18.11.06
15:22
Здравеите на всички. Да ви попитрам нещо:
При мен забелязах че се наблюдава следната аномалия след фитнес нямам мускулна треска преминава един ден и чак тогава я получавам за групата която съм тренирал, например в понеделник правя гарди и трицепс преминава тренировката минава вторника и чак в сряда получавам мускулна треска, а за сряда трябва да правя гръб и бицепс и се получава малко кофти. Та кажете какво да сторя по въпроса или с времето ще свикна :)
18.11.06
15:27
Една приятна , лека мускулна треска след тренировка е знак, че добре си си свършил работата.
18.11.06
17:21
Би трябвало да свикнеш наистина. От колко време тренираш?
[quote author=“someone```”]Здравеите на всички. Да ви попитрам нещо:
При мен забелязах че се наблюдава следната аномалия след фитнес нямам мускулна треска преминава един ден и чак тогава я получавам за групата която съм тренирал, например в понеделник правя гарди и трицепс преминава тренировката минава вторника и чак в сряда получавам мускулна треска, а за сряда трябва да правя гръб и бицепс и се получава малко кофти. Та кажете какво да сторя по въпроса или с времето ще свикна :)
тва не е аномаия а съвсем нормално на всеки човек му е по силна мускулната на втория ден :wink: и при мен е така всеки път
18.11.06
19:45
значи просто се учудих че на следващия ден нямам никаква а на по следващия я има и си помислих че не правя нещо както трябва иначе съм на нова програма започнах я от понеделник, преди това когато изпълнявах старата въобще не усещах и затова реших да я променя благодаря ви :)
18.11.06
19:56
[quote author=“someone```”]Здравеите на всички. Да ви попитрам нещо:
И аз съм така, чак след един ден ми се появява мускулна треска.
18.11.06
20:29
И при мен се появява на другия ден и така е нормално. Аз не мога да си представя как ще имам още веднага след тренировка :shock: Може да съв приятно уморен, но чак пък МТ
18.11.06
20:35
нормално е мускулната треска да е след 1-2 дни.Иначе ше свикнеш.Уж аспирина вършел работа но не е така поне за мен няма ефект.Споко след някои друга седмица тренировки няма да имаш треска вече.Разбира се трябва да тренираш редовно
18.11.06
21:14
Мускулната треска не показва ли, че си натоварил мускула добре и че тренировката е била от полза. Аз знам, че МТ е хубаво нещо за фитнеса смисъл си свършил работата си. Аз като правя гърди винаги имам МТ следващия ден.
[quote author=“tuocs”]Мускулната треска не показва ли, че си натоварил мускула добре и че тренировката е била от полза. Аз знам, че МТ е хубаво нещо за фитнеса смисъл си свършил работата си. Аз като правя гърди винаги имам МТ следващия ден.
По принцип след 2-3 месеца редовни тренировки,не трябва да имаш мускулна треска...просто защото тялото свиква...
18.11.06
22:08
По принцип след 2-3 месеца редовни тренировки,не трябва да имаш мускулна треска...просто защото тялото свиква...
Няма начин тялото да свикне с натоварването и същевременно да трупаш мускули. Привикването на организма към тренировката води до застои. Затова се покачва и работната тежест - за да стресираме организма, а не да свиква с натоварването. Ако един начинаещ билдър тренира с 40кг работна тежест за гърди през първия си месец и не я смени до края на първата година ще забележим, че гърдите му ще са изоставаща група спрямо другите. Това ще е така понеже тялото му е свикнало с натоварването - няма растеж, а и мускулна треска.
19.11.06
00:57
[quote author=“tuocs”]Мускулната треска не показва ли, че си натоварил мускула добре и че тренировката е била от полза. Аз знам, че МТ е хубаво нещо за фитнеса смисъл си свършил работата си. Аз като правя гърди винаги имам МТ следващия ден.
Да това е така но все пак до някъква степен тялото свиква и примерно има разлика ако не си тренирал 2месеца или си тренираш редовно
[quote author=”ФитнесМания”]
Няма начин тялото да свикне с натоварването и същевременно да трупаш мускули. Привикването на организма към тренировката води до застои. Затова се покачва и работната тежест - за да стресираме организма, а не да свиква с натоварването. Ако един начинаещ билдър тренира с 40кг работна тежест за гърди през първия си месец и не я смени до края на първата година ще забележим, че гърдите му ще са изоставаща група спрямо другите. Това ще е така понеже тялото му е свикнало с натоварването - няма растеж, а и мускулна треска.
Мисълта ми беше,че не винаги когато си тренирал добре имаш мускулна треска...Ако хапваш разумно и като цяло се възтановяваш добре,може и да не се получи МТ.