Аз от моя опит знам със сигурност, че човек понякога просто “не е готов” за отслабване. Случвало им се е да полагам кански усилия - и нищо! Друг път с малко старание и лек контрол (без хич не става) има чудесни резултати. Много е важно човек да познава себе си - тялото си и психиката си, защото много голяма част от успеха е в главата! Аз съм лакома и когато неистово се въздържам от някакви неща, постоянно мисля за тях - това ме напряга. По отношение на застоя при отслабването - мисля, че е важно да се сменят активностите - ако човек прави едни и същи неща известно време - тялото му свиква и се нагажда.
Lumina, лично аз намирам много общо между фитнеса, аеробиката и Кант. Той е бил изключително педантичен и постоянен човек, твърдо вярващ в това, което прави и другото - работил е върху личната си философия в извън работно време. Освен това само хора-философи (нямам предвид само академични) намират истински смисъл в нещата, които вършат. А древните гърци са считали, че физическите упражнения в гимназиумите са подобрявали мисленето! - Аз също! :D
Ами нали трябва постоянство .. а при една диета незнам какво толкова може да се разноообразява, а и мисля че храната която ям е добра или поне здравословна, защото наистина се чувствам много по-добре от “лошия” ми период, когато си хапвах ... а и аз от 1 седмица ходя на аеробика и спининг, иначе преди това колелце и пътека ... нещо ново е затова незнам как ще ми се отрази, надявам се положително.
И разбирам да ги правя тези неща вече с месеци, че организма ми да се пригоди, а то от съвсем скоро ...
Смятам и да си взема Fat Бурнер или CLA да опитам просто.
12.11.06
14:14
[quote author=“MapuaHa”]Ами нали трябва постоянство .. а при една диета незнам какво толкова може да се разноообразява, а и мисля че храната която ям е добра или поне здравословна, защото наистина се чувствам много по-добре от “лошия” ми период, когато си хапвах ... а и аз от 1 седмица ходя на аеробика и спининг, иначе преди това колелце и пътека ... нещо ново е затова незнам как ще ми се отрази, надявам се положително.
И разбирам да ги правя тези неща вече с месеци, че организма ми да се пригоди, а то от съвсем скоро ...
Смятам и да си взема Fat Бурнер или CLA да опитам просто.
Хм странна работа, спряла ли си съвсем кардиото сега като си почнала аеробика и спининг? Ако да не го прави, а си продължи наред с аеробеката и колело да караш или на пътечката. Ти си висока точно колкото и аз и почваш точно от толкова кг от колкото и аз почнах. Jina е права понякога просто не става, аз имам периоди, в които не мърдам, даже малко качвам, но после пък за нула време изчезват 2 кг например. Другият много важен фактор при жените според мен е цикъла, преди и повреме на цикъл е абсурд за мене да сваля нещо. Само мога да ти кажа да си продължиш да си постоянна и успехът ще дойде.
Е не съм ги спряла как .. аеробиката е точно това, а спининга си е каране на колела (специални велоергометъри) ... няма да се откажа поне съм човек със силна воля, а с цикъла съм много добре съвсем редовен е без никакви проблеми но нямам наблюдения как влияе върху свалянето ... само дето корема ми се подува и тежи ..
А ти пила ли си някакви Fat Бърнери или нещо подобно?
12.11.06
17:31
[quote author=“MapuaHa”]Е не съм ги спряла как .. аеробиката е точно това, а спининга си е каране на колела (специални велоергометъри) ... няма да се откажа поне съм човек със силна воля, а с цикъла съм много добре съвсем редовен е без никакви проблеми но нямам наблюдения как влияе върху свалянето ... само дето корема ми се подува и тежи ..
А ти пила ли си някакви Fat Бърнери или нещо подобно?
Не им разбирам много на различните аеробики, затова и те питах. Fat Бърнери не съм пила, защото досега не ми се е налагало, но знам, че фет бърнър с л-карнитин има ефект. Сега как и по - колко се пият си нямам и на идея, сигурно в раздела за добавките могат по - добре да те насочат.
