Проблем ли е не е ли...?!

09.11.06
17:49

Здравейте !
Одавна не съм влизал в тези форуми, но реших отново да намина.
Значи напоследък като тренирам имам следния проблем: когато вдигам повече кила от лежанка очите ми кървясват и остават бая червени в следващите 10тина минути.
Понякога дори не вдигам кой знае колко тежко към 110-120 и пак така се получава. Тва съм го залебязъл,че става от месец докато преди това дори и повече да съм вдигал не се е случвало.
Ако някой знае каква може да е причината нека сподели ще съм благодарен. Само ще помоля да не ми препоръчвате да ида на лекар щото не съм в България и не знам точно към кой да се обърна тука...

мерси

Дишаш ли правилно по време на изпълнение на упражненията? Ако не това може да ти е проблема.

09.11.06
20:45

Еми то само по време на лежанката се получава това нещо при другите упражнения няма проблем.
По-принцип гледам да дишам,но може би ако килата са повече инстинктивно забравям...не знам дали е от това обаче

09.11.06
21:24

А главата боли ли те след като направиш серия и най-важното почервеняваш ли целия след серията или само очите

10.11.06
01:27

[quote author=“bugatibugati”]А главата боли ли те след като направиш серия и най-важното почервеняваш ли целия след серията или само очите

не, точно тва е странното,че нищо не ме боли само очите кървясват,но ме е страх да не стане някакъв кръвоизлив...от напрежението ли не знам от кво е,но нищо не ме боли

10.11.06
16:54

Скот Менделсън кърви след тренировка...

10.11.06
17:34

а да не си си сменил залата или да се е променило нещо времето или сам се замисли за нещо такова...

10.11.06
20:00

[quote author=“bluefan_”]Здравейте !
Одавна не съм влизал в тези форуми, но реших отново да намина.
Значи напоследък като тренирам имам следния проблем: когато вдигам повече кила от лежанка очите ми кървясват и остават бая червени в следващите 10тина минути.
Понякога дори не вдигам кой знае колко тежко към 110-120 и пак така се получава. Тва съм го залебязъл,че става от месец докато преди това дори и повече да съм вдигал не се е случвало.
Ако някой знае каква може да е причината нека сподели ще съм благодарен. Само ще помоля да не ми препоръчвате да ида на лекар щото не съм в България и не знам точно към кой да се обърна тука...

мерси

Хе... не вдигам никак тежко само 120кг. Освен ако не си 110кг, това не е малка тежест.

От дишането ще да е. И просто от напъна създаваш по-високо налягане в главата и в часност очите.

При наклонена лежанка би трябвало да е още по-зле.

Опасно е това високо налягане. Някои твърдят, че и се влошава зрението при хора вдигащи тежко.

11.11.06
14:46

Влошава го. Особено ако имаш някакво прогресиращо заболяване на окото (да кажем късогледство) когато налягането и напрежението в окото се повишат това го уврежда допълнително.
По всяка вероятност кръвясването се получава точно от напъна - като задържиш въздуха и се напрегнеш в активната фаза налягането в тялото ти се повишава. И това повишение се отразява най-видимо в очите, защото кръвоносните съдове там са много тънки и слаби. Даже може да пукаш някое капилярче. Така че е хубаво да се има едно наум с големите тежести, особено при наличие на болестно състояние на очите.

12.11.06
21:54

еми да забравих да отбележа,че съм късоглед. Явно от тва ще да е и трябва да се внимава...когато права тяга или нещо друго не ми се зачервяват очите чак отлкова ама пак...кофти работа

12.11.06
22:01

91 кила съм,173 см...нямам предвид,че е леко, а че съм вдигал и повече...до 150 (в добрите години :P )
аз нямам добро зрение и тва още повечеше го влоши значи.кофти trqbwa da se vnimava za napred.
mersi za suvetite

13.11.06
23:08

[quote author=“bluefan_”]91 кила съм,173 см...нямам предвид,че е леко, а че съм вдигал и повече...до 150 (в добрите години :P )
аз нямам добро зрение и тва още повечеше го влоши значи.кофти trqbwa da se vnimava za napred.
mersi za suvetite

Абе пич, то живота всичко влошава.

Ако ходиш, къркаш, пушиш и се правиш на пич  по баровете няма да ти е се скапе по-малко зрението.  :wink:

Аз за това много много не го мисля.

Поздрави и успех.

14.11.06
11:55

Отиди на лекар това е савет

14.11.06
21:28

Ако ходиш, къркаш, пушиш и се правиш на пич  по баровете няма да ти е се скапе по-малко зрението.  :wink:

а ако правиш и двете на веднъж направо заеби -))

12.01.08
14:44

Вземи си боровинка - в аптеките я продават на капсули като хранителна добавка. И аз имах същия проблем, но от както я пия изчезна. А и подобрява зрението като цяло :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1