21.11.06
18:25
Искам да ви питам тъй като знам, че попринцип креатина се пие на два пъти - преди и след тренировка, но в момента взимам и гейнър. Трябва преди тренировка да взимам креатина, а след това като си взимам гейнъра няма смисъл да зимам и креатин, нали така? И да ви питам за 73 кила тегло каква трябва да е дозата креатин според вас :roll:
21.11.06
19:16
Ако си в зареждаща доза креатина се взема по 20 гр на ден разделен на 4 приема по 5 гр не зависи от теглото ти какво количество креатин трябва да приемаш
22.11.06
16:37
Е като нема пари че чакаш за резултат
22.11.06
16:46
За ГОЛЯМО съжаление в този спорт без пари нещата не стават . :(
30.11.06
23:30
Аре стига колкото и да е не може чак толкова да нямаш пари!Ако си амбициозен все ще събереш 20лв.,взимаш си един свесте креатин и го пиеш както трябва(5-7 дни зареждащи с по 20 грама разделени на 4 приема,после по 5 грама за колкото време ти стигне).На юнивърсъл креатина ако не се лъжа беше 150гр. за 20 лева.Ще ти стигне за 15 дни(със зареждащите),но ще има повече ефект,отколкото ако го пиеш малко по малко :wink:
Най-добри резултати се постигат, когато креатинът се взема по специален метод, разделен на 2 етапа. Първият етап се нарича “зареждащ” и е препоръчителен за всеки, който взема креатин за първи път. Както подсказва името, този етап включва “зареждане” на мускулите с креатин. той има продължителност 4-7 дни, през които се вземат 20-30 грама на ден, най-добре с вода или плодов сок. След това започва вторият етап. През него се вземат 2- 5 -10 грама на ден ( или 0,03 грама на килограм тегло) , за да се поддържат мускулите заредени (по-големите дози от 15 г. няма да предизвикат по-големи ефекти, така че са излишни). Съществува и друг метод за приемане на креатина. при него няма зареждащ етап. Просто започвате с дози от 5 до 10 грама дневно и пиете всеки ден. Отново ще получите желаните резултати, но когато има зареждащ етап, те идват по-бързо. Най-добре е креатинът да се комбинира с прости въглехидрати (като плодов сок) и да се приема половин час преди тренировка.
[quote author=“kozmo”]Сигурен ли си че го няма в допинг листите на нито една страна,искаш ли да поспорим или първо сам ще провериш?Преписваш , а това не е хубаво, като цитираш споменавай от къде.Това мнение е побликувано ина други места и то не за първи път
http://283.freebb.com/astroboy/astroboy-article24.html&highlight=
бъди коректен
Е щом ще сме коректни http://www.bb-team.org/stuff/000493.php маи не е първия преписвач :lol:
01.12.06
10:58
Сигурен съм, че момчето не е имало никъкви лоши мисли и след разговор с него нещата се изясниха. Пратили са му ги в Word формат и съответно е искал да ги сподели с Вас, в което не виждам нищо лошо. Получило се е недоразумение.
пиша за самата тема, не за финансите ... :) значи преди месец започнах тренировки във фитнес залата , като първите 2 седмици се поддържах само с Уей Про на Джей К .. взимах го 30 мин преди тренировка , и непосредствено след тренировка ... след малко повече от тези 2 седмици , си взех един креатин алкатек , амино 2700 , преди 2-3 дена си взех и ВСАА ( аминокиселини с разклонена верига .. ) ... креатина се взима по 2 капсули 10 мин преди тренировка , като капсулата е 1.5 гр , и не се налага предварително зареждане с дневни дози от по 20 гр .. при този креатин се усеща ефект след първите 4-5 приема ... за 20лв. получаваш 90 капсули , които както казах , се взимат 10 мин преди тренировка .... амино 2700 и ВСАА ги взимам задалжително след тренировка , заедно с протеин ... това със суплиментите и креатина го практикувам от седмица и ден-два , преди 1 ден се претеглих и установих 5 кг + :) относно креатина - мисля че има някакъв ефект - малко повече сила имам при изпалнение на упражненията :)ами това беше от мен :)