Суха кожа... много

Темата е заключена.
SA

15.11.06
10:31

Напоследък много почна да ми изсъхва кожата по лицето. Особено сега като почна да сава студено - почервенява, бели се, като правя разни мимики даже ме дразни. Досега не съм имал такива проблеми, от два-три месеца, откакто почах да тренирам сериозно и да ям както трябва, незнам дали има нещо общо. Някакви съвети как да се оравя?

Има един крем за ръце, Glysolid, дали става за лице?
И с какво да си мия лицето? Преди го миех със течен сапун, с който си мия и ръцете. Разбрах, че не трябва да го мия със топла чешмяна вода, а най-добе с минерална... :roll:

15.11.06
11:20

[quote author=“Sane”]Напоследък много почна да ми изсъхва кожата по лицето. Особено сега като почна да сава студено - почервенява, бели се, като правя разни мимики даже ме дразни. Досега не съм имал такива проблеми, от два-три месеца, откакто почах да тренирам сериозно и да ям както трябва, незнам дали има нещо общо. Някакви съвети как да се оравя?

Има един крем за ръце, Glysolid, дали става за лице?
И с какво да си мия лицето? Преди го миех със течен сапун, с който си мия и ръцете. Разбрах, че не трябва да го мия със топла чешмяна вода, а най-добе с минерална... :roll:

Тази тема не е ли за друг форум? - Изобщо не си мий лицето с вода известно време. В аптеките има вече козметика, която е достатъчно добра и подходяща за почистване на кожата на лицето. Същото се отнася за кремовете. Тези, които са за ръце, не са подходящи за лице. Има различни кремове за суха кожа, колд кремове, които са предназначени за суха и чуствителна към климатичните условия кожа и т.н. Ако все пак си миеш лицето с вода - наистина е добре да е минерална или преварена и да ползваш специални козметични продукти за измиване на лице, които са с балансирано PH. Лично аз също имам суха кожа и педпочитам да я почиствам с козметични продукти, които са предназначени за суха кожа, а не да я мия със сапун и вода. Имай предвид, че през зимата парното отопление допълнително изсушава кожата.

15.11.06
21:26

И един френд имаше проблеми с кожата  и започна да яде много моркови на ден и му се оправи.Мисля че също беше сухо кожа,но по цялото тяло,както и спря да се мие за една седмица нещо май му се белеше кожата по краката.И повече витамин А :D (моркови)

едит -може да пробваш и с бирена мая на хапчета(а ако ти понася и в сурово състояние).Полезна е за кожата.

15.11.06
23:15

Темата е за друг форум.....
ASTOR

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1