Защо не свалям кг?

SA

05.12.06
16:23

Здравейте!

Отдавна следя форума, но за първи път пиша в него.
Въпросът ми е свързан с правилното за мен хранене, защо не отслабвам вече и къде греша?
155 см, жена, 32 год, 54 - 55 кг.

Занимавам се с фитнес от 5 години с прекасване миналата година за около 9 месеца поради болест.

Режимът и храненията ми са в следния порядък:

06:30 Преди закуска: Фреш от 2 ( морков, ябълка или портокал)
07:00 Закуска: 200 гр кисело мляко + лъжичка мед
07:30 Фитнес 
5 пъти в седмицата пътечка ( 40 мин, много бързо темпо – около 6.8 км.ч)
+ упражнения за корема
2 пъти в седмицата ръце, гърди и гръб с малки тежести
2 пъти в седмицата упражнения за крака
Обща продължителност на всекидневната тренировка около 90 мин

10:00 1 твърдо сварено яйце + 1 зеленчук ( пиперка) + 0.5 чаша прясно мляко

12:00 Обяд: 100 гр пилешки гърди или 200 гр риба ( всичко на пара) + зеленчуци+ лъжичка зехтин
14:00 Зеленчуци + извара
18:00 Вечеря: 100 гр пилешки гърди или 200 гр извара

Това са  около 1000 – 1100 калории.

Пия по 3 – 3.5 л вода
1 път в седмицата ям по-повече и добавям филийка черен хляб или овесени ядки или нещо сладичко.
Външният ми вид е отличен, но според кантара, теглото ми не се променя вече от около 2 месеца и се колебае между 54 и 55 кг. Освен това имам още за сваляне и за дооправяне на фигурата.

Мисля, че греша именно в храненето, тъй като във фитнеса правя достатъчно дълго кардио ( горя около 300 кал),  и се старая да правя всички упражнения чисто. Кардио, знам, се препоръчва в края, но тогава всички уреди са вече заети, затова го правя в началото...

Какво ще ме посъветвате?
Благодаря предварително!

05.12.06
16:40

до колкото видях нямащ проблем с яденето смисал според мен не идва от там проблема само 2-е забелешки сутринта като ставаш по добре греифорт или лимон и яденето го прави 1 4ас преди фитнеса ина4е е добре

SA

05.12.06
16:50

И от това  (грепфрута или лимона) ще започна да свалям?
От твоите уста в Б-иите уши  :D
Ще опитам все пак, но лимонът е много кисел...

FI

05.12.06
16:53

Ами според мен нямаш голям проблем с храненето, даже според мен ядеш малко. Аз бих си хапвала по - добре, като до обяд включа овесени ядки.

Предполагам, че в момента си в застой и тялото ти е свикнало на натоварването, на което го подлагаш. При застой има много начини да го избегнеш - смяна на програмата, почивка 1 седмица да кажем, по-голямо натоварване, включване на различни упражнения от тези, които в момента правиш. Избери си нещо, с което да промениш в тренировката и храненето си. Почни да правиш ако искаш тренировки с по - големи тежести и не се притеснявай няма да направиш ОГРОМНИ мускули.:wink:

Трябва нещо да промениш, какво точно избора е твой. :)

SA

05.12.06
17:25

Fitday, благодаря!

Отдавна чета твоите мнения и ценя високо компетентността ти. Даже си разпечатвам тези, които най-много ми харесват!
Почивка - това не е за мен, мисля да разнообразя упражненията, но аз и без това си ги сменям. А ако вдигна тежестите при упражненията за крака, няма ли да кача макар и малко ММ? В краката откъм мускули съм даже прекалено добре ( много си харесвам тази част)- 2 години редовно посещавах спиннинг уроци и степ аеробика. А в ръцете - там въобще ме няма. Може там да внеса корекции...

Проблемът е, че не знам какъв избор да направя...
Мислех за Fat Burner… ????
Досега не съм пробвала такова чудо

05.12.06
17:41

Нормално е застудяването да окаже влияние на метаболизма.Еи ти няколко съвета:
1.Запор на лактозата (спираи млякото)
2.След тренировка храненето само белтъци
3.Прави зареждащ ден
4.Много малко ми се виждат 1000кк

05.12.06
17:46

[quote author=“SaraF”]Fitday, благодаря!

Отдавна чета твоите мнения и ценя високо компетентността ти. Даже си разпечатвам тези, които най-много ми харесват!
Почивка - това не е за мен, мисля да разнообразя упражненията, но аз и без това си ги сменям. А ако вдигна тежестите при упражненията за крака, няма ли да кача макар и малко ММ? В краката откъм мускули съм даже прекалено добре ( много си харесвам тази част)- 2 години редовно посещавах спиннинг уроци и степ аеробика. А в ръцете - там въобще ме няма. Може там да внеса корекции...

Да това чудо :) FatBurner или L-Carnitine съчетано с твоя хранителен режим и тренировки  добре ще ти дойде ....

FI

05.12.06
17:49

[quote author=“SaraF”]Fitday, благодаря!

Здравей,

ами за добавките незнам да ти кажа, ако стане безнадеждно положението пробвай с Л Карнитин и Фет Бърнър, ама аз лично не бих взимала нищо засега. Това дето го написа x_3_mar за лактозата е така, опитай да намалиш млечнте, на някои хора това много помага при сваляне.

Съмнявам се, че ще качиш ако увеличиш кг, при жените е трудно с мускулите, защото тялото ни произвежда в малки количества тестостерон. А и при прием на 1200 калории, то тялото ти едва нормалните енергийни нужди си покрива, пък какво остава да тръгне мускули да прави. Опитай 2-3 седмици с по-тежко и виж как ще ти се отрази.:)

Успех, дано да имаш скоро развитие.  :)

PR

05.12.06
19:30

Аз от тва дето прочетох си права следния извод - ти си перфектна мацка, нямасш мазнини по краката щот каза че много си ги харесваш, рацете проблемни... нямаш мм. ( ще наблегнеш на тях ) Тогава какъв е проблема щом изглеждаш добре какво значение има какво показва кантара ?!

Като гледам така сутрин правиш много голяма грешка точно преди тренировка се блъскаш с прости въглехидрати по-добре суринта като станеш 3-4 белтъка или 20-30 суруватъчен протеин и след 1 час тренировка като преди тренировка никакви плодове мед или каквото и да било мляко заради лактозата в него. След тренировка вече може да ядеш някакъв плод със млякото и някой друг белтък, през останалото време може да включиш още малко мазнини от зехтин или 50г бадеми примерно, относно бърнера може да си вземеш Super Cuts 3 ще ти свърши работа.

05.12.06
20:16

[quote author=“RejiMillar”]Като гледам така сутрин правиш много голяма грешка точно преди тренировка се блъскаш с прости въглехидрати по-добре суринта като станеш 3-4 белтъка или 20-30 суруватъчен протеин и след 1 час тренировка като преди тренировка никакви плодове мед или каквото и да било мляко заради лактозата в него. След тренировка вече може да ядеш някакъв плод със млякото и някой друг белтък, през останалото време може да включиш още малко мазнини от зехтин или 50г бадеми примерно, относно бърнера може да си вземеш Super Cuts 3 ще ти свърши работа.

Сутрин тялото има нужда,повече от бързоусвояеми въглехидрати,отколкото от белтък... :wink: Но комбинацията от двете е перфектна...
Виж наистина преди трен е,но има доста време между закуската и тренировката...

ZO

05.12.06
20:28

[quote author=“SaraF”]И от това  (грепфрута или лимона) ще започна да свалям?
От твоите уста в Б-иите уши  :D
Ще опитам все пак, но лимонът е много кисел...

Да,пийвай си сутрин на гладно лимон,особено ако целта ти е ЯЗВА-НИКОГА не пий лимон на гладно,много е вредно за стомаха.Грейпфрута съм чувал,че има доста положителни ефекти за отслабване и него вече мисля,че може и на гладно да го пиеш(макар,че все пак според мен си е най-добре с храненето,но както си решиш).Кафе преди кардио също съм чувал,че помага.

05.12.06
20:42

Грейпфрута наистина има полезна съставка спомагаща топенето на мазнини.Обсъждали сме го десетки пъти.Друг е въпроса, че трябва да изядеш много като количество, за да си набавиш достатъчно от съставката.Затова има екстракт от грейпфрут, продава се във всяка аптека, но идваше скъпичко.
Колкото до:

не пий лимон на гладно,много е вредно за стомаха.

може да се поспори.
Лично на мен лекар ми “предписа” половин лимон с 1 супена лъжица зехтин сутрин на гладно.Имах камъче в жлъчката.За 22 дни беше раздробено на песъчинки и след още някой ден изчезнаха и те.

@SaraF - както ти каза x_3_mar махни всичко млечно.Дневните ти калории трябва да с 400, 500 или 600 по-малко от калориите за поддържане на тегло, от повече няма смисъл.И това само ако наистина имаш какво да сваляш.
Кантара не е критерий.Говоря от личен опит.За 2 месеца кантара при мен не е мръднал, но виждах пред огледалото как се променям.

05.12.06
21:02

Няма СЕРИОЗНА причина, да не сваляш килограми :roll: ... Ние сега се чудим защо е така и се хващаме за всичко.. В общи линии- правилен ти е режима.. С fitday съм най- съгласна, но мисля че можеш да пробваш с л- карнитина. Напълно безвреден- хранителна добавка е и може само да ти помогне...
От друга страна- намаляне на дневния калориен режим с 400 ккал е 12 000ккал на месец, което е 1.330кг мазнини на месец  :) . Сигурна ли си, че не сваляш :D ? Ако си свалила толкова, значи всичко си е в реда на нещата...
Подозирам, че си изчистила мазнини и си качила мъничко маса.. Обиколки е хубаво да мериш :roll: ..

FI

05.12.06
22:21

[quote author=“kyc-kyc”]Няма СЕРИОЗНА причина, да не сваляш килограми :roll: ... Ние сега се чудим защо е така и се хващаме за всичко.. В общи линии- правилен ти е режима.. С fitday съм най- съгласна, но мисля че можеш да пробваш с л- карнитина. Напълно безвреден- хранителна добавка е и може само да ти помогне...
От друга страна- намаляне на дневния калориен режим с 400 ккал е 12 000ккал на месец, което е 1.330кг мазнини на месец  :) . Сигурна ли си, че не сваляш :D ? Ако си свалила толкова, значи всичко си е в реда на нещата...
Подозирам, че си изчистила мазнини и си качила мъничко маса.. Обиколки е хубаво да мериш :roll: ..

Мда обиколките са също идея, взези се премери. :)

[quote author=“djpetko”][quote author=“RejiMillar”]Като гледам така сутрин правиш много голяма грешка точно преди тренировка се блъскаш с прости въглехидрати по-добре суринта като станеш 3-4 белтъка или 20-30 суруватъчен протеин и след 1 час тренировка като преди тренировка никакви плодове мед или каквото и да било мляко заради лактозата в него. След тренировка вече може да ядеш някакъв плод със млякото и някой друг белтък, през останалото време може да включиш още малко мазнини от зехтин или 50г бадеми примерно, относно бърнера може да си вземеш Super Cuts 3 ще ти свърши работа.

Сутрин тялото има нужда,повече от бързоусвояеми въглехидрати,отколкото от белтък... :wink: Но комбинацията от двете е перфектна...

В доста голяма грешки протеина сурин е много по важен от бързите въглехидрати а при положение че веднага след закуската тренира просто при прием на бързи въглехидрати се обесмисля тренировката и, целта на момичето е да свали още някой друг килограм в този случай приемането на каквито и било прости въглехедрати по кето и време на деня не е за препоръчване

05.12.06
22:54

[quote author=“x_3_mar”]
1.Запор на лактозата (спираи млякото)

и в киселото ли има лактоза?

05.12.06
22:58

@RejiMillar - djpetko е имал предвид в основен период.В период на чистене не е нужен инсулинов пик.Особено ако ще прави и кардио
@cran-berry - да

[quote author=“emzo”]@RejiMillar - djpetko е имал предвид в основен период.В период на чистене не е нужен инсулинов пик.Особено ако ще прави и кардио
@cran-berry - да

еми той така се е изразил че все едно да си продължава в същия дух да си приема простите въглехидрати преди тренировка то другото иначе е ясно за простите въглехидрати в основен период, но тука говорим кое ще е подходящо за нея така че невиждам смисъл от поста му!

06.12.06
01:00

cran-berry както emzo каза, че има лактоза има! Ама е много по-малко от колкото в прясното мляко.  То това е и причината хора с лактозна непоносимост да пият кисело мляко без проблем, ферментацията и Лактобацилус булгарикус

SA

06.12.06
13:51

[quote author=“RejiMillar”][quote author=“djpetko”][quote author=“RejiMillar”]Като гледам така сутрин правиш много голяма грешка точно преди тренировка се блъскаш с прости въглехидрати по-добре суринта като станеш 3-4 белтъка или 20-30 суруватъчен протеин и след 1 час тренировка като преди тренировка никакви плодове мед или каквото и да било мляко заради лактозата в него. След тренировка вече може да ядеш някакъв плод със млякото и някой друг белтък, през останалото време може да включиш още малко мазнини от зехтин или 50г бадеми примерно, относно бърнера може да си вземеш Super Cuts 3 ще ти свърши работа.

В доста голяма грешки протеина сурин е много по важен от бързите въглехидрати а при положение че веднага след закуската тренира просто при прием на бързи въглехидрати се обесмисля тренировката и, целта на момичето е да свали още някой друг килограм в този случай приемането на каквито и било прости въглехедрати по кето и време на деня не е за препоръчване

Благодаря на всички, които ми отговориха до сега!

Приемам мненията. ( Fitday, увеличих кардиото до 350 кал), само това за простите въглехидрати ме обърка малко... Сутрин да пия суроватъчен протеин? Даже не знам откъде се купува  :shock: Освен това, след като не съм яла от 18:00 вечерта и имам пред себе си 1.5 часа тренировка, няма ли само течност ( звучи ми като течност...) да не ме засити, да огладнея и да загубя сили по средата на тренировката. И кога тогава да включа плод или сок от него? Вече стана почти обяд....

06.12.06
18:59

[quote author=“x_3_mar”]cran-berry както emzo каза, че има лактоза има! Ама е много по-малко от колкото в прясното мляко.  То това е и причината хора с лактозна непоносимост да пият кисело мляко без проблем, ферментацията и Лактобацилус булгарикус

и аз така знам
за грейпфрута - половин на гладно има добър ефект за нередовен стомах

06.12.06
21:40

@SaraF - oт личен опит кардио сутрин на гладно при мен е по-добре от кардио следобед или вечер.
Накратко обяснено:
сутрин храната е усвоена и гориш мазнини, вечер е точно обратното.
Единственото, което може да пиеш преди кардиото е кафе (кофеин) или ВСАА (аминокиселини с разклонена верига).Протеин преди кардио не ти трябва.
Сега когато тренираш сутрин в залата трябва да хапнеш иначе няма да имаш сили, но когато няма да ходиш в залата , само ще правиш кардио, реда е следния:
кардио, 10-15-20мин след него - белтъчно хранене (никакви въглехидрати), след около 2 часа - бавни комплексни въглехидрати.
Съобрази си храненето в дните с кардио с написаното по-горе.

07.12.06
00:35

вместо фреша сутринта по-добре изяждай плодовете цели.

SA

07.12.06
12:16

Единственото, което може да пиеш преди кардиото е кафе (кофеин) или ВСАА (аминокиселини с разклонена верига).Протеин преди кардио не ти трябва.
Сега когато тренираш сутрин в залата трябва да хапнеш иначе няма да имаш сили, но когато няма да ходиш в залата , само ще правиш кардио, реда е следния:
кардио, 10-15-20мин след него - белтъчно хранене (никакви въглехидрати), след около 2 часа - бавни комплексни въглехидрати.
Съобрази си храненето в дните с кардио с написаното по-горе.

Разбрах, но аз правя само кардио, само 1 път в седмицата. Тогава ще пия само кафе, после белтък. Това го разбрах...През останалите дни правя кардио+ тренировка или обратното.... Тогава ще хапвам преди това.
Може ли още 1 въпрос? Да разбирам ли, че 40-50 гр овесени ядки са за препоръчване ПРЕДИ тренировка, пред кисело мляко 150-200 гр. Или не разсъждавам правилно?

Не бих променил нищо в режима - перфектно си е!
Добавям само орнетин , лизин и аргиниин (може и в комбинация с хром) преди лягане и всичко е идеално.
Хормона на рзтежа след излизането от пубертета и навлизането в зрялост спада с около 1% всяка година :)

07.12.06
20:55

[quote author=“RejiMillar”][quote author=“emzo”]@RejiMillar - djpetko е имал предвид в основен период.В период на чистене не е нужен инсулинов пик.Особено ако ще прави и кардио
@cran-berry - да

еми той така се е изразил че все едно да си продължава в същия дух да си приема простите въглехидрати преди тренировка то другото иначе е ясно за простите въглехидрати в основен период, но тука говорим кое ще е подходящо за нея така че невиждам смисъл от поста му!

Прав си имах в предвид за основен период...
Просто не съм съобразил,когато съм писал поста,че става дума за хранителен режим за отслабване...

абе хора ще объркаме момичето напълно - какъв основен период ? тя е на 30 години и си прави прави фитнес за здраве и добра физика...
а тая лъжичка мед колкото и голяма да е не мисля ,че ще е толкова вредна (ако се има в предвид инсулиновото ниво) за да има инсулинова реакция трябва да е над 30-50гр.(чистия прост въглехидрат)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1