25.10.04
16:17
Значи преди 1-2 седмици гледах някво предаване по скат тв и тоя водещия каза че за разширяване на рамената и грудния косх много било добре да се правя супер серии клек + пуловер
тъй като точно към това се стремя и аз(особено искам по широки рамене) кажете дали е вярно и евентуално да ме посъветвате за други упражнения за разширяване на раменете
25.10.04
17:12
Аз поне доколкото знам pullovera е за грудния кош . а за рамене най-добри според мен са раменните преси и разтваряне на дъмбели встрани , изобщо трябва да си въртиш упражненията , да работиш с тешко и да не ги оставяш да се нагаждат - стресирай ги . Що се отнася до клека , бях пуснал дискусия с въпроси за него и се оказа че стимулирало отделянето на тестостерон , така че вероятно е хубаво да се прави , но не знам дали е по-добре с рамена , гръб или гърди да го съчетаваш .
За да не пускам нова тема,я ми кажете тоя пулоувър не ви ли натоварва повече рамената,а не гърдите.При мене така става и затва не го правя.
MadBull, всичко опира до това как го правиш. Ако го играеш на машина е нормално да натоварва повече раменете, затова е много по-добре да правиш пуловера с дъмбел или щанга. Ако все пак го правиш дъмбел или щанга и пак ти се натоварват раменете, разпитай за правилното изпълнение. Сигурен съм че пшри правилно изпълнение няма да имаш повече проблеми :wink: