Какво да взимам и какво не с малък стаж?

ST

26.11.06
14:19

Така тренирам от почти 3 месеца, преди това пролетта някъде месец и половина, но спрях поради болест ии сега се питам не е ли време за добавки? на 16 години съм, почти 17 186см 75 кг. ? Питах, някои ми казаха да пия креатин други аминокиселини 3те вече не помня... И така съм объркан, че не знам!
П.С Дано тук намеря разрешение на въпроса ми!
Благодаря за вниманието!  :)

DU

26.11.06
14:38

правилно са ти казали за креатина и аминокиселините можеш да добавиш и протеин и глутамин

Зависи от целите ти. Искаш да качваш или да сваляш? Добавки колкото искаш - креатин, протеин, аминокиселини, глутамин, карнитин, аргинин, бустери, матрици и още и още. Важното е да знаеш какво искаш да постигнеш с тях.

Защо първо не опиташ да си организираш храненето оптимално, да изкараш поне 9-12 месеца и да видиш какъв ще е резултатът. Не си мисли, че след тези 3 месеца си OFF с потециала ти, аз като почнах да ходя по-сериозно, никой не ми говореше за хранителни добавки преди да съм навъртял 2 години стаж.

А и boxerg e прав, не е толкова важно колко си висок/тежък, по-добре сподели целите си.

ST

26.11.06
17:18

Еми мисля, че съм пуснал темата в “Хранителни добавки за покачване на тегло” целите са ясни покачване на мускулната маса, храненето мисля, че съм го оптимизирал добре храня се на често по малко, избягвам пържени работи наблягам на кисело мляко, банани, пилешко, риба, яйца, овесени ядки, кроасани и пълнозърнест хляб... Очакванията ми чрез приемането на добавки да ускоря процеса на качване. Дочух, че точно зимния период бил най-подходящ за наливане на маса и ми се иска да се възползвам от него. Как мислите? Да си продължа ли само на ядене или да почна примерно креатин и аминокиселини?

Само правилно и често хранене. По 6-7 хранения на ден ти трябват в малки количества. Въпроса беше дали искаш да качиш 10 или само 2-3 килограма. Различни хора към различни работи се стремят.

ST

26.11.06
22:15

[quote author=“boxerg”]Само правилно и често хранене. По 6-7 хранения на ден ти трябват в малки количества. Въпроса беше дали искаш да качиш 10 или само 2-3 килограма. Различни хора към различни работи се стремят.

Като всеки тиин  :lol:  се стремя към възможно по-голяма мускулна маса  :oops:  (разликата при мен е че не бързам и не смятам да си тровя организма с боклуци анаболи и тия ония и искам да спортувам и поддържам здраво тяло) Та желанието ми е да кача повече мускулна маса не само 2-3 кила

Еми засега както вече написах - 6-7 хранения на ден в малки количества. Това е начина. Работи безотказно, от личен опит го казвам.

ST

26.11.06
23:10

[quote author=“boxerg”]Еми засега както вече написах - 6-7 хранения на ден в малки количества. Това е начина. Работи безотказно, от личен опит го казвам.

Прочетох малко информациика от сайта относно креатина и си мисля няма ли да ми е само от полза да го взимам или да карам на яко ядене и до кога така? Или изобщо само така да си карам (но съм чувал, че само с ядене по нататък не става)

По - нататък креатина само ще ти окаже положителен ефект. След 3-4 месеца да кажем.

ST

26.11.06
23:18

[quote author=“boxerg”]По - нататък креатина само ще ти окаже положителен ефект. След 3-4 месеца да кажем.

Аминокиселините и протеиа? И те ли след около 6 месеца стаж е добре да се приемат или?

[quote author=“Stan4y”][quote author=“boxerg”]По - нататък креатина само ще ти окаже положителен ефект. След 3-4 месеца да кажем.Аминокиселините и протеиа? И те ли след около 6 месеца стаж е добре да се приемат или?

Няма точно определено време за тия неща. Просто сега не се нуждаеш от креатин, дано знаеш действието му ако не прочети го. Няма да ти навреди ако го взимаш сега или когато и да било. Същата е работата с другите добавки. Чети повече.

27.11.06
00:42

3 месеца са малко все още мисля че с храна може да продължиш  :wink: ако нямаш правилен режим на ядене и с добавки само не става!!!

27.11.06
06:02

креатин + протеин  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1