаха ми да спра млечните продукти, но просто не искам това е важна храна за мен ... тренировката си правя вечерно време най-много 5 пъти в седмицата ..
Ще съм ти много благодарна ако ми дадеш поне малка надежда, че ще има резултат от всичко  :roll:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1