20.10.04
18:27
До вчера ми се втълпяваше - яжте хляб, зеленчуци и плодове, забравете млечните продукти, а месо консумирайте, ако сте решили да сложите край на живота си. И откакто преди 5-6 месеца започнах да се занимавам активно с фитнес (2 hard tranings per week) ми се предлага само НВД, протеинови храни и т.н. Честно казано, ям квото има и квото сваря :D Ама съм малко объркан - полезно ли е НВД-то, може ли да има негативни ефекти от него и всеки ли може да го спазва.
ако е правилно проведено при здрав човек, НВД-то не би трябвало да има никакви негативни ефекти, напротив, следовниците на др Аткинс се кълнат до един че НВД-то освен до редуциране на мазнините води и до куп други “здравословни” ефекти, произтичащи главно от стабилното ниво на инсулина.
100% е по-добър режим от “ям квото има и квото сваря”, както сам си се изразил.
Плодове и зеленчуци пак си яж, хлябът /пълнозърнест!/ също не е изцяло забранен, а за месото изборът е твой.
НВД се пада хиштнически начин на ядене ,месояден демек. Сами виждате животните са си в супер форма с таъв начин на ядене ;))) . Има сведения за племена които са били почти само месоядни демек са били на нвд и са били хората добре със здравето ! Но в днешно време нещата са по сложни щото незнаеш произход на месото и какво е правено с него и тн и на всеки организам различно му се отразява диетата.
по-здрави
ако трявбва да отговоря накратко - ако приемаш мултивтамин и мултиминерал и есенциалните мастни киселини като суплемент (EFAs например като flax seed, рибено масло и сусамово олио например) НВД наистина е по-задравословната алтернатива, особено при хора с проблем с теглото, понякога и със здравето - например при диабетиците дава отлични резултати.
мен ме стъписва, когато видя някой obese човек и той ми каже, че става вегитарианец, мислейки си, че това ща му помогне да отсалбне... и папа човекът пържени картофки, хляб, боза, халва, шоколади, по няколко банана преди лягане...
добре е човек да бъде поне 1 година на НВД (2-6 месеца са приспособяване на тялото му към новите условия - нов вид ензими, които да се справат с новия източник на енергия; и още наколко месеца за да прецени резултатите) и сам да види в неговия случай как действа...
21.10.04
21:39
Вие много добре правите НВД всички, ама за спортисти нвд не е много препоръчително, че се отслабва отслабва се, ама които е в спорта отдавна и си познава тялото, не му трябва никакво нвд ,а за върховни спортисти нвд е немислимо
Стан
23.10.04
06:41
Длъжен бях да разкажа за всички стратергии на хранене водещи до покачване на мускулно тегло. Бих ли Ви препоръчал НВД, за покачване на тегло? Бих се въздържал. Равномерно Балансирания Режим за мен е универсалната стратегия за покачване, понижаване или поддържане на тегло. Избора, обаче продължава да е Ваш.