12.11.06
14:45
Значи... който ме познава от форума знае че направих 3 години стаж в залата, но това лято поради ред причини се наложи 1 месец да намаля тренировките и след това за 3 да ги спра. Та днеска се завърнах в залата и положението е трагично. Лега ми е паднал от 75 на 60 (серии). Свалил съм 3-4кг. Другите упражнение още не съм ги пробвал че сега ще правя по една група на ден без много да я натоварвам. Така първата седмица да влезна в час.
Има ли някой друг опит с такива големи почивки? Как му се е отразила и след колко време е възвърнал миналата си форма, защото в момента не мога да се гледам в огледалото....
Аз лично съм спирал максимум за месец и половина и след това за около седмица съм влизал във форма и затова си мисля, че 1 месец ще ме върне....
12.11.06
14:58
Положението ми е почти същото - и аз спрях за почти 3 месеца. Направих 6 седмици обща тренировка(нещо като тази от сайта за абсолютно начинаещи) и нещата вървят доста добре. От утре вече влизам на тридневен сплит. Препоръчвам ти да започнеш така.
12.11.06
15:16
А как сте като визия. Аз ще ходя на бригада другото лято и там най-вероятно изобщо няма да тренирам и това доста ме притеснява. Като включа и ужасната храна...... много зле ще стане май...
ако спазваш диеатата само с раздвижване: лицеви опори и такива можеш да задаржиш сравнително по дълго :roll: аз тва лято см трениръл веднъж на десет дена и не см паднал на мускул само орелефих доста :wink:
а колкото до модчето ами максимум по 2 тренировки на мускулна група и си в форма,поне на мен толкова ми трябваха като си счупих ръката миналата година :roll:
12.11.06
15:34
То и аз спрях,но след две седмици тренировки вече си бях във форма.И тъй като нямах търпение да вляза във форма отначало претернирах малко,но за сметка на това сега съм близо до формата си от преди спирането.
след такава пауза мускулната треска е задалжителна след 1-вия сплит :lol:
@vanisher Спирал съм за 3 месеца и ми трябваха 3 седмици докато вляза в ритъм, още 2 докато си върна постиженията.
А сега след операцията като съм смъкнал 13кг и 6 месеца не съм тренирал..ми се реве;) Ама предполагам, че за 2 месеца ще вляза в ритъм. Горе долу на всеки месец пауза трябват около 2 седмици за “възстановяване” на натренираноста.
12.11.06
18:52
Абосолютно....при добър хр режим и тренировки...ще си върнеш формата за времето което не си тренирал делено на 2…тоест за около 1м и половина...приблизително де...но като цяло е така..аз не тренирах месец и половина лятото и ми трябваха 3 седмици за да влезна във форма...
Аз съм спирал фитнес за 3 месеца и нямах спад в килограмите, силата беше същата, само издръжливостта на трен за експлозивност беше отчайваща. Тоест макса ми е същия, само дето вместо 5 правя, 1, 2 /не чувствам никаква умора/ и на 3 силата ми изчезва. За първи път съм се затискал от лежанка, голямо шоу беше. :lol:
За 3 седмици си карах на пълна пара.
Отначалото и аз опитах с групи, но после минах седмица и половина на кръгови трен. с базови упражнения. Ниакакви малки групи, като правех и по 2 макса в пирамиди.
Ако мога да обобщя:
-20 минути загряване/да не се почупя рано рано...:lol: /
-кръгови трен.
