27.10.04
18:14
Искам да попитам коя извара е по-добра (кашкавалената или обикновената), и с какво превъзхожда другата?
27.10.04
19:02
няма по-добра :)
кашкавалената има повече мазинини- повече калории
[quote author=“lina”]няма по-добра :)
кашкавалената има повече мазинини- повече калории
Кашкавалената колко калорий е :?:
28.10.04
06:45
Уви няма го вече националния стандарт, пък и да има някакъв едва ли се спазва точно. Проверявай на етикета, това са длъжни да пишат.
Много малко производители дават въобще някакви данни. Примерно на тази извара, която в момента ми е в хладилника /на Делталакт/ има само калориите - 82/100 гр. Някой път и това няма на продуктите, не става въпрос само за изварата.
Абе въобще, живеем в България.
Разбира се че има значение. Пълномаслената е с висока масленост, а суроватъчната ( или обезмаслената) е с ниска. Това че на опаковката не пише каква е, е друг проблем - гадно ама е така. Както каза Pars живеем в България. Тука имам една извара дето си пише на етикета какво има вътре, та ето : мазнини - 9г, протеини - 14,2г, въглехидрати 2,6г и пише 153 kcal. Е тази не е обезмаслена. Суроватъчната средно трябва да има около : мазнини - 0,5г, протеини - 15-17г, въглехидрати 2-4г и грубо 72-88 kcal. Виждал съм кашкавалена извара с масленост 17% - като сиренце си е :) Та разликата е в мазнините които приемаш с изварата :wink: