03.12.06
11:15
С какво мога да заменя пилешкото в НВД или балансирана диета защото просто не обичам пилешко. Свинско/телешко добре ли е? Рибата може ли да се яде всеки ден по 200-300 грама или не е препоръчително?
За закуска си правя или сандвичи (2 филии пълнозърнест хляб намазани със смес от извара, яйца, малко сирене за вкус и чубрица, запечено на фурна) или 3 соеви кюфтета (от соева кайма, яйца, подправки). Добре ли е? За обяд обаче става сложно - пиле та пиле. :evil:
И още - с какво замествате салатата през зимата? Доматите и краставиците освен че са по-скъпи от месото ами и цялата менделеева таблица я има вътре по това време на годината. Картофена/руска/и т.н. салати явно не стават, но все пак нещо трябва да се яде...
Телешкото е екстра, аз съм хапвал поне 2-3 месеца телешко по време на НВД.
За доматите и краставиците си прав, нямат никакъв вкус.
А фибри така или иначе ти трябват.Аз лично предпочитам зелето и броколите.Маслините са добре дошли.
[quote author=“emzo”]Телешкото е екстра, аз съм хапвал поне 2-3 месеца телешко по време на НВД.
За доматите и краставиците си прав, нямат никакъв вкус.
А фибри така или иначе ти трябват.Аз лично предпочитам зелето и броколите.Маслините са добре дошли.
Т’ва телешко от къде си го взимал ???
Аз все като купя някво пълно с жили или пък развалено :shock:
03.12.06
19:44
Е, супер, заменям пилешкото с телешко тогава. А маслините не са ли твърде солени за диетка, не се ли задържа твърде много вода? Риба става ли - обадиха се че е излязъл хубав лефер в последните 1-2 седмици...
И още един въпрос - през зареждащия ден може ли да се поемат прости въглехидрати? Например 1 вафла или 1-2 банана, или парче пица? Има ли опасност от инсулинов шок тогава и как да го избегна?
На много места препоръчват 30-40 грама прости въглехидрати до 30 мин след тренировка за възстановъване на гликогена в черния дроб - това добре ли е и на практика прави ли се по време на НВД?
Риба яж , но да не е пържена.
Маслините ги обезсоли.
В зареждащие ден си хапни като толкова искаш 1-2 вафли.
Не ти трябват през седмицата прости въглехидрати след тренировка.
Колкото до гликогена в черния дроб - плод в ограничени количества.
03.12.06
20:04
[quote author=“emzo”]Маслините ги обезсоли.
в магазина винаги питам кои са най-безсолни маслини и които и да си купя, все са ми солени.
как се обезсоляват?
03.12.06
20:05
Мерси за отговорите :P
Маслините предполагам ако се накиснат във вода поради осмотичното налягане ще се обезсолят. Така обезсолявам сирене по принцип.
[quote author=“cran-berry”][quote author=“emzo”]Маслините ги обезсоли.
в магазина винаги питам кои са най-безсолни маслини и които и да си купя, все са ми солени.
как се обезсоляват?
Във вода :lol:
03.12.06
20:47
просто си седят във вода, без да се варят нещо?
пита, понеже обикновено ги хвърлям
03.12.06
20:56
[quote author=“KHalid”]С какво мога да заменя пилешкото в НВД или балансирана диета защото просто не обичам пилешко. Свинско/телешко добре ли е? Рибата може ли да се яде всеки ден по 200-300 грама или не е препоръчително?
За закуска си правя или сандвичи (2 филии пълнозърнест хляб намазани със смес от извара, яйца, малко сирене за вкус и чубрица, запечено на фурна) или 3 соеви кюфтета (от соева кайма, яйца, подправки). Добре ли е? За обяд обаче става сложно - пиле та пиле. :evil:
И още - с какво замествате салатата през зимата? Доматите и краставиците освен че са по-скъпи от месото ами и цялата менделеева таблица я има вътре по това време на годината. Картофена/руска/и т.н. салати явно не стават, но все пак нещо трябва да се яде...
И аз съм за телешкото. Соевите кюфтета не са много ок, ама като не обичаш пилешко... :roll: