23.09.06
11:46
Кажете некви рецепти са пилешко че напрао ми писна от тва пиле с ориз или картофи
Аз обожавам,бон филенце на скарата,нарязвам домати,оставям в една голяма купа доматите и пържолите и когато пържолите се напоят с доматения сок,не само че не са подметки пък и ми хареват :D за подправка само магданос,малко сол...обожавам го и тоя омлет 4 белтъка 5-то цяло яйце,100 грама извара обезмаслена,и си нарязвам парченца пилешко накрая (през цялото време бъркам омлета),може и едно доматче да резнеш вътре.
1кг. пилешко
1 пакет макарони
1 чаша вино
босилек
Пилешкото се реже на малки парченца, задушава се с виното, поръсва се с босилек. В това време сварявате макароните. Всичко се смесва в голям съд. Бързо, лесно, вкусно :D Понякога след сервиране слагам кетчуп или пикантина ама много рядко, че му развалят вкуса
Марината: соев сос, бяло вино, кетчуп, горчица, лук, чесън, подправки, чили - пожелание
Киснеш си пържолките около 2-3 часа преди да ги изпечеш! И после мама мия вкусотия :lol:
14.10.06
23:43
#5
пилешко с гъби и лук на скара и соев сос
пиле или пилешко месо
аз ползвам пил гърдички -1 кг
на рязват се на праченца по 1,5 см и бум в тавата
1 буркан кисели краставички на малки кубчета и бум в тавата
1 кг картофки на кубчета по 2-3 см и бум в тавата
0,5 кг може и предврително задушени гъбки или стерелизирани от буркан 1 бр 600-800мл
пушено топено сирене към 200 гр на парченца
може да го разтопите преди това на микро вълнова и с малко вода че да стане като сосче гъсто
че иначе не винаги се разтваря и някой път по изграят паченцата
ако се ползва пиле
може да го сварите преди това малко и после да го разкъсате месото на порции или да го обезкостите и се ползва больона от вареното пиле да го налеете в тавата
ако не може само вода и сол
или може и больончета от типа на “маги”
малко масло или зхетин и се пеква за час на 200 градуса
то се осеща кога е готово като опитваш
може да го оставатите и с повече сос
може и да го оставите да по изври доста
и в двата варянта са е супер
зависи кой кво обича като супа или ядене
ако се хапва след като е изтинало друг път и е по сухо няма много сос
аз му настъргвам малко пушен кашкавал като си го сполям в микровълновата
и пак вдъхновява
това е захората дето не ядът при топлени манджи
:)
хайде бона апети
може и да не е много диетично
ама в общи лини си е зависи от майстора какво слага и по колко
може и сгъби може и без
пиниза е в топеното сирене и киселите краставички
13.02.07
20:34
#7
пиле с ориз , гъби , грах , царевица , соев сос :wink:
13.02.07
21:27
#8
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=16009
02.10.16
17:53
#9
Днес приготвих уникални:
Кюфтета с пиле къртофи и кашкавал
Мазнини 52,2г Протеин 92,9г Калории 994
Време: 30-40мин 2 порций
Продукти:
200г пиле (гърди или бутче)
170гр къртофи ( един голям )
100гр кашкавал
2 яйца (едно за сместа и едно за патировка)
Галета
Сол
Пипер
Приготвяне:
1.Сваряваме пилето накъсвамего на нишки и го слагаме в голяма купа
2.Сваряваме къртофи (твърдо сварен , вари се със обелката), белим го и го настъргваме при пилето
3.Настъргваме и кашкавала в същата купа
4.Добавяме 1-то яйце ,сол пипер една с.л от галетата (по желание и други подправки аз си добавих Чили)
5.Разбъркнаме добре сместа , оформяме средно големи добре спластени Кюфтета или топки (средно големи)
6.Панираме в яйце и галета и пържим 3-4мин в добре загряно олио във фритюрник или тиган (малко повече олио за да не се налага да ги обръщаме).
С малко сладка за гарнитура и става уникално
Да ви е сладко!
02.10.16
17:53
#10
Днес приготвих уникални:
Кюфтета с пиле къртофи и кашкавал
Мазнини 52,2г Протеин 92,9г Калории 994
Време: 30-40мин 2 порций
Продукти:
200г пиле (гърди или бутче)
170гр къртофи ( един голям )
100гр кашкавал
2 яйца (едно за сместа и едно за патировка)
Галета
Сол
Пипер
Приготвяне:
1.Сваряваме пилето накъсвамего на нишки и го слагаме в голяма купа
2.Сваряваме къртофи (твърдо сварен , вари се със обелката), белим го и го настъргваме при пилето
3.Настъргваме и кашкавала в същата купа
4.Добавяме 1-то яйце ,сол пипер една с.л от галетата (по желание и други подправки аз си добавих Чили)
5.Разбъркнаме добре сместа , оформяме средно големи добре спластени Кюфтета или топки (средно големи)
6.Панираме в яйце и галета и пържим 3-4мин в добре загряно олио във фритюрник или тиган (малко повече олио за да не се налага да ги обръщаме).
С малко сладка за гарнитура и става уникално
Да ви е сладко!