Трупам много мускулна маса - посъветвайте ме!

Прескочи до:

27.11.06
09:58

Леле ти колко неща пиеш бе момиче :) е сигурно имаш и страхотно тяло  :D
Аз си поръчах CLA и едни напитки с Л-карнитин ...
А и вече май съм започнала да свалям :) доста често ми го казват, а и аз се усещам някак по-лека  :P което ме стимулира още повече :) благодаря на всички, които ми помогнаха  :D

27.11.06
13:44

[quote author=“MapuaHa”]Леле ти колко неща пиеш бе момиче :) е сигурно имаш и страхотно тяло  :D
Аз си поръчах CLA и едни напитки с Л-карнитин ...
А и вече май съм започнала да свалям :) доста често ми го казват, а и аз се усещам някак по-лека  :P което ме стимулира още повече :) благодаря на всички, които ми помогнаха  :D

CLA и Л- карнитина много помагат, но основното е диетата и тренировката, не добавките... Ех, защо наистина не може страхотно тяло да се прави само с добавки :cry: ...
Аз употребявам много, защото тренирам 5- 6 дни в седмицата, понякога и двуразово :roll: Необходими са ми, за да се възстановявам по- бързо..
Радвам се, че имаш вече видими резултати и самата ти се чувстваш по- добре :D

27.11.06
14:46

Е да то е ясно че не може само с тях ... те просто са ми допълнение за по-добър резултат ... а и ако само с тях ставаше щеше да е скучно, все пак като постогнеш нещо сам/а после удовлетворението е по-голямо :)
И аз тренирам 5 пъти в седмицата и сега с тази НВД направо накрая нямах сили да гледам ... много се преуморих май, но вече съм добре починах си 2 дена :) ти и силови тренировки си правиш така ли ? как си с мускулите ?

27.11.06
15:21

[quote author=“MapuaHa”]Е да то е ясно че не може само с тях ... те просто са ми допълнение за по-добър резултат ... а и ако само с тях ставаше щеше да е скучно, все пак като постогнеш нещо сам/а после удовлетворението е по-голямо :)
И аз тренирам 5 пъти в седмицата и сега с тази НВД направо накрая нямах сили да гледам ... много се преуморих май, но вече съм добре починах си 2 дена :) ти и силови тренировки си правиш така ли ? как си с мускулите ?

Да- силови правя + 45 минути бягам на пътечка..
Но е важно да се почива.. “Почивката ражда шампиони” :wink:  :D
Как да съм с мускулите.. Не приличам на на Скарлет, ако това ме питаш :D ( Скарлет Дербал визирам, ако се чудиш какво съм искала да кажа)

27.11.06
16:50

Доста тренираш .. аз на бягам вече, защото имам проблем със ставите и костите .. много ме болят .. явно не е за мен бягането, макар че много обичам ...
Знам я Скарлет как, нали все пак е от Бургас .. мен лично много ме радва, ама не искам да ставам така де :) нали темата е за мускулите и затова те питах .. набито ли ти е тялото?

27.11.06
17:32

[quote author=“MapuaHa”]Доста тренираш .. аз на бягам вече, защото имам проблем със ставите и костите .. много ме болят .. явно не е за мен бягането, макар че много обичам ...
Знам я Скарлет как, нали все пак е от Бургас .. мен лично много ме радва, ама не искам да ставам така де :) нали темата е за мускулите и затова те питах .. набито ли ти е тялото?

Не, не ми е набито тялото...
И аз имах проблем със ставите преди 4-5 години и сега много внимавам... Имах глупостта да карам велоергометър всеки ден по 3 часа- над 100 км се събираха :oops: ... И си повредих ставите.. От много акъл- като не слушам тренера.. Цяла зима после тренирах с обезболяващи и докато се възстановя мина доста време.. Помогна ми много комбинация Глюкозамин с Л- пролин и антиоксиданти отделно. Сега всяко година правя профилактично по един цикъл от 2 месеца.. Но от време навреме пак ме наболяват...

28.11.06
09:46

То май почти всеки ги има тия проблеми .. особено жените .. ако сега започна да ги пия тези неща, до пролетта ще ми се оправят ли, защото тогава започвам да ходя навън да бягам ... а и дори и да не бягам вече ми се иска да не ме болят, защото понякога само като си докосна костта на прасците и ме боли ... на 20г това не ми звучи никак добре, а като стана на 40 ??  :cry:

28.11.06
22:44

а и дори и да не бягам вече ми се иска да не ме болят, защото понякога само като си докосна костта на прасците и ме боли ... на 20г това не ми звучи никак добре, а като стана на 40 ??

