Трупам много мускулна маса - посъветвайте ме!

Прескочи до:

23.11.06
11:40

Е аз съм съвременен човек, все пак не съм на 60г :) ама за някви си 10кг незнам не ми се виждат непобедими :) ще се позамисля и за това де, но едва ли ще стане скоро затова ми се иска някой, който се е справил да ми помогне в сегашно време ...

FI

23.11.06
12:21

[quote author=“MapuaHa”]мога да ти дам ръст и тегло, което вече съм го казвала .. 162см и 65кг .. за по-подробни тези дни .. нямам метърче ...
каквато храна кажеш такава ... докато съм тук мога да си позволявам :) в България малко по-трудно ...

Това стига, довечера ще ти дам някакво примерно меню, че таблицата ми е вкъщи на компютъра.

Между другото ти къде си? :)

23.11.06
14:38

Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)
В момента съм в Холандия, но не живея тук все още :)

FI

23.11.06
22:15

[quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)

Ето ти едно примерно меню, можеш да включваш вместо пилешко - риба, както и  там където съм писала семки - всякакви видове ядки.

[URL=http://img108.imageshack.us/my.php?image=1qk9.png]http://img108.imageshack.us/img108/9593/1qk9.th.png[/URL]

Успех! :)

24.11.06
09:37

Да, но там е работата, че тренировките ми са вечерно време ... варират с начален час 19-20h и затова може би ще трябва да пропускам едно ядене, или да изместя обяда с 1h напред, и вечерята ми да е в 17-18h ...
А на едно от основните може ли вместо салатата да сложа броколи примерно около 100гр?
И друго виждам че дават тренировка само 30мин кардио, а аз тренирам по 1h + 1h общо ми е пътя и ходя с колело най-често, което е сравнително повече ... това е лошото че имам да се съобразявам със странични неща  :(

24.11.06
09:47

[quote author=“fitday”][quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)

Ето ти едно примерно меню, можеш да включваш вместо пилешко - риба, както и  там където съм писала семки - всякакви видове ядки.

[URL=http://img108.imageshack.us/my.php?image=1qk9.png]http://img108.imageshack.us/img108/9593/1qk9.th.png[/URL]

O, fitday, ако и аз те помоля за нещо подобно нахално ли ще е? :?  По-нагоре е описана моята спортна активност, както и физическите ми данни. Бих ги повторила, ако е необходимо.

FI

24.11.06
10:11

[quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)

O, fitday, ако и аз те помоля за нещо подобно нахално ли ще е? :?  По-нагоре е описана моята спортна активност, както и физическите ми данни. Бих ги повторила, ако е необходимо.

Това, което снощи пропуснах да напиша е, че мандарината може да се смени с друг плод, само не банан. И също така плода може да се премести между закуската и обяда, даже там ще е дори по - добре, примерно към 10 часа.

Jina ти можеш да ползваш абсолютно същото меню, неможах да намеря постинга ти с височината и кг, но да кажем че си 60 кг(ако не си съжалявам) трябват ти 60 гр въглехидрат на ден, това значи, че намаляваш ядките с да кажем на 75 гр. и си готова. Успех.

24.11.06
10:14

[quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)

Това, което снощи пропуснах да напиша е, че мандарината може да се смени с друг плод, само не банан. И също така плода може да се премести между закуската и обяда, даже там ще е дори по - добре, примерно към 10 часа.

Jina ти можеш да ползваш абсолютно същото меню, неможах да намеря постинга ти с височината и кг, но да кажем че си 60 кг(ако не си съжалявам) трябват ти 60 гр въглехидрат на ден, това значи, че намаляваш ядките с да кажем на 75 гр. и си готова. Успех.

Благодаря ти. Може би ще ги намаля още, защото съм 54 кг. и съм висока 155 см. Това предполагам е ежедневно меню, като могат да се правят аналогични промени в отделните дни. Има ли обаде ден за почивка или това си го карам месец- два и т.н

24.11.06
10:32

И аз искам да знам колко време да продължава тази дието .. или може би докато не се постигнат желаните резултати ..
За плода добре наясно съм с това, а за другите неща нищо не каза сигурно няма да има проблем ако си ги съчетая така ...  :?:
Чувствам се като малоумна  :roll:

FI

24.11.06
10:33

Да, значи ти трябват 54 гр въглехидрат на ден. Ти искаш да сваляш или да задържаш теглото си? Защото това горе е за сваляне на кг, ако искаш да задържаш ще трябва да вдигнеш въглехидратите и да намалиш мазнините до минимум.

Да това е ежедневно меню, като сменяш продуктите като ти писне нещо. За обяд или вечеря може да се включат и бъркани яйца с извара, с шунка или зеленчуци.

Аз правя винаги в неделя един разтоварващ ден, когато ям повече, е не се нахвърлам на торти и чудеса, но ям картофи, ориз, макарони(кафяви).

Това беше моя режим до преди месец, с които успях да сваля 12 кг. Сега вече съм на друг и си позволявам далеч повече неща.

FI

24.11.06
10:39

[quote author=“MapuaHa”]Да, но там е работата, че тренировките ми са вечерно време ... варират с начален час 19-20h и затова може би ще трябва да пропускам едно ядене, или да изместя обяда с 1h напред, и вечерята ми да е в 17-18h ...
А на едно от основните може ли вместо салатата да сложа броколи примерно около 100гр?
И друго виждам че дават тренировка само 30мин кардио, а аз тренирам по 1h + 1h общо ми е пътя и ходя с колело най-често, което е сравнително повече ... това е лошото че имам да се съобразявам със странични неща  :(

Сори чак сега ти видях мнението! Ами това е ден, в които съм правила само кардио, но режима ми беше същия, когато правех и силова тренировка. Ако нямаш сила хапвай малко повече. За броколито може, няма никакъв проблем. Ами щом тренираш по-късно яж по-рано преди тренировка. Ако озверееш от глад след тренировката, хапни нещо извара, яйце или нещо от сорта.

Диетата продължава докато се постигнат резултати, но съм чела, че не е хубаво да е повече от 3 месеца. Има хора, които и по дълго време карат на нея.

24.11.06
10:44

Страшно много ти благодаря  :D незнам тея овесени ядки с кисело мляко как ще ги ям и тая извара .. но пък не всичко полезно е вкусно ... настройване на психика му се вика  :lol:  нали вечерно време е дадено ядки да се ядат, а те засищат все пак .. и предполагам трябва да са сурови .. аз такива ям ..
И си отслабнала с 12кг  :shock:  за колко време?

FI

24.11.06
10:47

[quote author=“MapuaHa”]Страшно много ти благодаря  :D незнам тея овесени ядки с кисело мляко как ще ги ям и тая извара .. но пък не всичко полезно е вкусно ... настройване на психика му се вика  :lol:  нали вечерно време е дадено ядки да се ядат, а те засищат все пак .. и предполагам трябва да са сурови .. аз такива ям ..
И си отслабнала с 12кг  :shock:  за колко време?

Ами почнах на 01.08 и на 01.11 вече бях 54 кг. Но трябва и кардио да правиш ако имаш къде разбира се. Аз правех почти всеки ден кардио по 30 мин.

Ооо аз много обичам овесени ядки и извара. :wink:

24.11.06
10:54

Обичам да спортувам и то предимно кардио .. силови тренировки не правя защото тея мускули доста се развиват .. но от спининга пак се стяга всичко доста добре ...
И аз обичам овесени ядки даже си ги ям всеки ден, но с прясно мляко с кисело мразя ... а тая извара така и не съм опитвала да и свикна, но ще пробвам :)

24.11.06
11:53

[quote author=“MapuaHa”]И аз искам да знам колко време да продължава тази дието .. или може би докато не се постигнат желаните резултати ..
За плода добре наясно съм с това, а за другите неща нищо не каза сигурно няма да има проблем ако си ги съчетая така ...  :?:
Чувствам се като малоумна  :roll:

:D Не се притеснявай, по- добре да питаш, отколкота да сгрешиш..
Напротив, не може да съчетаваш нищо- fitday вече ти ги е “съчетала” :D
Освен това е и написала какво може да се сменя- “пиле с риба, мандарините с друг кисел плод, и ядките с друг вид ядки” Даже и така пак се променят нещата,но това са максималните промени, които може да правите :D
Обръщам пак внимание, че нещата са точни- борим се за всеки ГРАМ въглехидрат....
Успех :D

P.S. И не може да пиете натурални сокове, както и всякакви подсладени напитки :D ...