доста съм изчела от този сайт и би трябвало да има ефект, но пък и всеки организъм си е различен ... но ще опитам то друго не остана вече :lol:
понякога се радвам че имам такова тяло, но понякога направо ми се реве хаха постоянно ме питат дали не тренирам нещо я плуване я акробатика :wink:
[quote author=“MapuaHa”]Здравейте,
Позволявам си да се вмъкна така в темата, но силно ме заинтригува, защото просто и аз имам такив тип тяло ... колкото и да не ми се иска понякога :? само дето ви се чудя наистина как сте ги свалили тези килограми, защото аз просто имам чувството че няма да мога .. на НВД съм от около 3 седмици, ходя на аеробика и спининг и не съм мръднала, даже имам чувството че тези мускули ще се развият още повече ... не искам да ги сваля бързо, а качествено, но всеки ми казва че вече е трябвало да започвам да свалям .. нещо не е наред явно, но незнам какво ..
За малко инфо на 20г съм 162см и 65кг (вече) и искам да сваля поне 7кг .. хората лятото свалят килограми, а аз качвам ... кофти работа :cry:
Добре дошла в клуба, девойко! :wink: :D
Момичета, има един друг важен фактор, освен формалните мерки и типа тяло - процента подкожни тлъстини. Това е малко трудно да се изчисли без мерене на кожни гънки, но все пак, дори относително, добре е да се знае, когато се дават съвети. Възможна е голяма разлика между две жени с един тип тяло, на едни килограми и височина. За това ми напомни изказването на МариаНа за това, че все я питали какво тренира. Това ми звучи като много мускулна маса/едър кокал и относително малко тлъстини... :roll: Да не гадаем, ето ви линк, проверете, въпреки че не е точно измерване:
http://www.linear-software.com/online.html
Тук сме поне три с почти идентични мерки (аз съм 162, 61.5кг. в момента, но цял живот съм била 65), само че на различна възраст, което също оказва влияние, най-малкото, защото нормите и формулите взимат възрастта като важен фактор. Не е все тая дали е МариаНа на 20 г, Fitday na 25, аз на 32 или Jina na 37… :)
Да определно като ми кажат “зависи колко са ти подкойните мазнини” и нищо не разбирам, стоя и гледам като теле ... Lumina вярно че има доста мускул и кокала ми едър, но и мазнинките са повечко от преди ... незнам дали има нещо вярно в това, че заради мускула не си личат особено .. защото имам една приятелка, която въобще не я вълнуват тренировки и се е доста пълничка .. това лято отслабна и сега май е 58-59kg и 160см, и въпреки това изглежда по-зле от мен, защото е отпусната ... та и това е другата причина, заради която гледам повече в огледалото от колко в кантара ... но поне 5кг подкойни си ги имам спор няма :oops:
И това че съм още на 20 предполага че трябва по-бързо да ги сваля килограмите, а то никак не е бързо ... незнам като стана на 37 като Jina .. тогава ще е яка борба, особено ако съм раждала, защото съм сигурна че ще напълнея адски много :cry:
Момичета, аз наистина съм горда със себе си за това, че на тази възраст съм активна в залата. Повечето жени, които посещават залите са доста по-млади, а тези, които са по-възрастни малко си губят времето, защото само се моткат и явно нямат концепция и желание, а се мъчат да отслабнат. Когато бях на 23-24 си мислех, че след 30 ще се занимавам с каланетика, защото тази възраст ми се виждаше пределна за по-активна спортна дейност. Сега изобщо не съм на това мнение. До преди 2-3 години участвах в маратони по аеробика, където натоварването е страшно голямо и където се класирах и се представях много по-добре от 15-16 годишни девойчета. Много хора нямат двигателна култура и това им пречи да постигат добри резултати. Това не е обидно - по-скоро моят съвет към всички е много внимателно да се самонаблюдават. Ако един спорт не ти доставя удоволствие, а го приемаш като горчив хап и се наказваш ефект никакъв няма. Може да ви звучи спекулативно, но вече има толкова много начини човек да спортува, че не е проблем да пробва, докато открие своя. Същото е и с програмите, поне според мен! Аз никога не съм влизала в залата, за да отслабна! Влизам, защото искам да се движа, да се чувствам жизнена и тонизирана, да се освобя от психическото напрежение на ежедневието и ЗАТОВА ВИНАГИ ОТСЛАБВАМ! Когато човек прави нещо с желание, всяка фибра на тялото го усеща и помага. От тук нататък следва и малко усилие, за да можем да постигнем индивидуалния максимум!
МариаНа, ако ти се занимаваш с аеробика отскоро, не очаквай за една седмица победа, но ако и след 2 месеца няма никакъв резултат, значи нещо не правиш както трябва. Когато добре изпълняваш аеробните упражнения и когато инструктура е добър (това е изключително важно!) до 2 месеца трябва да ти проличи. При мен въпреки възрастта ми това става на 2-рата седмица. Кефете се когато спортувате :wink: !
Затова съм дала линк, където има различни методи за изчисление на процента телесни мазнини - защото това не се гледа на око. А тлъстините винаги личат - мускулът е този, който не личи от тлъстините. Сещам се за средната дъщеря на гаджето ми, тя е на 16 год., висока е към 175 и тежи ~95кг (не се знае с точност, защото тя си крие килограмите). Тя е доста “твърда”, но това не й пречи да е огромна и това определено не са мускули! :lol: Такива тийнейджъри виждаме вече на всяка крачка. Просто, когато си много млад, дори тлъстините ти изглеждат по-добре, отколкото когато си на възраст. Има и един друг фактор - рязкото отслабване и (естествено след това) рязкото качване на тегло. Няма нещо, което да кара човек да изглежда така отпуснат, както това “упражнение”... Особено, когато е съчетано с пълната липса на физическа активност. В този смисъл, когато казваш, че трябва бързо да свалиш килцата, това ако въобще има смисъл, е за хора, които са качили инцидентно (например болест, раждане), а по принцип са слаби. За всички останали работата не е просто отслабването, а коренната промяна на хранителните и двигателните навици. Защото кила се свалят, но задържането им долу е голямото предизвикателство.
Изчисли си нещата, защото така ще знаеш едно важно нещо, когато говориш и преценяваш тялото си и когато се чудиш какво да правиш с проблемите, с които се сблъскваш.
Аз определено посещавам залите, защото така се чувствам много по-добре и ми доставя удоволствие ... е ест и за да сваля килограмите, но дори и когато това стане няма да спра да спортувам .. това за мен е начин на живот 8) тялото ми вече е свикнало на спорт и макар че отскоро се занимавам с аеробика се справям доста по-добре от останалите, които даже разбрах че много от тях мъжете им ги карали, което е отвратително ... инструкторката даже ме похвали и мислеше че и преди съм се занимавала с това, което ми даде още повече стимул :D
Лумина видях линка и ми се струва добър, само че нямам възможност сега да си изчисля мерките, но и това ще стане ..
А за тези девойки, които тежат по 80-90kg, без значение ръста ... просто им се чудя как не полагат и грам усилие да променят начина си на живот, даже обратното имат повече самочувствие и от нас .. но живота си е техен, така че не се бъркам :) вече ми се е случвало да отслабна рязко и после наистина си възвърнах килограмите двойно, а най-гадното е че ми се появиха леки стрий :cry: ... това направо може да те срине психически ... затова и сега не искам да го правя и дори и година да ми е нужна да ги сваля искам да е качествено ...
малко се унесох в писане, но това е тема по която мога да говоря много :P
13.11.06
12:03
Jina По проблема с качването на мускулна маса - сигурна ли си, че е мускулна маса?
Ако качваш мускулна маса и то бързо - това говори за хормонални измениня /високи нива на тестостерон :arrow: покачване на мускулна маса/ и те съветвам да се консултираш със специалист.
Аз благодаря на всички, които взеха отношение. Темата е наистина много полезна, защото аз познавам и други момичета, които се оплакват от същото. Сега разбирам, че всъщност не качвам допълнителна маса, след като съм клинично здрава (както се казва). Може би самия релеф, който правя ме плаши. Има хора, които с години се борят за него, а при мен много бързо се формира и раменете, ръцете и корема след 2 месеца изобщо не остават незабелязани (честно казано за корема не се оплаквам :wink: ). Знам, че е по-добре мускули отколкото сланина, но понеже не съм много висока (това сто пъти го казах и някой може да помисли, че имам комплекс :wink: ) ми се щеше като свалям килограми просто да се смалявам, без да изглеждам чак толкова мускулеста. Явно това при мен ще си е така. Просто си мислех,че когато тренирам има трикове, хем да стягам, хем да не изглеждам толкова релефна - та затова ми беше въпроса. Абе аз пак съм добре. Имам една приятелка, която формура такава мускулатура, че изглежда като биче. Може би трябва да понауча повече за мускулните групи и т.н.
Jina Поздравявам те за успеха ... даваш стимул на тези от нас, които едва сега започват и им е супер трудно ...