Преди бягах доста на открито - зарази ме един приятел. Имах същия проблем с костите на прасеца. Споделих с един маратонец, с когото се засичахме по трасето и той ми каза, че това е набиване от твърда настилка и кофти маратонки. Посъветва ме да бягам по тревата край асфалта, а не по асфалта за известно време. Имаше ефект. И още един съвет - като си купуваш маратонки нека да са за тичане и след 3 месеца редовна употреба си вземи нови защото материала на подметката си променя свойствата и престава да пази крака.
И последно - четох статистика за травмите на колената в женския ЕнБиЕй - 80% са в периода около месечния цикъл - има игра на хормоните и от там на хрущяла може да му се разгони фамилията. По-умерено натоварване в такива моменти.

28.11.06
23:46

И аз като бягам има един маратонец дето и той тича, само че той с часове направо му се възхищавам .. как не съм се сетила да го питам .. моите маратинки наистина май не стават, защото и долу на стъпалото ме боляха много по едно време .. къде ли не общо взето .. но не съм тичала от доста време вече, а болката си я има .. макар и значително по-лека .. мерси много за информацията :)
А днес ми доставиха ЦЛА и напитките с Л-карнитина .. изпих едно шишенце, което е 500мл и ако ви кажа за какво потене ставаше въпрос, а в същото време не се чувствах толкова отпаднала, както предните тренировки .. до сега друг Л-карнитин не ми е действал така .. мисля че тези продукти ще се окажат много добри .. ако някои има интерес да погледне за какво става въпрос сайт-а е www.mdysports.com :D

29.11.06
01:08

Става въпрос за напитка от 0.500мл със съдържаниена Л карнитин 1000мг, нали...?
Даже още една можеш да пиеш на ден :D
Аз мислех, че бягаш на пътечка в зала :roll: .. Да, маратонките са много важни- аз имам зимнии летни, специално за бягане- подметките им са различни за различните видове спорт :D
За Глюкозамина- да, помага, когато е в по- високи дози. Аз взимах от този на Мусаши 750мг. Взимах 3000 мг дневно в два приема по 1500мг (2 капсули) . Ефекта идва с натрупването му..Облекчение плучих след около 10- 14 дни, но се пие около 2 месеца.. Можеш да го пробваш, давах го и на баща ми след това- и той остана много доволен :D

29.11.06
09:08

Да по 1000мг , но мисля че е достатъчно по една, а и така пише ... нали и ЦЛА започвам да пия .. не искам да свалям бързо ..  :roll:
аз въобще не бягам вече ... а и тук е много студено за бягане навън не съм свикнала .. в България си е голям кеф лятото сутрин като напича слънцето :) от къде мога да си закупя такива маратонки? а и този Глюкозамин - той само за стави ли и е или и за костите? ще го пробвам  :D

FI

01.12.06
11:42

MapuaHa и Jina какво става има ли напредък в килограмите? :)

04.12.06
11:35

Ами какво да ти кажа .. аз килограмите рядко ги меря, но пък съдя по дрехите си, че ми станаха малко по-широки, а тези които ми бяха тесни вече съм по-добре в тях  8) 
не съм ходила от 4 дена да тренирам, нямах възможност и това веднага ми се отразява на метаболизма :( но от днес започвам пак и ако се сетя ще се претегля ...
И имам чувството че храната от тази диета е много ... май често ми се случва да пропускам някое от яденетата или част от храната и пак не оставам гладна .. паузата от сутрин до обяд е най-голяма, а аз не мога без да закусвам и тогава ми е трудно, но измествам плода към 11h и нещата се нормализират долу горе :)

FI

04.12.06
17:15

[quote author=“MapuaHa”]Ами какво да ти кажа .. аз килограмите рядко ги меря, но пък съдя по дрехите си, че ми станаха малко по-широки, а тези които ми бяха тесни вече съм по-добре в тях  8) 
не съм ходила от 4 дена да тренирам, нямах възможност и това веднага ми се отразява на метаболизма :( но от днес започвам пак и ако се сетя ще се претегля ...
И имам чувството че храната от тази диета е много ... май често ми се случва да пропускам някое от яденетата или част от храната и пак не оставам гладна .. паузата от сутрин до обяд е най-голяма, а аз не мога без да закусвам и тогава ми е трудно, но измествам плода към 11h и нещата се нормализират долу горе :)

Ами щом смяташ, че ти е много храната намали я като количество. Правилно си направила за плода.

04.12.06
22:44

Ами да смятам това да направя  ... може би ми идва малко в повечко, защото нямам възможност да се движа много, прекалено студено е тука ... а какъв апетит имам тези дни идва ми да опустоша всичко  :lol:

FI

04.12.06
22:48

[quote author=“MapuaHa”]Ами да смятам това да направя  ... може би ми идва малко в повечко, защото нямам възможност да се движа много, прекалено студено е тука ... а какъв апетит имам тези дни идва ми да опустоша всичко  :lol:

Ами да като неможеш да се движиш много е кофти... и при нас стана гадно студено, а сега като съм свалила мазнини и голям студ бера, навличам се със сума ти дрехи. :?

