27.10.04
23:48
Събуждам се аз преди два дни и отдясно кофата много ме боли. Заставам пред огледалото и гледам дясната кофа с почти три пръста по надолу (и 1 настрани) от лявата. Смятам да прибавя към тренировката +3 серии гребане с дъмбел само с дясната ръка, дайте идея за някакво друго опражнение за кофа което мога да правя с една ръка.
П.С. Много кофти тръпка :(
Абе според мен човека говори за перките като ги погледнеш отпред щото и аз така съм го чувал тва ама... само той си знае кво има впредвид :lol:
28.10.04
12:29
[quote author=“hubstar”]Събуждам се аз преди два дни и отдясно кофата много ме боли. Заставам пред огледалото и гледам дясната кофа с почти три пръста по надолу (и 1 настрани) от лявата. Смятам да прибавя към тренировката +3 серии гребане с дъмбел само с дясната ръка, дайте идея за някакво друго опражнение за кофа което мога да правя с една ръка.
П.С. Много кофти тръпка :(
То базика е базик, ама.....
“дясната кофа с почти три пръста по надолу (и 1 настрани) от лявата”
Тва на мен ми звучи като че мускулът ти отдясно е по - широк и по - голям като цяло(3 пръста по - дълъг и един по - широк)
От друга страна:
“Смятам да прибавя към тренировката +3 серии гребане с дъмбел само с дясната ръка”
А ?!?!?!?!
Т.е. смяташ да тренираш само по - големия мускул?
Аде запчни от начало.
Кажи сега на кое викаш кофата - на мускулите “перки” ли, на целия гръден кош ли(т.е. кокалите са ти разместени), изобщо за кое става точно дума и какво общо имаше болката, каква е тая болка и на какъв принцип и по каква логика си “предписа” туй самолечение????
Хаде, холан, със здраве, не всеки има дар слово, ама поне си ги препрочитайте постовете преди да ги пуснете.
Че с такъв въпрос може и на операция да те пратим :lol:
хе хе шегобиици
Кто разпериш перките и погледнеш опред(за тези които не знаят това става като застанеш пред огледалото :) ) мускулът под перките . Аз го знам като кофа ако някой знае друго име да каже.
От дясно мускулът е по-голям и за това питам как да да намаля разликата.
Мускулът под перките се казва кофа?
Че под перките са косите мускули...
Абе ти от кой град си :)?
А на онова голямо парче месо зад косите мускули как му викаш, в Бургас сички го знаем като “кофа” колкото и смешно да звучи.
Пич,вече 10 души не моем да те разберем за какво искаш сьвет,ако е този под перките се казва обликвус,ама не сьм сигурен,че е това.Ако ти е като “кофа” не е добре работата :lol:
Видяло се е че не можете да ми помогнете за това не се мъчете да пишете повече глупости.
Понеже нищо не загряхте вижте тези снимки:
http://info.datacom.bg/hubstar/асд.JPG
http://info.datacom.bg/hubstar/colema02.jpg
28.10.04
18:54
Тва не е ли “перка”????
28.10.04
19:16
Да, перката е. Естествено че е перката, и аз така предположих и въпреки това като че твърде ясно казах, че човекът е писал абсолютна безсмислица.
Та и аз съм от Бургас. Ама не знам за кой Бургас си говорим - може и за някой около Меден Рудник. Оти у центъро не му вартиме тако на вертолетот(перката)
Хайде вземи и повтори въпроса и обясни все пак защо искаш да тренираш повече мускула, който е 3 пръста надолу по - дълъг и един по - широк.
Това за да не говорим глупости повече.
Не е и проблема да спрем да ти отговаряме и да си потърсиш друг форум.
Кое точно не ти е ясно?
Или по бургаски трябва да ти говоря?
P.S. Кофа се вика V - образната форма на силуета в гръб. Поне аз в бургаско тъй го научих.
КосТните мускули, кофи, мофи
вие се побъркахте :)
Значи едната перка (латисимус дорси, знам и латинското име диджей мадман нищо, че не съм го учил спецялно :)) е с цели 3см по-надолу от другата? Батка явно си бил яко махмурлия като си се гледал, аз нещо немога си го обясна...
28.10.04
19:35
Не см, а пръста, доколкот си спомням. Тва е емен - емен 5 см.
28.10.04
22:25
Я върви си прегледай гръбначния стълб за изкривявания най добре
Та значи събуждам се една сутрин и гледам дясната ми перка e значително по-голяма от лявата, та искам да питам какви опражнения да правя само за лявата перка.
Айде разберете се за какво става въпрос в темата!
Стига СПАМ и глупости!
Още малко ако не стане ясно за проблема темата ще замине в АРХИВА!
vanisher
Аз бих ти препоръчал crossover, като застанеш на колене и придърпваш само едната макара, така ще получиш горен скрипец, сравнително удобен за изпълнение само с едната ръка. Може разбира се да ползваш и скрипците, но с най-обикновена ръкохватка само за една ръка...
29.10.04
13:58
Хм. Може би трябва да намалиш набиранията. Малко ще дръпнеш назад, но все пак... Те в най - добрия случай ще развиват и двете перки равномерно
Внимавай и за това, дали ги изпълняваш правилно и със симетричен хват.
Имай предвид, че малка разлика между лява и дясна страна винаги ще има. 100% симетрия не се постига почти никога.
Примерната ти програма може да е чукчета с дъмбели, гребане на скрипец и тяга. При чукчетата ще дърпаш повече пъти с лявата ръка.
Можеш да правиш и придърпване на скрипец - пулдаун - с прониран и супрониран хват с ръкохватка или нещо, което ти е удобно, но само с лява ръка.... Но за лявата ръка не повече от 2 серии повече(според мен) на тренировка.
Прави и повече разтягащи упражнения за лявата страна.
Следва да те попитам:
Сигурен ли си, че разликата е значителна, а не в границите на допустимото? За да се убедиш, може да питаш и културисти в залата, в която тренираш.
Разликата изведнъж ли се появи(обясняваш, че си се събудил и си го видял), или е възможно отдавна да е ставала малко по малко, но просто да не си забелязал?
По принцип преди разликата си беше малка и изведнъж се събудих с големи болки и баааам. Незнам може докато съм спал да съм разтегнал дясната част пък и същия ден прекалих с протеина. Досега на който съм показал се е изумил от разликата.
Ще пробвам поне 4 тренировки подред да правя по няколко серии само с лява ръка, а голям проблем ли ще е ако не правя набиранки щото на мен там ми е силата.
Като правя на долен скрипец или мечки със малко по голяма тежест от лявата страна напрежението е нормално а отдясно направо се пръсвам, аз са надявам това също поне малко да изравни страните.
29.10.04
19:07
Абсурд да е от протеина. Абсурд.
Това за един ден не става.
Иди на лекар да те види.
Може да става въпрос за възпаление на потните жлези, или - недай си боже - киста.
Няма как с прекаляване на протеина да порастне само едната перка за една нощ. Излишните пептиди се изхвърлят от организма, а не се натрупват където дойде. Не става колкото ядеш, толкова да растеш!
Отивай веднага на лекар!