-пирамиди
-няколко макса
13.11.06
00:14
И аз лятото бях прял за 1 месец. Като се върнах - ужас. Никаква сила ,никаква издържливост. Направих 3 общи тренировки и се върнах към програмата си. За 10 дена си върнах постиженията, даже качих още. Килограми 1,2 изгубих ама лятото всеки губи
а иначе четох някаде че е добре примерно по 1 седмица да се почива на 2-3 месеца има ли нещо вярно в това ???? :?: :roll: а и повечето културисти си дават солидни почивки след състезанията :roll: сигорно се отразява добре на организма незнам ??? :wink:
тая тема от де я изкопахте :D аз съм спирал за 1 месец и свалих 1-2 кила и кат каза някой малко орелефих. никога не съм се притеснявал ако вдигна с 10-20 кила по малко!!! и тва от 75 на 60 дето е паднал ми звучи нормално ама изобщо не е от значение кат си се натоварил добре кво те е*е! и писля че за 1-2 седмици се влиза в трен ритъм ако не си свалил мн кила ... то и да си свалил пак за 1-2 ама няма да е със същите кила :) може и да греша ама имам мн малък опит :D ама да си кажа :P :P :P
По принцип колкото ти е била по-дълга паузата, толкова по-дълго ще е и възстановяването. Едно е да не си тренирал 1 месец, друго е 3 или 6 месеца и повече. Когато се налагат такива паузи добре е да се започне първоначално само с базови упражнения, чиято продължителност да е в зависимост с продължителността на нетренирането. Това не означава, обаче, че ако не си тренирал примерно 3 месеца трябва 3 месеца само базови. Това всеки трябва да си прецени сам за себе си в зависимост от бързината на възстановяването. Забелязал съм, че лично при мен когато се върна към тренировки след такъв период на пуза и след като мине възстановителния период, след това качвам дори по-бързо постижения и маса, така, че може би има полза и от прекъсвания от време на време?
13.11.06
15:04
Преди лятото имах много мазнини по тялото си. Лятото не бях от части в бг и другото време ан морето (3 месеца почивка). Изчистих си тялото до съвършенство (нямах никакви мазнини), бях изчистил близо 3 кг мазнини - никакви мускули не бях изгубил, релефа ми се показа супер много и всичко беше идеално. Върнах се на тренировки и силата ми беше същата, но издръжливостта беше спаднала и то доста. Помня, като направих за пръв път гръб и трицепс (попринцип такава ми беше тренировката преди лятото) и после 4 дена се възстановявах :lol: И до сега се възстаноявам, но нямам много време за фитнес, защото се занимавам с други 2 спорта през седмицата и ходя горе долу по 3-4 пъти на фитнес и то някой път остават и по 2. Възстанояването е тежко, вярно. Като се сетиш преди какво си имал, а сега какво си и ти се реве, нали ? Познато :wink: Тренирай си усилено и до максимум месец ип оловина ще си същия :)
значи днеска втори ден направих бицепс, рамо и трапец (мускулите на които нямам мускулна :) )
и като ми мине мускулната от тях ще направя един гръб и трицепс и почвам по стария си режим.
Днеска също отчайващо - за бицепса 16ките тежаха...а преди 20-22…та днеска се унижавах с 14ките...
А в последните 4 месеца - 3 от тях трнеирах бокс а другия наблегнах на тренировки за издържливост (италианската версия на бокс - кардио упражнения до смърт).
видимо знам че бързо ще се докарам но не знам силата ми за колко време ще си възвърна...щото лег с 60 и бицепс с 14ките....много ми е гадно. дано до месец се оправя иначе :arrow: твърдо гориво 8)
13.11.06
20:44
@vanisher
И аз горе-долу като теб бях в същото положение по едно време и направих следното :
блъскат като дявол с колкото мога повече повторения и килограми и горе-долу за 1-2 месец/месеца всичко беше ОК !! ;)
Поне при мен така се получи ! ! ! ;)
Аз съм в почти същото положение , нямам редовна трен от година и повече. Но и преди съм имал такива почивки след 3-4 седмици бързо се възвръщат силата и др. неща
Аз все си мисля че е добре да започнеш като начинаещите за 1-2 седмици и тогава да се върнеш към сплита си.На мене ми се е случвало и години прекъсване и винаги така съм почвал 1-2 седмици кръгова тренировка и след това сплит.И въобще не се отчайвай че са ти намалели килата на отделните движения.Максимум след месец ще си ОК.
14.11.06
21:15
[quote author=“vanisher”]Значи... който ме познава от форума знае че направих 3 години стаж в залата, но това лято поради ред причини се наложи 1 месец да намаля тренировките и след това за 3 да ги спра. Та днеска се завърнах в залата и положението е трагично. Лега ми е паднал от 75 на 60 (серии). Свалил съм 3-4кг. Другите упражнение още не съм ги пробвал че сега ще правя по една група на ден без много да я натоварвам. Така първата седмица да влезна в час.
Има ли някой друг опит с такива големи почивки? Как му се е отразила и след колко време е възвърнал миналата си форма, защото в момента не мога да се гледам в огледалото....
