+ креатин ...

MI

12.11.06
11:43

Намислил съм да добавя и креатин към протеина и гейнъра, които пия, за по-добър ефект. Интересува ме на коя фирма креатинът е най-добър и има ли изобщо такава или “всички американски” са добри :)
Също така да питам за приема. Понеже за пръв път ще го вземам ме интересува за зареждащия период колко дена да го направя ... 5 стигат ли? по 20грама на ден(30 минути преди тренировка) и след това да започна 5гр 30минути преди тренировка. Нали е само един прием на ден? Пие ли се в нетренировъчни дни?

12.11.06
13:07

значи за креатин тва според мен ще е на оптимум доста добър е.
значи пий го 5 дена по 20 грама,разделени на 4 приема по 5 грама:
сутрин след закукса
преди тренировка
след тренировка
преди лягане
гледай като го зимаш или да е след ядене или го зимай с нещо сладко или гейнар или глюкоза както прецениш за добре.
А след зареждащия период
5гр.преди тренировка
5гр.след тренировка
Ако имаш пари и за глутамин ще усетиш ефекта доста по-добре :wink:

ON, Universal, Champion nutrition, Biotech. За тези ти давам гаранция, че няма да сгрешиш. Приема при зареждане от 5 дена е добре, ама не да глътнеш 20 грама преди тренировка а на ден 4-5 пъти по 5-4 грама. Така се пие креатин. След това в тренировъчен ден по 10 грама(5гр. 30 минути преди тренировка и 5 веднага след) а в нетренировъчен - сутрин след закуска 5 грама. Щом взимаш протеин дозата в тренировъчен ден може пак да ти е 5 а не 10 грама, но това вече зависи от финансите с които разполагаш. Важното при приема на креатин е да пиеш доста вода - 5-6 литра дневно.

П.С. Отговорите на въпросите ги има в сайта(за креатина) и за фирмите(тук във форума). Търси повече.

MI

22.11.06
18:13

Сори за тъпия въпрос ама да си питам ... Понеже трябва да се пие много вода докато се приема креатин.. и да питам задължително ли е да е вода или може да са други течности(айран, кола, даже и някоя биричка...)? Аз като съм 60кг няма ли 3 литра да са достатъчни на ден? Ще се пръсна ако се опитвам повече да пия :)

Не се оправдавай с такива глупости. Ако имаш желание ще пиеш. Чак кола не точно, виж чайовете влизат екстра.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1