FI

24.11.06
11:57

[quote author=“kyc-kyc”]
P.S. И не може да пиете натурални сокове, както и всякакви подсладени напитки :D ...

О да това със сигурност не става, защото им слагат много захар вътре.

Овесените ядки и с прясно мляко са ок.

24.11.06
12:15

[quote author=“fitday”][quote author=“kyc-kyc”]

О да това със сигурност не става, защото им слагат много захар вътре.

Овесените ядки и с прясно мляко са ок.

Може ли да кажете и нещо за витамини, бърнери и под. неща. Необходимо ли е да се приемат какви лично вие приемате. И още нещо: Да си влезем в темата за мускулната маса! Вчера стана въпрос за степени натоварвания и различни мускулни “влакна”, които работят при различно натоварване. Момчето, което подхвърли това ме зариби и след това изчезна - явно е разгледал различните ми изказвания и възрастовата група към която принадлежа. :wink: Това обаче е интересно и важно. Ако някой познава тази тема, ще е интересно да я обсъдим.

24.11.06
12:40

[quote author=“Jina”]

Може ли да кажете и нещо за витамини, бърнери и под. неща. Необходимо ли е да се приемат какви лично вие приемате. И още нещо: Да си влезем в темата за мускулната маса! Вчера стана въпрос за степени натоварвания и различни мускулни “влакна”, които работят при различно натоварване. Момчето, което подхвърли това ме зариби и след това изчезна - явно е разгледал различните ми изказвания и възрастовата група към която принадлежа. :wink: Това обаче е интересно и важно. Ако някой познава тази тема, ще е интересно да я обсъдим.

Не, мацка, не е заради възрастта ти, а заради нивото на познанията ти... Цели учебници трябва да ти обяснява, а това е много писане и много време... И каза, че има проблем с кирилицата също... Не го вини, нормално е да не му се занимава, собено при наличието на толкова много материали и изписано в нета...

24.11.06
12:47

[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“Jina”]

Не, мацка, не е заради възрастта ти, а заради нивото на познанията ти... Цели учебници трябва да ти обяснява, а това е много писане и много време... И каза, че има проблем с кирилицата също... Не го вини, нормално е да не му се занимава, собено при наличието на толкова много материали и изписано в нета...

Е, мацка, не съм сигурна, че става въпрос за цели учебници, пък и, мацка, не ми припомняй текста му, аз го помня, помня също и личните съобщения, които съм получила. Всички сложни неща могат да се кажат и простичко, когато става въпрос за методика. Аз няма да следя протичането на процеса. Достатъчно е като последователност, активност и редуване или не, почивки или не ... Пък с нивото на познанията си се гордея, защото “Знам, че нищо не знам!”

24.11.06
13:16

Под “сучетаване” нямах предвид, че постоянно ще сменям това с това ... просто искам да включа броколи в менюто си, защото знам че са полезни и добре за една диета ... затова и питах дали може тях вместо салата ...
И аз също искам да знам за тези добавки дали има смисъл от тях при такъв режим?

24.11.06
13:19

[quote author=“Jina”][quote author=“kyc-kyc”][quote author=“Jina”]

Е, мацка, не съм сигурна, че става въпрос за цели учебници, пък и, мацка, не ми припомняй текста му, аз го помня, помня също и личните съобщения, които съм получила. Всички сложни неща могат да се кажат и простичко, когато става въпрос за методика. Аз няма да следя протичането на процеса. Достатъчно е като последователност, активност и редуване или не, почивки или не ... Пък с нивото на познанията си се гордея, защото “Знам, че нищо не знам!”

Извинявай, не съм искала де те засегна :oops:
Има много вече написано по темата, обаче...
Ползвай търсачката.. не може на всеки поотделно да се обяснява...
И всеки обяснява на добра воля “не е длъжен”, така че този ти тон е неуместен..
И извинявай още веднъж, ако съм те засегнала....

24.11.06
13:51

[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“Jina”][quote author=“kyc-kyc”][quote author=“Jina”]

Извинявай, не съм искала де те засегна :oops:
Има много вече написано по темата, обаче...
Ползвай търсачката.. не може на всеки поотделно да се обяснява...
И всеки обяснява на добра воля “не е длъжен”, така че този ти тон е неуместен..
И извинявай още веднъж, ако съм те засегнала....