Аз лично съм спирал максимум за месец и половина и след това за около седмица съм влизал във форма и затова си мисля, че 1 месец ще ме върне....
при твоя опит не вярвам да ти трябва повече от 1 месец да влезеш в форма ! 8) :wink:
такава мускулна треска имам сега на ръцете че не мога да си вдигна сапуна..
15.11.06
21:31
хахахах, къв месец уе , при тебе не си свалил много - 3-4 кг само и малък спад в силата , но имам приятели които цяло лято не са тренирали че и от по-рано , от 1-2 месеца пак почнаха и все едно са обикновенни хора , все едно почват отначало че и по зле , единствения начин да си върнеш формата след дълга почивка е със стероиди и то по андрогенни да се надуеш още 2 рата седмица. При тебе не е фатално , но честно ти казвам за моите приятели - все е дно почват отначало , а имаха стаж 2 години. И кви са тия ред причини заради които си спрял ? Единствената такава причина е мързела. Тренировката е 1 час и то не всеки ден , ако трябва ще спиш 1 час по-малко ако наистина целият ти ден е зает , което не ми се вярва но е възможно. А такива че нямаш време да ядеш... - кво има да ядеш 6 пъти по 5 минутки на ден , а това кво ядеш не проблем - готвиш си вкъщи и си носиш в панерче където са наложи. Причината може да бъде само или мързел ,финансова или здравословна , въпреки че и да си зле с финансите това не ти пречи да си подържаш формата по-какъвто и да е начин. А ако си се занимавал със силов спорт както казваш ти -бокс - не би трябвало си свалил сила или мускулна маса , но по точно не би трябвало през това време да спираш фитнеса щом си се занимавал със силов спорт. Не говоря за конкретно за теб , а по принцип, а щом през тези месеци си спортувал за 2-3 седмици и си се върнал ( а не че ще си във форма , щото би трябвало и сега да си щом си зе занимавал със спорт.)
[quote author=“_ZOB_DOG_”]хахахах, къв месец уе , при тебе не си свалил много - 3-4 кг само и малък спад в силата , но имам приятели които цяло лято не са тренирали че и от по-рано , от 1-2 месеца пак почнаха и все едно са обикновенни хора , все едно почват отначало че и по зле , единствения начин да си върнеш формата след дълга почивка е със стероиди и то по андрогенни да се надуеш още 2 рата седмица. При тебе не е фатално , но честно ти казвам за моите приятели - все е дно почват отначало , а имаха стаж 2 години. И кви са тия ред причини заради които си спрял ? Единствената такава причина е мързела. Тренировката е 1 час и то не всеки ден , ако трябва ще спиш 1 час по-малко ако наистина целият ти ден е зает , което не ми се вярва но е възможно. А такива че нямаш време да ядеш... - кво има да ядеш 6 пъти по 5 минутки на ден , а това кво ядеш не проблем - готвиш си вкъщи и си носиш в панерче където са наложи. Причината може да бъде само или мързел ,финансова или здравословна , въпреки че и да си зле с финансите това не ти пречи да си подържаш формата по-какъвто и да е начин. А ако си се занимавал със силов спорт както казваш ти -бокс - не би трябвало си свалил сила или мускулна маса , но по точно не би трябвало през това време да спираш фитнеса щом си се занимавал със силов спорт. Не говоря за конкретно за теб , а по принцип, а щом през тези месеци си спортувал за 2-3 седмици и си се върнал ( а не че ще си във форма , щото би трябвало и сега да си щом си зе занимавал със спорт.)
4 месеца тренирах бокс и не можех да ги комбинирам, защото бокса ме истискваше. Тренирах по 3-4 пъти седмично уреди и трнеировъчни двубой. А иначе декември ми идва ДХЕАта от щатите и по 400мг на ден :) сега почнах и креатин зареждаща за по-добре.
А бицепсите и предмишниците са ми толкова схванати от треската че не мога да си изпъвам ръцете - болят яко.
Щом се оправят ще правя следващата тренировка. аа декември и NO-продукт почвам с ДХЕАта (тя е и с Б12)
неЩата определно изглеждат по добре след 3та тренировка на мускулна група. Лега е вене е 8ца на 64, което е малко по нормално от преди. Горе долу 1 КГ телесно тегло съм качил но може да е от креатина че е задържал вода. Ще видим след оЩе една седмица как Ще бъде.