03.12.06
15:08
Здравейте на всички,винаги когато съм пускал тема съм получавал компетентни и полезни съвети,затова искрено се надявам да ми помогнете и за сегашния въпрос.
Питането ми е какво да го правя тоя моя корем? В момента имам тлъстинки по него и не е стегнат. Първото,което си помислих е за коремните преси,но за тях знам,че няма да го приберат по-навътре,нито пък ще махнат тлъстинките отгоре, а за стягане не знам. В момента нямам възможност да тичам, тренирам само вкъщи с дъмбели и правя голямо количество лицеви опори. Другото,което е за тичането - значи в момента и нагоре и в краката съм си доста добре като маса, а ако тичам неминуемо ще сваля и там,защото локално сваляне няма. И като си правя изводите пак остават коремните преси. Колко според вас трябва да правя на ден и какъв ще е резултатът от тях?
Моята основна цел е да го прибера по-навътре корема и да сваля малко мазнинки от него (които не са много но при носене на плътна тениска си личи)
И накрая в обобщен вариант двете основни питания са ми:
1) ако започна да правя по около 150-200 коремни преси от днес,лятото ще имам ли подобрение
2) предлагате ли друг вариант освен коремните преси (няма проблем и за диета,но ще сваля навсякъде и ще стана доста слаб)
Благодаря предварително на всички
коремни преси -> стягат корема не свалят мазнини !
Рецептата е -> Диета + Кардио(след всяка тренировка по 20-30мин.)
03.12.06
18:29
За коремните мога да те посъветвам да правиш колкото се може повече повторения ако трябва прави по 10 в серия ама гледай поне 200-250 да правиш като за начало.А за тластинките ти треа неква кардио дейност да вкараш (тичане,каране на колело).Диети в сайта колкото искаш. Успех :)
03.12.06
22:46
Добре,значи от днес започвам да правя по 200 през ден,за да има време мускулът да се възстанови. Напомням,че не целя никакви плочки,а просто прибиране на корема по-навътре и стягане (за изгарянето на мазнините ще тичам лятото) дано дотогава от коремните преси има някакво подобрение
Аз пък бих казал да зарежеш тъпите коремни преси, има по-добри упражнения за корем. Мога да ти дам пример с мен - коремните преси ми натоварват краката (сещаш се за кои мускули говоря, едни точно отпред), боли ме кръста от тях, и са трудни да направя добър брой повторения.
Личен фаворит са ми “крънчовете” (crunches na anglijski)
04.12.06
00:20
бате на шкембе чорба и всичко свършва :D
04.12.06
17:47
[quote author=“marzipan”]Аз пък бих казал да зарежеш тъпите коремни преси, има по-добри упражнения за корем. Мога да ти дам пример с мен - коремните преси ми натоварват краката (сещаш се за кои мускули говоря, едни точно отпред), боли ме кръста от тях, и са трудни да направя добър брой повторения.
Личен фаворит са ми “крънчовете” (crunches na anglijski)
Крънча верно е по-добре и на мен ми харесва повече, ама щом има човека мазно незнам доколко ще му се прибере корема. Най - много да му порастне още повече с коремните преси като направи плочки и си остане мазното. За мен истината е само кардио + диета.