27.11.06
01:52
Проблем ли е да се пие някаква енергийна напитка (от рода на Ред Бул, Шарк и тн.) преди и по време на тренировката? Вреди ли, помага ли? Въобще хубаво ли е да се пие каквото и да е по време на тренировка (дори вода), че напоследък доста противоречиви мнения чувам.. :roll:
27.11.06
01:56
Според мен важна роля играе състоянието на нервната ти система. Например, аз колкото и ред бул-а да изпия, не усещам никакво “ободряване” (явно кръвното ми не е податливо). За самата тренировка мисля, че дори само вода ще ти е достатъчна (виждам, че пият и мултивитамини или разни “диетични” напитки). :)
27.11.06
02:03
Аха.. защото една свежарка ми разправяше, че по време на тренировка не трябва да се пие нищо, понеже като се дехидратираш, мускулите ти разстяли повече.. :)
27.11.06
07:28
вода по време на трен, до около литър, зависи си от тренировката
27.11.06
09:36
точно обратното е, аз примерно под 1.5л на трен вода не падам.
27.11.06
10:53
Не виждам смисъл от тия енергийни напитки по време на тренировка. И аз съм за водата. Това за дехидратирането и че тогава мускулите растат по - бързо... не е сериозно.
Ами аз знам, че 30мин. преди по време и 30мин. след тренировка не е хубаво да се приема вода или каквото и да е. Но все пак аз съм за сваляне на мазнини. Пък все пак ако прекалиш с водата ти става тежко и ти е по-трудно да си изпълняваш правилно и пълноценно упражненията. :?
Информацията ти е грешна, пий си вода колкото ти се пие. Аз не мога да изкарам една тренировка, без да пия поне 3 пъти вода.
27.11.06
16:56
Вода си пий колкото искаш без да се притесняваш. Това само ти помага за свалянето на мазнини.
27.11.06
17:12
Аз пък през лятото пия повече вода сега не изпитвам жажда
27.11.06
19:06
Има някой ги гледам си пият преди или по време на трен Supra Vit :)
Иначе от енергийните повечето съм ги пил ама май само ред була става.
по здрави
Зависи до колко е тежка тренировката ,аз пия от 0,5л до 1л. Ефект от енергийните напитки може да има само от гледна точка на съдържанието на кофеин в тях.Той разгражда мазнините като ги превръща в енергия.Аз си удрям по 2 кафета през деня преди тренировка.Въпреки всичко има напитки с кофеин които се употребяват по време на тренировка ,мисля че ISOTON се казваше на Нутрим.Въпрос на предпочитание :wink: