Въпрос за декстрозата

02.11.06
18:49

Искам да ми обясните какво представлява и за какво помага.Приятели са ми казвали че сас креатина се взимало и декстроза обаче ен сам много на ясно ако може да ми обясните ще сам много благодарен.

Яко въглехидрати.

02.11.06
21:32

[quote author=“baisvetlan”]Искам да ми обясните какво представлява и за какво помага.Приятели са ми казвали че сас креатина се взимало и декстроза обаче ен сам много на ясно ако може да ми обясните ще сам много благодарен.

Накратко:

Декстрозата е глюкоза на прах. Притежава най-висок гликемичен индекс сред въглехидратните храни, тоест най-бързо се резорбира през стомашната стена и попада в кръвта “наведнъж”. Което от своя страна води до рязко пакчване на нивото на инсулина, който е необходим за усвояването на креатина и останалите хранителни в-ва, които се намират в кръвта (АК, въгл. и МК), от мускулите. Но, забележка: това става само, когато мускулите са “празни”, тоест след тренировка. През останалото време инсулина, ако са пълни мускулите, складира всичко в мастните депа (затова и се нарича освен “анаболен” още и “хормон на затлъстяването”). Затова през останалото време е задължително неговото ниво да е в ниски граници.

Do You Uderstand Me? :lol:

17.11.06
22:11

[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“baisvetlan”]Искам да ми обясните какво представлява и за какво помага.Приятели са ми казвали че сас креатина се взимало и декстроза обаче ен сам много на ясно ако може да ми обясните ще сам много благодарен.

Накратко:

Декстрозата е глюкоза на прах. Притежава най-висок гликемичен индекс сред въглехидратните храни, тоест най-бързо се резорбира през стомашната стена и попада в кръвта “наведнъж”. Което от своя страна води до рязко пакчване на нивото на инсулина, който е необходим за усвояването на креатина и останалите хранителни в-ва, които се намират в кръвта (АК, въгл. и МК), от мускулите. Но, забележка: това става само, когато мускулите са “празни”, тоест след тренировка. През останалото време инсулина, ако са пълни мускулите, складира всичко в мастните депа (затова и се нарича освен “анаболен” още и “хормон на затлъстяването”). Затова през останалото време е задължително неговото ниво да е в ниски граници.

Do You Uderstand Me? :lol:

Демек,който иска да напълнее(да качи маса)да приема глюкоза и в нвтренировъчните дни тка ли?Питам сериозно!

CO

19.11.06
13:12

а от къде се купува и в какви форми е и нали какви количества с креатин и съответно не може ли да е с глутамин .

SP

19.11.06
13:44

[quote author=“viliareal”]Демек,който иска да напълнее(да качи маса)да приема глюкоза и в нвтренировъчните дни тка ли?Питам сериозно!

Ще качиш мазно. Ще повишаваш кръвната си захар, което не е много хубаво. Ще натоварваш излишно панкреаса. Бързите въглехидрати имат за мен само един момент за прием, а именно след тренировка. през останалото време бавни, които не модифицират силно нивото на кръвната глюкоза.

08.01.07
17:18

Един приятел му заръчах да ми вземе и той ми взел от хранителен магазин.
500гр 0.95 лв. Обаче е в торбичка и няма етикет.
Прилича много на пудра захар, ама сякаш е по-сладка.Та не съм виждал декстроза до сега и се съмнявам да не са му дали пудра захар.  :lol:

[quote author=“emzo”]Един приятел му заръчах да ми вземе и той ми взел от хранителен магазин.
500гр 0.95 лв. Обаче е в торбичка и няма етикет.
Прилича много на пудра захар, ама сякаш е по-сладка.Та не съм виждал декстроза до сега и се съмнявам да не са му дали пудра захар.  :lol:

Ем тя си мяза на пудра захар, но е мн сладка. Аз си купих от Пикадили 500грама, но не помня за колко беше ... 1-2 лева

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1