06.12.06
10:42

Еее искам и на мен да ми е студено от това  :P
А имам въпрос ... пак  :?  ядките, които са ми дадени да ги ям вечерно време като последно хранене, не е ли по-добре да ги сложа следобяд, а вареното яйце с cottage-то вечерта?

FI

06.12.06
11:00

[quote author=“MapuaHa”]Еее искам и на мен да ми е студено от това  :P
А имам въпрос ... пак  :?  ядките, които са ми дадени да ги ям вечерно време като последно хранене, не е ли по-добре да ги сложа следобяд, а вареното яйце с cottage-то вечерта?

Може и така става. Можеш и през деня да си ги ядеш не е проблем. Аз, защото като седна вечер пред телевизора и само това ми е добре да ям, ама на теб щом това ти е по-приятно...

06.12.06
12:26

Е то ако става въпрос и на мен ми е най-хубаво пред компютъра да си ги хапвам малко по малко ... ама искам да знам дали не е по-добре .. или няма значение ?

FI

06.12.06
12:38

[quote author=“MapuaHa”]Е то ако става въпрос и на мен ми е най-хубаво пред компютъра да си ги хапвам малко по малко ... ама искам да знам дали не е по-добре .. или няма значение ?

За мен лично нямаше значение, но всеки човек е различно. Най-лесно можеш да разбереш как ще подейства при тебе е като го изпробваш. :)

06.12.06
13:33

Изключително права си :) при мен явно по друг начин трябва да се процедира ... ще го направя така и да видим ...
не мога да разбера обаче защо на външен вид съм отслабвам, а на килограми мисля че не .. един път ми показва с 1-2 по малко .. друг път без разлика .. не ми се случва за пръв път това ... някои ако има логично обяснение може да сподели  :?

06.12.06
14:05

[quote author=“MapuaHa”]Изключително права си :) при мен явно по друг начин трябва да се процедира ... ще го направя така и да видим ...
не мога да разбера обаче защо на външен вид съм отслабвам, а на килограми мисля че не .. един път ми показва с 1-2 по малко .. друг път без разлика .. не ми се случва за пръв път това ... някои ако има логично обяснение може да сподели  :?

мускула тежи повече от мазното за еднакъв обем -> намаляваш визуално, а теглото не се променя.просто си заменила мазно с мускул

06.12.06
14:48

[quote author=“MapuaHa”]Изключително права си :) при мен явно по друг начин трябва да се процедира ... ще го направя така и да видим ...

А променят ли ти се обиколките междувременно?

FI

06.12.06
15:02

Точно това е, както го написа FRANKO1. Да ти кажа 1000 пъти по - добре е да изглеждаш стегнат и да си 65 кг, отколкото мазен с 60 да кажем. Гледай си мерките, аз се тегля един път седмично и се меря и да ти кажа последния месец съм свалила по 3 см от обиколките, а в кг не съм мръднала. Не че идеята ми е да мърдам по - надолу. Сигурно и при теб се получава нещо такова. :)

06.12.06
17:06

Да съгласна съм .. никога не съм била разплута и мазна ... но искам да сваля доста, за да може мускулите ми да се отбележат по-добре ... значи ще започваме да мерим :) чакам тази дни да ми дойде и постоянно ми се яде .. корема ми е подут .. и в такъв момент си мисля че никакви резултат няма да има :(

FI

06.12.06
17:14

[quote author=“MapuaHa”]Да съгласна съм .. никога не съм била разплута и мазна ... но искам да сваля доста, за да може мускулите ми да се отбележат по-добре ... значи ще започваме да мерим :) чакам тази дни да ми дойде и постоянно ми се яде .. корема ми е подут .. и в такъв момент си мисля че никакви резултат няма да има :(

То това си е напълно в реда на нещата. На мен като ще ми идва съм като ламята спаска, мога да омета супер количества храна. :lol:  :lol:  :lol:

06.12.06
19:02

[quote author=“MapuaHa”]Еее искам и на мен да ми е студено от това  :P

мисля, 4е да
дори ве4ерта яйцето със селен4уци или месо със зелен4уци

08.12.06
13:24

Абе гледам да се сдържам да не посягам към огромното количество или още по-зле към това, което не трябва  :wink:
Е значи слагам ядките преди тренировката към 18h .. а след нея пилешкото със зеленчуците .. все ще ги наместя .. благодаря :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1