01.12.06
10:56
значи прочетох статията в сайта за НВД-то и видях, че мога да консумирам следните храни
ядки
месо и месни изделия
яйца
риба и морски деликатеси
семена
мляко (пълномаслено) и млечни изделия (сирена, извари, кашкавали и др.)
Та въпроса ми е относно ядките :
Какви ядки мога да ям.... в смисъл сурови или печени примерно готови от магазина ?
01.12.06
11:29
[quote author=“Hexen”]значи прочетох статията в сайта за НВД-то и видях, че мога да консумирам следните храни
ядки
месо и месни изделия
яйца
риба и морски деликатеси
семена
Какви ядки мога да ям.... в смисъл сурови или печени примерно готови от магазина ?
Сурови е по - добре. Но внимавай с количеството, защото са доста калорични.
01.12.06
11:36
[quote author=“fitday”][quote author=“Hexen”]значи прочетох статията в сайта за НВД-то и видях, че мога да консумирам следните храни
ядки
месо и месни изделия
яйца
риба и морски деликатеси
семена
приблизително по колко грама мога да ям на ден ? 100г става ли ?
01.12.06
11:40
[quote author=“Hexen”][quote author=“fitday”][quote author=“Hexen”]значи прочетох статията в сайта за НВД-то и видях, че мога да консумирам следните храни
ядки
месо и месни изделия
яйца
риба и морски деликатеси
семена
Еми като си на НВД трябва да си сметнеш от другите храни колко калории приемаш, след това си сметни калориите, които трябва да приемаш на ден, извади от тях 10-15 %. Ако ти липсват калории ги допълни с ядки. То неможе да се каже така общо.
01.12.06
11:49
[quote author=“fitday”][quote author=“Hexen”][quote author=“fitday”][quote author=“Hexen”]значи прочетох статията в сайта за НВД-то и видях, че мога да консумирам следните храни
ядки
месо и месни изделия
яйца
риба и морски деликатеси
семена
Еми като си на НВД трябва да си сметнеш от другите храни колко калории приемаш, след това си сметни калориите, които трябва да приемаш на ден, извади от тях 10-15 %. Ако ти липсват калории ги допълни с ядки. То неможе да се каже така общо.
мерси за отговора :wink: само да питам каква беше формулата за пресмятането на калорийте, че някъде изгубих статията нещо не мога да я намера :D
01.12.06
12:01
01.12.06
18:27
мерси много :)