08.11.06
03:55
хранителен режим за покачване на маса (може и да не е много чисто)
много неща четох но доста от тях си противоречат, някъде пише че след тренировка да се приемало въглехидрати другаде протейни само,на едно място че сутрин бавни въглехидрати на друго място бързи, някъде за закуска мюсли други против, някои са за соя други против.
мисля да си взема аминокиселини универсал 2700, креатин като начало зареждащо по 20гр и глюкоза на прах
дайте предложения ако може подробни и обосновани, а не кратки несмислени отговори от типа че има такива теми :)
четох няколко часа преди да си поствам теми :)
мерси предварително
за начинаещ, 65кг 1.75см 20години, бърз метаболизъм
08.11.06
10:28
Много теми има изписани. Ужасно много. Просто гледай постовете на по-големите и разбиращите в бранша. Как да ги познаеш? Ами такива с над 1000 мнения. ПеткоК, Astor, tpd и много други за които не се сещам
13.11.06
20:25
много му помогна и на мене така ми отговориха на един пост скоро. :evil:
аз пък неразбрах що тря да имаш 1000 мнения за да си разбирач :roll: тва да не е свидетелство за грамотен човек??? има си хора който си плещят простотийте и си трупат мненията. по добре прочети сайта там вече може да говорим за качествена информация :wink:
19.11.06
22:09
[quote author=“Dj_TEO”]аз пък неразбрах що тря да имаш 1000 мнения за да си разбирач :roll: тва да не е свидетелство за грамотен човек??? има си хора който си плещят простотийте и си трупат мненията. по добре прочети сайта там вече може да говорим за качествена информация :wink:
Човека освен 1000-та мнения беше казал и никове-астор,петко к и тпд.Те определено разбират!
По темата-аз също качвам трудно и имам опит с качването на маса при ектоморф :) Предполагам си такъв щом на 20 години си 65 кила?Номера е в следното-2-2,5 гр. протеин на ден и 5-6гр. въглехидрат.Вероятно като погледнеш хранителната таблица ще ти стане лошо като осъзнаеш какво трябва да изядеш,но ако въгллехидратите си ги взимаш от хляб и пшеница примерно(поне според мен най-лесни за изяждане от въглехидратните храни,ориза ми е много тежък),а протеина от няколко изтачника(яйца,мляко,извара) и си разделиш храната на 6-7-8- приема ще видиш,че не е толкова трудно.След тренировка яж прости въглехидрати(нещо сладко,да ти се съберат към стотина грама),добра работа ще ти свърши примерно хляб и мед.Соята-нз,не ми се рискува след всичко изписано за нея,пък и щом можеш да си съставиш хр. режим и без нея защо ти е да я ядеш.Мюслито-също ми е тежко да го ям,адски много ме нахранва и го избягвам,колкото и странно да звучи(за разнообразие ям 1-2 пъти седмично де).Това е.Ако ти е добре направен режима може и да не се изръсиш много(щото всеки може да качва с по 1 кило филе дневно,обаче ще ти излезе златно).