проблеми с кофичките

07.11.06
21:59

Искам да попитам случвало ли се е на някого когато прави кофички за гърди, да получава болка в областа на трапеца или по-скоро там където врата влиза в торса (май не е точно трапец това). Адска болка. Не мога да разбера на какво се дължи.

07.11.06
22:08

недей да си стягаш врата докато ги правиш , можи от туй да е  8)

07.11.06
22:44

[quote author=“bezstrashen”]недей да си стягаш врата докато ги правиш , можи от туй да е  8)

кво значи не стягай врата?

07.11.06
22:48

еми като се дигаш недеи да си стагяш (напрягаш) врата по отпуснато,  стягаи само мускулите който натоварва упжнението (гърди , трицепс ...) , не съм сигурен от какво  :lol:

07.11.06
22:49

[quote author=“bezstrashen”]еми като се дигаш недеи да си стагяш (напрягаш) врата по отпуснато,  стягаи само мускулите който натоварва упжнението (гърди , трицепс ...) , не съм сигурен от какво  :lol:

ми не знам, явно не го правя правилно но не мога да разбера точно кво греша

Може би не изнасяш тялото напред както трябва. Кофичките са упражнение което както лицевите опори “удря” на няколко места - гърди, гръб, трицепс.

09.11.06
16:35

[quote author=“boxerg”]Може би не изнасяш тялото напред както трябва. Кофичките са упражнение което както лицевите опори “удря” на няколко места - гърди, гръб, трицепс.

Явно е че бъркам някде! Според мене е това, че имам движение в врата и трапеца - не са неподвижни, но колкото и да се стягам, като пусна до долу, раменете ми ” хлътват” и се получава това паразитно движение.

EX

13.11.06
20:48

Неправилна Техника !!
Помоли някой в залата да ти покаже как точно се правят кофичките !!
Изобщо не се стягай , като ги правиш
Отпусни се и блЪскаЙ !! ;) ;)

13.11.06
23:15

До колкото разбирам получаваш схващане.

После не ми стана ясно за какво стягане говориш. Няма какво да мислиш за стягания. Единствено как да се оттласнеш нагоре. А като си спуснат, няма какво да стягаш около врата, само гърдите и трицепса за да се набереш...

говори с човек, който може да те гледа и да ти обясни ако нещо бъркаш.
Може и просто от нетренираност да имаш някакъв проблем /но най-вероятно и техниката ти куца/

Успех

14.11.06
11:52

[quote author=“Herzog”]Искам да попитам случвало ли се е на някого когато прави кофички за гърди, да получава болка в областа на трапеца или по-скоро там където врата влиза в торса (май не е точно трапец това). Адска болка. Не мога да разбера на какво се дължи.

Проблема се получава 100% от това че сигурно роторната ти група е засегната и ако е така по добре не прави щом те боли.Защото контузиш ли си роторната груша спираш да тренираш.Иначе може би не ги правиш както трябва

19.11.06
14:45

[quote author=“bugatibugati”][quote author=“Herzog”]Искам да попитам случвало ли се е на някого когато прави кофички за гърди, да получава болка в областа на трапеца или по-скоро там където врата влиза в торса (май не е точно трапец това). Адска болка. Не мога да разбера на какво се дължи.

Проблема се получава 100% от това че сигурно роторната ти група е засегната и ако е така по добре не прави щом те боли.Защото контузиш ли си роторната груша спираш да тренираш.Иначе може би не ги правиш както трябва

Какво ще рече, роторна група ?!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1