аз най-много от всичко искам да сваля корема .. дупето и краката ми са оформени и не ме притесняват чак толкова много, което не значи че не искам да ги смаля .. но корема ми е най-проблемен ... знам че там най-трудно се сваля и ми се иска да споделиш някои от твоите трикове, с които си постигнала всичко :roll:
[quote author=“MapuaHa”]Jina Поздравявам те за успеха ... даваш стимул на тези от нас, които едва сега започват и им е супер трудно ...
аз най-много от всичко искам да сваля корема .. дупето и краката ми са оформени и не ме притесняват чак толкова много, което не значи че не искам да ги смаля .. но корема ми е най-проблемен ... знам че там най-трудно се сваля и ми се иска да споделиш някои от твоите трикове, с които си постигнала всичко :roll:
Ти явно си този тип фигура, която е противоположна на моята. Аз корем имах (някакъв), когато бях нашишкавяла с 30 кг. (представи си на ръст 1.55 бях 79 кг). Това беше когато родих сина си. След това мина известен период, в който кърмех и си ходех дебела. В момента, в който реших, че достатъчно е бозал моя Крали Марко свалих въпросните килограми - с диета и след това със спорт. А, и нещо много важно! Докато бях дебела не си купих нито една нова дрешка. Бях толкова решена, че малкото храна, която поемах я хапвах насила. Затова винаги казвам, че вътрешния стимул е много важен! Аз с коремът нямам проблеми и ако ти кажа, че трябва да правиш коремни преси и упражнения за тази част на тялото - просто няма да ти кажа нищо. Ти трябва изцяло да свалиш кг. и успоредно с това да правиш упражнения. Но просто твоят тип тяло е обратен на моя - аз имам проблем с бричовете и краката. Но искам и с друго да се похваля! Откакто се върнах в залата - край с целулита!!! Стрии никога не съм имала и сега след като и с целулита се справих се чувствам много добре. Освен почти всеки ден срещам някой, който ми казва, че при мен има много видима положителна промяна и това наистина ми създава самочувствие. МОМИЧЕТА ХВАЛЕТЕ СЕ С УСПЕХИТЕ СИ - ТОВА СА ВАШИ ПОБЕДИ!!! Аз нямам някакъв режим особен на спортуване, но ако те интересува - три пъти седмично съм на фитнес - сутрин преди работа и преди всички. 30-40 мин. на крос-тренажор и след това упражнения за ръце (с гирички обикновено) и за корем. Рядко за гръб, гърди и страничните части на бедрата. В неделя ходя на аеробика. Това последното бих го правила и по-често, но за съжаление вечерите са за семейството и приятелите. Това е моята хармонична седмица. :wink:
Не ми се мисли и аз като забременея какво ще стане ... сигурно ще кача най-малко 20 кила :shock: но тогава ще му мисля .. сега си е за сега ... моето тяло е такова, че когато качвам качвам навсякъде - крака, дупе, корем, ръце, лице абе навсякъде .. и като отслабвам пак така .. просто малко по малко се прибирам, което до някаква степен ме успокоява, защото всичко изглежда равномерно, а не да нося само нещо голямо зад гърба си :? а на аеробиката, предполагам знаеш, че там наред с аеробните движения се правят и коремни преси и упражнения за ръце и се надявам това да ми помогне за всички части на тялото .. но работата става много бавно и така ми се струва че не напредвам, но знам че волята и постоянството му е майката :)
а другия проблем, който го има при всички - апетита ... понякога направо полудявам има дни,в които постоянно ми се яде и за да не посегна на лошата храна си хапвам повечко плодове :oops: и аз съм човек какво :wink:
[quote author=“MapuaHa”]Не ми се мисли и аз като забременея какво ще стане ... сигурно ще кача най-малко 20 кила :shock: но тогава ще му мисля .. сега си е за сега ... моето тяло е такова, че когато качвам качвам навсякъде - крака, дупе, корем, ръце, лице абе навсякъде .. и като отслабвам пак така .. просто малко по малко се прибирам, което до някаква степен ме успокоява, защото всичко изглежда равномерно, а не да нося само нещо голямо зад гърба си :? а на аеробиката, предполагам знаеш, че там наред с аеробните движения се правят и коремни преси и упражнения за ръце и се надявам това да ми помогне за всички части на тялото .. но работата става много бавно и така ми се струва че не напредвам, но знам че волята и постоянството му е майката :)
а другия проблем, който го има при всички - апетита ... понякога направо полудявам има дни,в които постоянно ми се яде и за да не посегна на лошата храна си хапвам повечко плодове :oops: и аз съм човек какво :wink:
Аз почти не ям плодове, което знам, че не е добре. Нямам време и нямам навик.
