30.10.06
18:08
От няколко месеца правя лицеви опори и хапвам доволно и съм качил няколко килограма. Проблемът е,че започнах да усещам малко слабост в краката - примерно при бързо изкачване на стълби,дори при вървене по нанагорнище. Според вас ако правя вкъщи клякания ще има ли подобрение?
30.10.06
19:15
:shock:
30.10.06
21:16
Естествено, че ще има. Клякания и повдигане за прасец.
19.11.06
01:22
прави клякане с някакви импровизирани тежести и ще имаш подобрение.....въпреки 4е проблема може да не ти е в силата а в издръжливоста.....аз съм сравнително здрав във краката но все пак и аз като се катеря по стръмни нагорнища усещам голямо напрежение и умора.
19.11.06
01:26
определено трябва да прявиш клякание но с изпровизирани тежести ще ти е трудно.иначе за прасец е лесно
Клякане без тежест, и като станат лесни - клякане на един крак, напади и т.н.
20.11.06
14:48
пи4а едва ли ще може да кляка на 1 крак...аз като кляках с 80кг още не можех да клекна на 1 крак.
21.11.06
17:56
Качването на стълби също много ще ти помогне. И тичане разбира се УСПЕХ :)
Аз съм с Петко, това, че си опитал един път и не си успял не значи, че няма да успееш да клекнеш на един крак. А и ти тренираш в зала, така че едва ли си вложил много старание в тези опити. Човекът явно тренира на домашно, така че всяко натоварване ще му е добре дошло. По мое мнение най-добре е да прави точно това, което му е трудно - т.е. тичай по стълбите нагоре надолу като луд, обикаляй по баирите и т.н. Само че това може да пречи на покачването на маса. Което от друга страна не е много лесно само с лицеви опори. Така че - директно на въпроса - клякай както можеш, с каквото утежнение можеш, например може да клекнеш и да задържиш клекнал известно време (но не да клекнеш до положение да си седнеш на петите, полуклек, както застават китайците по кунг-фу филмите;))
21.11.06
18:36
Ами все пак при всеки е индивидуално ForsakenSoul
Аз сега съм с много добре развити крака но това е благодарение на това че 3 години и нещо карах колело много сериозно. Ако можеш да си го позволиш по това време на годината да отделяш по 30-40 минути за шосеино каране няма лошо. Хем ще напрегнеш краката хем ще развиеш и гръдния кош а и можеш да разпускаш без да мислисш за никакви проблеми.
30.11.06
16:33
А да питам между другото дали многото ходене ще помогне за повишаването на силата? Чувал съм,че я повишава,даже смъква и килограми малко
Не, ходенето е нискоинтензивна дейност и не повишава силата. Виж, спринтовете по - вършат работа.
01.12.06
00:12
Аз пък съм чувал че ходенето (в стабилни темпо и минимум 40 мин.) направо си е равносилно на тичането по отношение горене на калории.. :roll:
[quote author=“Kevin_Kostner”]От няколко месеца правя лицеви опори и хапвам доволно и съм качил няколко килограма. Проблемът е,че започнах да усещам малко слабост в краката - примерно при бързо изкачване на стълби,дори при вървене по нанагорнище. Според вас ако правя вкъщи клякания ще има ли подобрение?
Съмнява ме.
По скоро един ден ходи на стадион да правиш спринтове. И опитай да правиш крос веднъж седмично.
Отмалялостта не е задължително да се дължи на мускулна слабост между другото
01.12.06
17:47
И аз