23.10.04
01:04
Здравеите пак сам аз имам няколко въпроса.В момента тренирам по 4 пъти в седмицата ето така :
1 ден - бицепс , трицепс
2 ден - рамо
3 ден - гърди
4 ден - гръб
Тъи като тренирам през ден и 3 дена прая само един мускул искам да попитам :
1. По колко серии на тренировка е добре да прая за :
- рамото
- гърдите
- гърба
2.Искам да попитам като прая гръб осещам как ми се помпят бицепсите много направо ще се пръснат.. апък много много не усещам да ми се помпи гърба то и няма как да го осетя това де но нормално ли е да се помпят много бицепсите като прая само упражнения за гръб... ? аз като прая бицепс в 1 ден прая само по 9 серии общо и мисля че не би трябвало да се претренирва бицепса.ами това е за сега.Ако има нещо ще питам :)
мерси.
Не че ми влиза в работата, ма кога тренираш краката, човек??? Т’ва е половин тяло все пак. Ма както и да е, решил си си го.
Значи ако питаш мен гледай да имаш поне веднъж в седмицата два последователни тренировъчни дни, за да стресираш по-добре тялото.
За големите групи е хубаво по около 7 упражн.-всяка по 3 серии.
За малките 3-4 упражн.-по 3 серии.
Нормално е да се помпи бицепса и предмишницата, когато правиш гръб, трицепса също се помпи кат правиш гърди. Стреми се обаче да изпълняваш колкото се може по-правилно упражнението, за да намалиш това напомпване в помощната група.
24.10.04
02:30
Мерси много Христо. Значи добре ли е да прая напримерно Понеделник = бицепс , трицепс , Вторник- рамо .. така са два дена последователни и после в Четвартак и Събота - гърдите и гърба.Крака не правя още... но съм ги замислил към бъдещите ми планове може би след нова година ще ги вкарам и тях.
Супер тъпо е!
Никога не прави ръцете в първи ден освен, ако не правиш крака след тях!!! След като си тренирал ръце им трябват 2-3 дни почивка.
Как ще тренираш каквото и да било без краката след като си тренирал ръцете?
Тва сам го повтарял поне 100 пъти!!!
[quote author=“Hristo”]Не че ми влиза в работата, ма кога тренираш краката, човек??? Т’ва е половин тяло все пак. Ма както и да е, решил си си го.
Значи ако питаш мен гледай да имаш поне веднъж в седмицата два последователни тренировъчни дни, за да стресираш по-добре тялото.
За малките 3-4 упражн.-по 3 серии.
Нормално е да се помпи бицепса и предмишницата, когато правиш гръб, трицепса също се помпи кат правиш гърди. Стреми се обаче да изпълняваш колкото се може по-правилно упражнението, за да намалиш това напомпване в помощната група.
Изобщо не е нормално да ти се товарят бицепсите.Това значи че не првиш или по-скоро не чувстваш упр.както трябва.Нужно е рьцете да ти слушат като нещо като куки и да сьбираш лопатките,за да се помпят латисимусите ,а не бицепса.Просто трябва да го усети
[quote author=“Hristo”]
3-4 упражнения са достатъчни за всеки нормален човек.
31.10.04
17:27
[quote author=“Em1l”]
2.Искам да попитам като прая гръб осещам как ми се помпят бицепсите много направо ще се пръснат.. апък много много не усещам да ми се помпи гърба то и няма как да го осетя това де но нормално ли е да се помпят много бицепсите като прая само упражнения за гръб... ? .
Какви упражнения правиш за гърба?