Разбира се, че не си ме засегнала. Аз съм над тези неща, искрено се забавлявам, когато става въпрос за спорт и хоби и никога не се вземам “на сериозно”. Разбирам, че въпросите, които задавам са за лаици, но ако някой задава такива въпроси, а на мен не ми се обяснява - просто не вземам отношение. Що се отнася за това, че се прави безплатно, ще отговоря - Да, но и доброволно! Във форума има доста глупави и наивни въпроси, но вероятно за този, който ги задава те са важни и аз уважавам неговото желание да научи нещо повече. Дори напротив, мисля, че всеки спечелен за каузата е добре дошъл и заслужава подкрепа.
Младежът се активизира, започна да ръси умности и дори вметна нещо от рода “ако се интересувате по-подробно ще обясня”. Затова се поинтересувах.

Сега се сещам, че този разговор беше в друга тема и сигурно на останалите, които следят тази, им е чужд нашия коментар.

FI

24.11.06
14:48

[quote author=“MapuaHa”]Под “сучетаване” нямах предвид, че постоянно ще сменям това с това ... просто искам да включа броколи в менюто си, защото знам че са полезни и добре за една диета ... затова и питах дали може тях вместо салата ...
И аз също искам да знам за тези добавки дали има смисъл от тях при такъв режим?

Аз лично не съм вземала никакви добавки и продължавам да не взимам нищо. Може би ако човек изпадне в сериозен застой не е лошо да взима Л карнитин, но то има и раздел за добавките, най - добре е май там да се пита.

24.11.06
20:04

Исках да знам дали сте си помогнали с нещо, за да свалите тези килограми ... иначе доста съм изчела от този сайт ..
Между другото тук няма такова нещо като извара, или поне не като българската, но ми показаха и си взех едно сирене, което е много обезмаслено и подходящо за заместване .. а и защо в диетата пише точно моцарела каква е разликата ?

FI

24.11.06
20:08

[quote author=“MapuaHa”]Исках да знам дали сте си помогнали с нещо, за да свалите тези килограми ... иначе доста съм изчела от този сайт ..
Между другото тук няма такова нещо като извара, или поне не като българската, но ми показаха и си взех едно сирене, което е много обезмаслено и подходящо за заместване .. а и защо в диетата пише точно моцарела каква е разликата ?

При мен също няма извара, но си взимам Котидж чииз. Може да не е моцарела, може някакво друго сирене да си взимаш, аз просто много обичам и затова все нея ям. :)

24.11.06
20:11

Еми да точно такова е Котидж чииз :) ее как ме успокои ...
Моцарелата и аз я обичам и си взех вече, а тая диета ти ли си си я правила или си я взела от някъде ?

FI

24.11.06
20:13

[quote author=“MapuaHa”]Еми да точно такова е Котидж чииз :) ее как ме успокои ...
Моцарелата и аз я обичам и си взех вече, а тая диета ти ли си си я правила или си я взела от някъде ?

Менюто аз съм си го правила, но това си е чиста НВД.

http://bb-team.org/nutrition/000176.php

24.11.06
21:24

[quote author=“Jina”]Сега се сещам, че този разговор беше в друга тема и сигурно на останалите, които следят тази, им е чужд нашия коментар.

Забелязала ли си, че в този форум има огромно количество хора, които са постигнали наистина големи успехи с тялото си и всеки от тях има различна визия за това, как точно се постигат тези успехи... :)  Истината е в това, че такава не съществува, или по-точно - че всяко всяко гледище е истинно, защото в даден момент и при даден човек, води до резултати.
Този простичък извод обаче, препъва мнозинството от хората, които пълнят темите в този форум с опитите си да докажат на всички останали, че техният начин е единствено правилният и (поради този факт) - те самите са единствените и най-големи авторитети по обсъжданите теми...  :lol: Направо е впечатляващо как никой тук не си прави труда да дава уточнения от сорта, че всичко, което пише, е неговото лично мнение и опит, оставяйки пространство за чуждите мнения и опит, които могат да бъдат диаметрално противоположни и същевременно - също толкова работещи.
Това, което липсва толкова отчетливо в този форум, се казва СКРОМНОСТ.

