21.11.06
12:07
Тука ме тормози един тъп въпрос:
Възможно ли е да кача сила без да съм качил маса?
[quote author=“Veliko”]Тука ме тормози един тъп въпрос:
Възможно ли е да кача сила без да съм качил маса?
Да.
21.11.06
12:13
Да, случва се при определени хора. Едно момче така в моята зала разправяше, че има много сила(и то си е така прави полулег с 90) за малкото килограми които е. Изглежда все едно никога не се е занимавал със спорт, нормални килограми е - към 75 сигурно, 1.80 висок обаче доста сила си има. Според мен в по - важно как изглеждаш а не колко много вдигаш точно заради такива случаи.
Щото и аз си повишавам постиженията(за лег става въпрос) пък видим резултат не виждам май, и си викам вазможно ли е така или си въобразявам, ама явно е възможно.
Мерси за бързия отговор.
Няма невъзможни неща. Аз например пък сравнително лесно качвам маса, но пък много трудно сила.
Това, че качваш нещо поне трябва да те радва - развий сила като ти е тръгнало, после това ще спомогне да качваш маса.
Нещата не са правопропорционални, зависи колко сила ще ти отпусне мозъка (казно грубо и накратко, защото някъде вече дискутирахме връзката маса-сила, а сега нямам време)
ами представи си, че правиш някоя мг повече от 3 пъти да кажем на седмица (хипотетично) Няма ли да качиш сила ? :)
Да, ще качваш, има такива системи.
Много трибойци например тренират 6-12 пъти седмично дадено движение.
[quote author=“marzipan”]не
ще ги претренираш и прее**ш
Зависи.