Витамини храна - Витамини суплемент.

18.11.06
00:07

Напоследък правя експеримент и все повече започва да ми се струва, че витамините, които много от нас приемат като суплемент /от аптека или друг магазин/ са практически безсмислени за употреба.

Мисля си, че е достатъчно малко да се стреми човек към разнообразно хранине и да хапва по някоя и дргуга стограмка плодове и ще задмине с пъти хранителната стойност давана от мултивитамините в пакетче.

Не, защото реално има по-голям приет грамаж, а защото усвояемостта на 200 г лимони и еди си колко вит. Ц съответстващи от опаковка не е същата. И не само, че не е същата, ами и е дооста ниска при химичното вит. Ц.

Какво мислите вие? Имате ли някакви практически наблюдения?

18.11.06
00:23

Практически наблюдения казваш ........ ами не знам точно, но и аз съм си правил експерименти.Дни без прием на витамини (таблетки), дни с прием на мултивитамини (dayli формули), дни с прием на витаминни пакове - ами само едно мога да кажа не ги усещам и не ми оказват абсолютно никакво влияние.С тях и без тях се чувствам по един и същи начин.Пия ги от няма и на къде.Само, че вече витаминни пакове няма да си взема - скъпи и не виждам смисъл.

Сега от друга гледна точка, това че не го усещам най-вероятно не означава, че не трябва да се приемат.Именно заради това си купувам dayli мултивитамини.
Интересно ми е да видя мненията на другите.

И аз не усещам разлика със или без. Взимам витамини, но и когато ги спра не се чувствам или забелязвам нещо различно.

18.11.06
17:51

И аз съм така неги усещам но се пак си е хубаво човек да си пие витамини :)

18.11.06
18:21

Мда, и аз не забелязвам смисъл от тях. По едно предаване майка ми слушала, че от тези витамини на прахче/таблетка нямало никакъв смисъл. Затова по добре както ти каза - различни видове храни по възможност и истински плодове.

JD

18.11.06
19:41

:roll:  Да усетите нещо  :lol:  . Измерете междуребреното разтояние преди 40 дневен цикъл с поне номинален за кг. витмаинен прием и след това, съпоставете резултатите.
Аз пък ще кажа че не си ли взимаш целият лист от витамини, протеина може и да го пропуснеш също.

ZO

04.12.06
21:30

Ами може би защото не се сещам много-много да ям плодове и зеленчуци винаги усещам разликата като пия мултивитамин.Чувствам се по-бодър,направо по-добре действа от кафето :) Центрума може сега някой и да го оплюе,но си е мн добър даже и си го пия всеки ден.

FI

06.12.06
10:44

[quote author=“tpd”]Напоследък правя експеримент и все повече започва да ми се струва, че витамините, които много от нас приемат като суплемент /от аптека или друг магазин/ са практически безсмислени за употреба.

Мисля си, че е достатъчно малко да се стреми човек към разнообразно хранине и да хапва по някоя и дргуга стограмка плодове и ще задмине с пъти хранителната стойност давана от мултивитамините в пакетче.

Не, защото реално има по-голям приет грамаж, а защото усвояемостта на 200 г лимони и еди си колко вит. Ц съответстващи от опаковка не е същата. И не само, че не е същата, ами и е дооста ниска при химичното вит. Ц.

Какво мислите вие? Имате ли някакви практически наблюдения?

При мен действието на витамините се усеща (или аз само си въобразявам), но като пия витамини през деня ми е едно по-бодро, ако пропусна 2-3 дена грам сила нямам. Пак казвам може и съвпадение да е, защото ги взимам от 2 месеца само, но такова впечатление са ми оставили. :?

06.12.06
13:55

и аз съм си правил експерименти, но не с по 2-3 дена, а по 2 седмици и наблюденията ми са, че когато си пия витамините съм значително по бодър и стегнат - в кондиция.

06.12.06
15:13

За мен са си задължителни витамините. Сега пия от паковете на Genesis и въпреки конските дози има дни в които не забелязвам промяна на цвета на урината - сещате се какво значи това.

Някой като почне да пикае жълто/оранжево от портокали и лимони - да се обади!!!

(и не ми разправяйте, че изкуствените витамини не се усвояват - цял живот съм на такива и нямам никакви проблеми)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1