11.11.06
03:04
Ето го и самото НВД:
Закуска: 5 бр. белтък и 1 жълтък
0.500 мл. прясно мляко 0,1 %
Преди обед: 2 филий пълнозърнест хляб
100 гр. извара
Обяд: Пил.пържола 0.200 гр.
Салата
Следобед: 16ч. кис.мляко 0.1 %
банан
Вечеря: Риба филе ХЕК
салата ЗЕЛЕ
Само следобедната закуска не ми хареса много мляко и банан в 16часа...
Опитай се да смениш банана с нещо друго
банана го сложи на закуска за да си заситиш черния дроп с гликоген след сън ще ти влезе добре :) а като следобедна закуска киселото мляко с една ябълка примерно.а вечерята ти е добра,но не я хапвай след 6-7 зависи в колко си лягаш :wink:
11.11.06
12:36
[quote author=“cafu”]Ето го и самото НВД:
Закуска: 5 бр. белтък и 1 жълтък
0.500 мл. прясно мляко 0,1 %
Преди обед: 2 филий пълнозърнест хляб
100 гр. извара
Обяд: Пил.пържола 0.200 гр.
Салата
Следобед: 16ч. кис.мляко 0.1 %
банан
Вечеря: Риба филе ХЕК
салата ЗЕЛЕ
Да и на мен ми харесва НВД-то ти.
На мен пък изобщо не ми харесва.Махай млеката и бананите и им търси алтернатива.
11.11.06
20:20
Да де и аз имах предвид като махне банана, ама мислех, че и той се е навил да го маха. Пиша го това за да не мисли човека, че одобрявам банана в диетата му. :lol:
аз не виждам проблем на закуска банан :) но това да са ваглехидратите ;) а иначе сметни си го горе долу по 1,1 грама на килограм телесно тегло и гледай да не са прости тва е лесно се прай нвд :wink: вапрос на психика и финанси разбира се
За закуска -не, но защо му е фруктоза в случая.Да си кара на класическия вариант с овес или ориз.Все пак и споменава НВД (друг е въпроса дали го осъзнава) и основна цел му е да приема храни съобразени с него.Не е за всеки, но пък най-бързо се сваля с НВД.
да определено по-добър е варянта с ориз или овес,но на него явно му се яде банан :roll:
12.11.06
14:00
да определено по-добър е варянта с ориз или овес,но на него явно му се яде банан :roll:
То хубаво му се яде, ама не е хубаво с тея банани, ако толкова иска плод по - добре нещо цитрусово и без това сега им е сезона. :wink:
ами ако му се яде банан да яде,смисъл има моменти когато това ти дава психическа сила да продължиш напред, и определено този гаден банан дето си го хапнал ти дава доста повече отколкото ти взема :roll:
да си дойдем на думата :wink: тва вече е друго нещо ама колко са овесените ядки че и с тях не е добре да се прекалява :shock:
Ами незнам как я виждате, че е добра тази НВД... На око, сигурно :D
С диетата приемаш 1452 ккал ( салати сложих по 300 гр , щото не си посочил, банан 150, хек 200)
От тях имаш:
белтъчини - 155 гр
мазнини - 31 гр
въглехидрати- 137 гр
Ще сваляш със сигурност, защото калориите са малко...
Че диета, диета е... Ама НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНА определено не е.
И 200 гр пиле е много на едно ядене, раздели го на два пъти. Организма не може да усвоява повече от 30 гр протеин наведнъж, а това е двойно. Излишъкът от белтъчини, за разлика от мазнините и въглехидратите - се изхвърля. :wink:
19.11.06
04:10
kyc-kyc, ако е мъж, що да са му мн 200г месо на 1 ядене?
ина4е съм съгласна, 4е е дале4 от нвд
[quote author=“cran-berry”]kyc-kyc, ако е мъж, що да са му мн 200г месо на 1 ядене?
Не му е много, но наведнъж прието не може да се усвои от организма и се изхвърля... Само хаби храната :D
[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“cran-berry”]kyc-kyc, ако е мъж, що да са му мн 200г месо на 1 ядене?