В четвъртък има от 18.30 в зала Универсиада честване на 45-годишнината на залата. Ще има демонстрации на бойни спортове и след това на спортна аеробика и аеробик маратон - т.е. масова аеробика. Входът е свободен. Ако искаш можеш да отидеш и да се поскачеш.
ПОКАНАТА Е КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ДА ОПИТАТ!
На 17, 18 и 19 във Фестивална има фитнес фест - там също може да се поскача на воля - това ще го пусна като отделна тема, за да го видят повече хора.
Ооо това е супер .. само че аз не съм в България в момента и няма да имам възможност да оитда :(
В България почти никoй няма навика да яде плодове и аз съм така там и се радвам че тук го правя :D
И аз не вярвам да качваш мускулна маса... До сега си тренирала аеробика, а сега фитнес.. При фитнеса просто натоварването е по- различно и най -вероятно сега натоварваш един мускул повече, друг- по- малко от преди...По тази причина е възможно да се усещаш по- набита, по- обемна, но не се притеснявяй, не качваш маса :D . И аз като минах от аеробика на фитнес се чувствах така :D . После ги карах успоредно- фитнес, веднага след това аеробика :D . Тренировката ти е правилна- сутрин на гладно. По- добре пътечката да е последна обаче... Ако това е всичко, което правиш ( не взимаш стероиди :D ), нямаш причина да се притесняваш :D. ВЪЗМОЖНОТО качване за жена, АКО ТРЕНИРА ЗА КАЧВАНЕ е 1.5 кг МУСКУЛНА МАСА на месец. А ти си тренираш за тонус + аеробна тренировка, така че- споко :wink: . Успех! :D
Мнението ти за мен ли се отнася, защото нещо не можах да разбера, но пак ще си кажа :P аз тренирам вечерно време и обратното - преди си ходех на фитнес, а сега на аеробика и спининг ... но килограми не свалям и това ме притеснява :( май без някакви добавки няма да стане работата :?
[quote author=“MapuaHa”]Мнението ти за мен ли се отнася, защото нещо не можах да разбера, но пак ще си кажа :P аз тренирам вечерно време и обратното - преди си ходех на фитнес, а сега на аеробика и спининг ... но килограми не свалям и това ме притеснява :( май без някакви добавки няма да стане работата :?
Не, не беше за тебе, но е общовалидно :D .
Четох ти диетата- няма вид много на НДВ. :D НДВ е по грам въглехидрат на кг тегло + по 2 гр белтъчини на кг, останалите калории от мазнии... А твоята е май на око :wink:
Я напиши точни грамажи и вида на храната да посмятаме малко....
уф сложно .. не смятам такива грамажи ... само знам че овесените ми ядко са 30-40gr и 1 филиика много черен хляб, и то не всеки ден ... другото е около 150гр пилешко месо или риба ... само сутрин ям прясно обезмаслено мляко 200мл, най-много 1 кисело мляко и то не всеки ден ... цитрусови плодове, понякога доста признавам си :) риба тон, зеленчуци, броколи ... ами това е .. въглехидратите сутрин до обяд .. вечерта белтъци :) има нещо което куца и то доста но ..
21.11.06
13:57
Доста са ти плодовете май, дори и само преди обяд, намали ги ако питаш мен. kyc-kyc е права, че май ще трябва да посмяташ, за да разбереш дали не приемаш прекалено калории. Ако имаш нужда от помощ, просто свиркай. :wink:
Вече гледам да ги намалям ... ама май ще трябва да изкарам голямата свирка защото просто нямам идея как става това с пресмятането ... знам ще кажете пише в сайта, чела съм .. ама как да определя примерно в една купа със салата колко въглехидрати, белтъчини и мазнини има .. помогнете вие как точно го правите ? :?