25.11.06
01:59

[quote author=“Lumina”]Забелязала ли си, че в този форум има огромно количество хора, които са постигнали наистина големи успехи с тялото си и всеки от тях има различна визия за това, как точно се постигат тези успехи... :)  Истината е в това, че такава не съществува, или по-точно - че всяко всяко гледище е истинно, защото в даден момент и при даден човек, води до резултати.

именно!
вси4ко е супер индивидуално. ако пове4ето хора имат резултати, като спрат мле4ните, например, аз 1 месец без мле4ни нямах резултат. мн ми е добре с 50 г кашкавал и 200г кисело мляко на ден. това беше просто пример.
затова докато/ако не сме опознали тялото си и на4ина, по който то реагира на един или дриг хранителен режим/храна, добре е да се експериментира (ако говорим за храна - поне 3 седмици; за тренировки - не знам  :oops: ), за да се намери оптималния вариант.

25.11.06
02:00

[quote author=“MapuaHa”]Еми да точно такова е Котидж чииз :) ее как ме успокои ...

котиджа е най-близък по хранителни стойности до изварата и е ДАЛЕ4 по-вкусен, жалко, 4е в бг е мн трудно откриваем.
моцарелата е доста по-калори4на - около 250кк на 100г

25.11.06
02:41

Да и аз като чух че било като изварата и си помислих че има същия гаден вкус ... а то е супер яко :) и значи няма кой знае какво значение какво ще е сиренето?
То в българия кое ли хубаво нещо го има ? Е имам 1,5 месец да се наслаждавам на хубавата храна тук и да започна все пак да отслабвам  :P

FI

25.11.06
09:37

[quote author=“MapuaHa”]Да и аз като чух че било като изварата и си помислих че има същия гаден вкус ... а то е супер яко :) и значи няма кой знае какво значение какво ще е сиренето?
То в българия кое ли хубаво нещо го има ? Е имам 1,5 месец да се наслаждавам на хубавата храна тук и да започна все пак да отслабвам  :P

Да и на мен ми харесва котиджа повече от изварата. В България къде може да си купи, защото ми предстои да се прибирам за празниците? :)

25.11.06
09:51

То в България много общо казано ... и искам да знам и по-специално дали в Бургас го има, ако някой е от там евентуално ...  :roll:
Fitday ти от къде от България си ? И сега къде си ?  :)

FI

25.11.06
10:49

[quote author=“MapuaHa”]То в България много общо казано ... и искам да знам и по-специално дали в Бургас го има, ако някой е от там евентуално ...  :roll:
Fitday ти от къде от България си ? И сега къде си ?  :)

По принцип съм от Стара Загора, но съм живяла в София и за София ми беше въпроса. :wink: Сега съм в Германия. :)

25.11.06
13:58

Е в София със сигурност ще го има някъде .. ние сме по-трудни от провинцията  :P ама пък ако трябва ще се свуква с извара .. красотата изисква жертви  8)  :D

25.11.06
20:19

има го в билла, но не всеки път.
някой беше писал, ,4е и във варна го имало, но не знам къде, със сигурност не в пикадили.

а храната е БГ е доста по-свободна от всякакви консерванти, Е-та, ме-та и т.н. в сравнение с тази в ЕС, стига да не говорим за органик фууд, която май е доста по-скъпи4ка

26.11.06
11:12

Е значи има поне някакъв шанс да се намери :)
То пък и многото и разнообразна храна дето я ям в момента ми от това да се притеснявам ... а и колко няма консерванти само те си знаят  :wink:  както и в ЕС ... да де whatever каквато и да е нямаме избор :) вся пак е много по-добре от разни шоколадчета и тухита  :P

26.11.06
15:39

MapuaHa, нямам идея кво е тва тухи, ама 10 процента е по-добре

26.11.06
18:25

Тухи означава десерт на холандски .. вече по инерция го пиша така :)

26.11.06
21:29

[quote author=“MapuaHa”]Исках да знам дали сте си помогнали с нещо, за да свалите тези килограми ... иначе доста съм изчела от този сайт ..

Аз ползвам много добавки- 2 вида протеин, комплекс витамини и минерали, аминокиселини, фат бърнер, есенциални мастни киселини и Л- карнитин..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1