14.11.06
19:22
Знам, че е хубаво след трен да се прави кардио. Но въпроса ми е по колко минути. Знам, че над 25 не е добре, защото почваш да сваляш от мускулите или нещо такова. По принцип повече от 15 мин и ми умръзва. И добре ли е въобще след трен за маса да правиш кардио? Или в този период веднага след трен ММ не се губи.
14.11.06
19:44
след трен прави по 30 мин кардио и не се губи мускулна маса
14.11.06
19:50
И аз съм за 30 минути оптимален вариант. Добре е да се прави след силова тренировка кардио защото тогава вече няма гликоген в мускулите и сваляш директно мазнини.
14.11.06
19:56
[quote author=“boxerg”]И аз съм за 30 минути оптимален вариант. Добре е да се прави след силова тренировка кардио защото тогава вече няма гликоген в мускулите и сваляш директно мазнини.
Аха, това исках да разбера. Само дето 30мин на колелото ще полудея. А с каква скорост трябва да въртя и колко калории да изгарям. То нали изписва
14.11.06
20:01
Прочети в сайта статията “Знаем ли всичко за кардиото?” (или нещо такова беше). Там има таблица с пулса който трябва да спазваш. Той е решаващ при кардио тренировките.
Горенето на мазнини започва след около 20, 25 минута, така че стискаш зъби и въртиш педалите. 15 мин са малко.
На мен 15-20 са ми достатъчни.
[quote author=“M16”]Горенето на мазнини започва след около 20, 25 минута, така че стискаш зъби и въртиш педалите. 15 мин са малко.
Не са чак 20-25мин, а и това е при положения, когато не си тренирал преди това и не си изчерпал запаса от гликоген в мускулите.
по-бърза или по-бавна скорост на велоаргометъра да се спазва?
и има ли смисъл от 30 мин кардио при тренировка за покачване на мускулна маса и спазване на ВВД, или само се отслабва ефекта от самата тренировка.