22.11.06
09:59
То зависи от купата и колко салата слагаш в нея, но ето ти една таблица с хранителните стойности на различните храни:
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
А тук има формула, за пресмятане на това колко калории са ти необходими:
http://spidersport.com/weight-control.php
:)
И аз подкрепям МариаНа и с интерес ще проследя алгоритъма. Момичета това, което правите е висша математика и химия и е далеч от моята поетична душа. Не съм сигурна, че ще го разбера, но съм сигурна, че ще се опитам. :wink:
22.11.06
10:23
Абе ти опитай пък ние ще помогнем с каквото можем. :) :) :)
Аз имам допълнителен проблем, за който тръбя, но явно си остава мой. Аз постя. това означава, че до Коледа мога да ям почти само въглехидрати, зеленчуци и плодове. Търсих съвет за режим на хранене, който може да се съвмести с пости, но не се отзова никой. То е обяснимо, защото в този форум хората са се втурнали към телесен градеж, но за мен нещата не стоят така - тялото трябва да изглежда добре, но какво значение има как изглеждаш, когато нямаш никаква емоционална и интелектуална стойност стойност?!? Тогава тялото ти ще изглежда като добре ушита и скъпа дреха върху пластмасов манекен.
22.11.06
11:04
Аз имам допълнителен проблем, за който тръбя, но явно си остава мой. Аз постя. това означава, че до Коледа мога да ям почти само въглехидрати, зеленчуци и плодове. Търсих съвет за режим на хранене, който може да се съвмести с пости, но не се отзова никой. То е обяснимо, защото в този форум хората са се втурнали към телесен градеж, но за мен нещата не стоят така - тялото трябва да изглежда добре, но какво значение има как изглеждаш, когато нямаш никаква емоционална и интелектуална стойност стойност?!? Тогава тялото ти ще изглежда като добре ушита и скъпа дреха върху пластмасов манекен.
Така е Джина, просто при такова наличие на въглехидрати е трудно да се състави някакъв хранителен режим. Те постите не са мислени за диета за сваляне на кг, а от любов към Бог. Просто незнам ти как постиш, но аз бих наблегнала на риба, плодове и зеленчуци и бих избягвала всякакви тестени неща. Примерно овесените ядки са добре, но пък като се замисля незнам с какво ще ги ядеш, ако си изключила млечните. Може би с кокосово мляко, но на него не му знам стойностите. Има и мляко от соя и него можеш да го пробваш за разнообразие. Можеш да пробваш черен хляб с маргарин, макар че маргарина не е много полезен, но все пак само за постите е добре. Можеш да си правиш макарони, но от кафевите с доматен сос. Друго не ми идва на ума, но ако се сетя пак ще ти пиша. :)
Така е Джина, просто при такова наличие на въглехидрати е трудно да се състави някакъв хранителен режим. Те постите не са мислени за диета за сваляне на кг, а от любов към Бог. Просто незнам ти как постиш, но аз бих наблегнала на риба, плодове и зеленчуци и бих избягвала всякакви тестени неща. Примерно овесените ядки са добре, но пък като се замисля незнам с какво ще ги ядеш, ако си изключила млечните. Може би с кокосово мляко, но на него не му знам стойностите. Има и мляко от соя и него можеш да го пробваш за разнообразие. Можеш да пробваш черен хляб с маргарин, макар че маргарина не е много полезен, но все пак само за постите е добре. Можеш да си правиш макарони, но от кафевите с доматен сос. Друго не ми идва на ума, но ако се сетя пак ще ти пиша. :)
Благодаря ти за разбирането! Има разни храни вече, които се съчетават с пости, но за мен наистина е малко по-трудничко сега. Ще се справя!
Нищо ти няма на диетата, поне от това, което си дала дотук, аз лично не виждам причина в храненето да не сваляш. Ако междувременно са минали 3 седмици и повече и наистина нищо не си свалила, нито обиколките ти са се променили (подчертавам го това за обиколките, виж последния ми пост в темата ми “Пътека и седалище”, в настоящия раздел на форума), обърни се към добър диетолог. Недей слуша само това, което ти казват във форума - това си остават само слепи спекулации, да не говорим, че тук често преобладава едното голо желание да си раздаваш акъла под път и над път...
Ако имаш такъв проблем, ти трябва истински професионалист, който ще те прати на изследвания и ще проследи конкретните ти физиологични особености, а не просто да те погледне и да ти хвърли поредната тъпа диета, преписана от последния учебник, който случайно си спомня...
Мисля, че ако наистина си мотивирана, си заслужава да дадеш някой и друг лев, ако се налага (може да не се налага да плащаш), но да ти се обърне сериозно внимание от добър лекар-диетолог. :idea:
[quote author=“Jina”]
:D :D
Еее, не се разстройвай. де...