Не му е много, но наведнъж прието не може да се усвои от организма и се изхвърля... Само хаби храната :D
Това пък каква глупост беше...
В 200г пилешки гърди се съдържа около ~ 40 гр. протеин,които се усвоява съвсем нормално...
19.11.06
09:43
извинявам се че се бъркам в спора ви ам сега вече сме посредата на есента и началото на зимата. През това време организма се изтощава наи много понеже не приема пресни продукти а консерванти. Затова моят съвет е да премине зимата един месец да изкара на пресни продукти за да се зареди организма и след това да започнеш диетата. естествено това е савет който можеш да отхвърлиш ти си решаваш
19.11.06
13:21
какво по-то4но е ПРЕСНИ продукти?
нитратните зелен4уци по пазара ли?
19.11.06
14:02
[quote author=“kyc-kyc”]Ами незнам как я виждате, че е добра тази НВД... На око, сигурно :D
С диетата приемаш 1452 ккал ( салати сложих по 300 гр , щото не си посочил, банан 150, хек 200)
От тях имаш:
белтъчини - 155 гр
мазнини - 31 гр
въглехидрати- 137 гр
И 200 гр пиле е много на едно ядене, раздели го на два пъти. Организма не може да усвоява повече от 30 гр протеин наведнъж, а това е двойно. Излишъкът от белтъчини, за разлика от мазнините и въглехидратите - се изхвърля. :wink:
kyc-kyc стига заблуждава хората! В пилешкото месо се съдържат на 100 гр. около 20 гр. белтък, значи за тебе е все едно колко е тежък човек, повече от 30 гр. неможе да усвои на ядене! Просто като пишете мислете малко или поне потърсете хранителните стойности на храните, за които пишете.
[quote author=“fitday”][quote author=“kyc-kyc”]Ами незнам как я виждате, че е добра тази НВД... На око, сигурно :D
От тях имаш:
белтъчини - 155 гр
мазнини - 31 гр
въглехидрати- 137 гр
kyc-kyc стига заблуждава хората! В пилешкото месо се съдържат на 100 гр. около 20 гр. белтък, значи за тебе е все едно колко е тежък човек, повече от 30 гр. неможе да усвои на ядене! Просто като пишете мислете малко или поне потърсете хранителните стойности на храните, за които пишете.
Казах, че менюто не е НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНО, за каквото е обявено и което е основния проблем... Темата е за него... Но ти се хващаш дали да е 200гр, или 2*100, което е издребняване...
Не е според мене ( 30 гр), а според специалисти...
И е НА ЯДЕНЕ не на ден.... Можеш да усвоиш 6* 30, но 180 наведнъж не можеш... И няма значение дали си мъж или жена- става въпрос за биохимични процеси в човешкия организъм....
Но всеки сам си решава, ако яде по 200гр едва ли ще е толкова фатално.. Просто казах, че ако същото количество го раздели на приеми по 100 ще има по- голяма полза... :D
Нека не объркваме момчето с излишни спорове, то иска да знае ДАЛИ ДИЕТАТА МУ Е НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНА и да му помогнем в съставянето на такава...
19.11.06
16:09
[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“fitday”][quote author=“kyc-kyc”]Ами незнам как я виждате, че е добра тази НВД... На око, сигурно :D
От тях имаш:
белтъчини - 155 гр
мазнини - 31 гр
въглехидрати- 137 гр
Казах, че менюто не е НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНО, за каквото е обявено и което е основния проблем... Темата е за него... Но ти се хващаш дали да е 200гр, или 2*100, което е издребняване...
Не е според мене ( 30 гр), а според специалисти...
И е НА ЯДЕНЕ не на ден.... Можеш да усвоиш 6* 30, но 180 наведнъж не можеш... И няма значение дали си мъж или жена- става въпрос за биохимични процеси в човешкия организъм....
Но всеки сам си решава, ако яде по 200гр едва ли ще е толкова фатално.. Просто казах, че ако същото количество го раздели на приеми по 100 ще има по- голяма полза... :D
Нека не объркваме момчето с излишни спорове, то иска да знае ДАЛИ ДИЕТАТА МУ Е НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНА и да му помогнем в съставянето на такава...
Като махне банана става според мен. Това, че щял да изпие или изяде малко повече мляко, това да му и проблема.
[quote author=“kyc-kyc”]Казах, че менюто не е НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНО
Я вземи се поинтересувай из чуждите форуми какво разбират под low carb diet (НВД).
—-
130-140гр не са чак толкова много.
9 месеца бях на НВД, 3 от които с по 30-40гр въглехидрати и много протеин (повече от колкото усвоявах) с цел да не губя ММ.Последните 3 месеца бяха с точно 120гр въгл и нямаше разлика в темпото на сваляне (поне при мен).
[quote author=“emzo”][quote author=“kyc-kyc”]Казах, че менюто не е НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНО
Я вземи се поинтересувай из чуждите форуми какво разбират под low carb diet (НВД).
—-
130-140гр не са чак толкова много.
9 месеца бях на НВД, 3 от които с по 30-40гр въглехидрати и много протеин (повече от колкото усвоявах) с цел да не губя ММ.Последните 3 месеца бяха с точно 120гр въгл и нямаше разлика в темпото на сваляне (поне при мен).
За НВД говорим, когато на 1 кг тегло има по 1 гр. въглехидрат, около 2 гр белтъчини и останалите калории от мазнини, нали така... Това е в ОБЩИЯ случай...
Казваш, че сваляш и с 130- 140 гр и аз ти вярвам, защото освен от храната, това зависи от тренировката и от личната ти маса и особености на метаболизма...
Но според “чужди материали”, които ми препоръчваш да чета и аз чета, това е СТРОГО индивидуално...И цитирам:
“The fact is that there is no one carb level that will be best for everyone. Atkins talked about “metabolic resistance”, others talk about “sugar sensitivity” or “carbohydrate tolerance”. They all essentially are driving at the same thing: different bodies have different abilities to handle carbohydrate, and the trick is to figure out what is best for your body. Most of the reduced-carb diets try to address this by offering ways of customizing the diet to the individual dieter. “
Истински ти завиждам, че успешно сваляш и с повече въглегидрати :cry:
Няма сериозни научни данни, че тялото може да усвои САМО и ТОЧНО 30 грама протеин на ядене. Спорите за глупости.
@kyc-kyc ,като взаемем предвид махането на банана от диетата.. какво още друго да редуцирам за да стане НВД ?
21.11.06
15:46
Off топик: cafu Ти мъж ли беше?
[quote author=“cafu”]да
:shock: :shock: :shock:
Пич, трябва да качваш, не да сваляш..За какво ти е тая НВД?? На този ръст тези килограми са много малко ЗА МЪЖ...
21.11.06
22:26
[quote author=“cafu”]да
:shock: :shock: :shock:
Пич, трябва да качваш, не да сваляш..За какво ти е тая НВД?? На този ръст тези килограми са много малко ЗА МЪЖ...
И аз това се чудя!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
[quote author=“cafu”]56 кг, 173 см
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Кости ли искаш да сваляш ?
Питам ви единствено за диетата. Не съм ви молил за излишни коментари.. със сигурност не искам да стана свиня ..
22.11.06
17:06
Свиня??? Както и да е. За диетата ти казахме вече, но наистина това е приятелски съвет - внимавай с тия диети при тези кг. :?
22.11.06
17:21
Ами проблема не е в диетата, просто досега предполагам, че си се хранил с боклуци, затова и си натрупал мазно. Просто се храни здравословно. С предимно пълнозърнести храни, изключи сладкото, много пилешко месо, яйца, извара, може и млечни да включиш. Не е нужно да правиш НВД. Прави кардио 3-4 пъти в седмицата, сутрин на гладно или след силова тренировка и постепено ще се изчисти мазното.
Например аз бях 3 месеца на НВД, свалих към 12 кг, разбира се ми остана още мазнина по тялото, но мисля че съм достигнала перфектните кг за мен. в момента съм на равномерно балансиран режим + 4 пъти в седмицата кардио и разбира се не свалям, но пък мазнините постепенно намаляват.
22.11.06
20:05
Принципно не, ако тренираш сериозно и са храниш правилно може да топиш мазнини и да качваш малко мускулна маса.