27.11.06
01:12
Значи в момента съм студент в Германия и от около 6 месеца ходя редовно на фитнес. Преди 2 дена си купих някакъв немски протеин,същия само че без Л-карнетин http://www.energytrend.de/shop/product_info.php/info/p151_Champ%20Eiweiss%20Plus%20L-Carnitin%20Shake%20-%20Vanille.html храня се по 5 пъти на ден и въпроса ми е кога точно да го пия и как с храненето,преди,след и по-колко пъти на ден.Тренирам 4 пъти на седмица!!! Висок съм 196см тежа 88кг.Мерси предварително.
27.11.06
01:58
Аз бих пил един шейк след ставане, преди и след тренировка и преди лягане. Предупреждавам те, че така протеинът бързо свършва, но пък имаш едно поне 120-140 гр белтъчини от него.
А как се пият в тренировъчен ден и извън?С храната ли да ги приемам или известен интервал от време след ядене?
01.12.06
21:27
[quote author=“dimitar.mihaylov”]Аз бих пил един шейк след ставане, преди и след тренировка и преди лягане. Предупреждавам те, че така протеинът бързо свършва, но пък имаш едно поне 120-140 гр белтъчини от него.
Според мен това е в краен случай.Аз приемерно тежа 65кг. и САМО от храната си взимам почти 200гр. протеин.Дори нямам нужда от повече :wink: ако и на него храненето му е добро няма смисъл,няма да усвои всичко.Ако си докарва приемерно два грама протеин на кг собствено тегло от храната може да взима остатъка от протеина,така според мен е най-ефективно.
ако си набавя достатачно протеин от храната , може да се обезсмисли взимането на синтетичен такъв ... въпреки че .. има бързо усвоими продукти на пазара , които след тренировка са незаменими .. така аз мисля и практикувам от около месец и ефект има :)