Така, значи много се заблуждваш, че ще си само на въглехидрати. Много продукти от растителен произход са богати на белтъчини. Например можеш смело да ядеш варива(боб, леща,грах, също жито, овес, просо) и ядки(бадеми, лешници...)... Друг е въпроса, че те съдържат и въглехидрати и мазнини, но това са “полезни” мазнини, така че място за тревоги няма :wink: :D
Доста са ти плодовете май, дори и само преди обяд, намали ги ако питаш мен. kyc-kyc е права, че май ще трябва да посмяташ, за да разбереш дали не приемаш прекалено калории. Ако имаш нужда от помощ, просто свиркай. :wink:
fitday е абсолютно права за плодовете...
Необходимо е да смяташ грамажите, защото НВД означава точно определен режим на хранене със сравнително точен прием на ВЪГЛЕХИДРАТИ- нали от това идва името :D От това, което си писала разбирам, че не си на НВД- няма как да си, защото въпреки, че не знаеме колко точно ядеш- 40 гр ов. ядки, 1 филийка хляб и 0.200 обезмаслено мляко ти дават въглехидратите за деня... Всеки плод, кисело мляко( пък за картофи и ориз да не говориме) ти качват въглехидратите... В линка, който е дала fitday има храните, подходящи за НВД диета. :D
И “въглехидратите сутрин до обяд” няма как да стане, защото всички храни( с минимални изключения, но да не издребняваме) съдържат и въглехидрати, и белтъчини, и мазнини, само че съотношението и произхода са различни. :D
Тегли, мери и смятай... Ние също помагаме с каквото можем, но от тебе се иска минимално усилие( да си претеглиш храната) и ти вече казваш “ами незнам, ами не мога”.... Пък става въпрос за тебе все пак...
23.11.06
10:12
Нищо ти няма на диетата, поне от това, което си дала дотук, аз лично не виждам причина в храненето да не сваляш. Ако междувременно са минали 3 седмици и повече и наистина нищо не си свалила, нито обиколките ти са се променили (подчертавам го това за обиколките, виж последния ми пост в темата ми “Пътека и седалище”, в настоящия раздел на форума), обърни се към добър диетолог. Недей слуша само това, което ти казват във форума - това си остават само слепи спекулации, да не говорим, че тук често преобладава едното голо желание да си раздаваш акъла под път и над път...
Ако имаш такъв проблем, ти трябва истински професионалист, който ще те прати на изследвания и ще проследи конкретните ти физиологични особености, а не просто да те погледне и да ти хвърли поредната тъпа диета, преписана от последния учебник, който случайно си спомня...
Мисля, че ако наистина си мотивирана, си заслужава да дадеш някой и друг лев, ако се налага (може да не се налага да плащаш), но да ти се обърне сериозно внимание от добър лекар-диетолог. :idea:
Е чак пък на диетолог да ходи, не е хубаво за всяка дреболия да се търчи при доктор. Ако има оплаквания разбирам, ама иначе... :roll: :roll: :roll:
Усещам, че нещо храната ми е много, затова намалих овесените ядки и плодовете ... Вчера кантара показа с 1кг по-малко, което със сигурност не е мазнини, а вода, за съжаление ...
Не знам дали искам да стигам и до диетолог, защото така психически ще се настроя, че сигурно имам някакъв проблем, а просто свалям изключително бавно, а и съм наясно че фиданка няма да стана ...
Исках да попитам за млечните продукти - преди ми казваха да вземам обезмаслени, а сега все по-често чета, че за НВД е добре пълномаслени ... и последно кое е? вие какви консумирате .. с тях в никакъв случай не прекалявам 1 кутия прясно мляко ми стига за 2,5 дена ..
Вчера се опитвах да смятам и стигнах до там че за да поддържам сегашното си тегло при 3-5 дена тренировки са ми нужни 2288.73 ккал, извадих 300 (както беше казано в сайта) и излезе, че за да започвам да свалям трябва да приемам по 1988.73, което ми струва мноооого ... смятах и в кое по колко въглехидрати има и накрая пак се обърках и така и не знам как да си направя истинска НВД :(
23.11.06
10:58
[quote author=“MapuaHa”]Усещам, че нещо храната ми е много, затова намалих овесените ядки и плодовете ... Вчера кантара показа с 1кг по-малко, което със сигурност не е мазнини, а вода, за съжаление ...
Не знам дали искам да стигам и до диетолог, защото така психически ще се настроя, че сигурно имам някакъв проблем, а просто свалям изключително бавно, а и съм наясно че фиданка няма да стана ...
Исках да попитам за млечните продукти - преди ми казваха да вземам обезмаслени, а сега все по-често чета, че за НВД е добре пълномаслени ... и последно кое е? вие какви консумирате .. с тях в никакъв случай не прекалявам 1 кутия прясно мляко ми стига за 2,5 дена ..
Вчера се опитвах да смятам и стигнах до там че за да поддържам сегашното си тегло при 3-5 дена тренировки са ми нужни 2288.73 ккал, извадих 300 (както беше казано в сайта) и излезе, че за да започвам да свалям трябва да приемам по 1988.73, което ми струва мноооого ... смятах и в кое по колко въглехидрати има и накрая пак се обърках и така и не знам как да си направя истинска НВД :(
При НВД е добре да се приемат повече пълномаслени млечни продукти, както и да се приемат повече мазнини, защото когато ограничиш въглехидратите до 1 гр. на телесно тегло, организма си набавя необходимата енергия от мазнините.
Мазно не е хубаво да се яде, когато човек излезне от НВД и започне да се храни нормално. Тогава увеличаваш въглехидратите и вече не е нужно да ядеш толкова мазнини, защото излишъка се отделя в мастните депа.
1988 калории са наистина много, както си забелязала, тези данни са ориентировъчни, незнам по кой коефициент си смятала активността ти, но мисля че точно този коефициент обърква малко нещата. Според мен, ако си на 1600-1700 кал на ден ще си ок. Аз лично в момента карам на 1400 - 1500 горе долу и задържам кг си.
Премери си мерките и виж дали там нямаш промяна, незнам дали досега си го правила, но ако не започни примерно от сега и след 1-2 седмици пробвай пак.
Като изчисли калориите си, какво получи, колко си приемала досега средно?
Значи ще си вземам пълномаслени вече ... мерси ...
Не съм смятала по-колко съм вземала ... но така като погледна отгоре отгоре на мен са ми нужни 65гр въглехидрат ... 30-40 са ми от овесените ядки (вече ги намалих от 5 лъжици на 4), и от останалите продукти си мисля че варирам около тази граница ... не съм се мерила, но хората с които се виждам всеки ден ми казаха че съм отслабнала в лицето и малко в краката, но на килограми аз виждам че не съм .. ще си взема един метър и ще се премеря .. сигурно ще се уплаша от мерките си, но всичко си има рискове :)
просто имам нужда от някой, на който да си дам мерките и да ми състави една НВД и аз да си я следвам .. колкото и несериозно да звучи, аз само се мъча от това смятане и мерене без резултат ...
23.11.06
11:26
[quote author=“MapuaHa”]Значи ще си вземам пълномаслени вече ... мерси ...
Не съм смятала по-колко съм вземала ... но така като погледна отгоре отгоре на мен са ми нужни 65гр въглехидрат ... 30-40 са ми от овесените ядки (вече ги намалих от 5 лъжици на 4), и от останалите продукти си мисля че варирам около тази граница ... не съм се мерила, но хората с които се виждам всеки ден ми казаха че съм отслабнала в лицето и малко в краката, но на килограми аз виждам че не съм .. ще си взема един метър и ще се премеря .. сигурно ще се уплаша от мерките си, но всичко си има рискове :)
просто имам нужда от някой, на който да си дам мерките и да ми състави една НВД и аз да си я следвам .. колкото и несериозно да звучи, аз само се мъча от това смятане и мерене без резултат ...
Добре де дай си мерките и ще видим какво може да направим. :)
мога да ти дам ръст и тегло, което вече съм го казвала .. 162см и 65кг .. за по-подробни тези дни .. нямам метърче ...
каквато храна кажеш такава ... докато съм тук мога да си позволявам :) в България малко по-трудно ...
Ами, точно затова ти казвам да се обърнеш към диетолог! На него това му е работата. Да ти напомня, че при лекар не се ходи само, когато си болен - все пак живеем в 21-ви век - поосъвремени си малко гледището. Това е като да кажеш, че на психотерпаия се ходи само, когато си луд... :lol: :lol: