Фитнеса е спорта..

01.12.06
19:47

Осъзнавате ли, че фитнеса е спорта, който никога не можем да откажем ? Тренирате си редовно, дава ми мотивация, дава ви резултати (бързи при това), здраве, красота и т.н. и никога не можете да откажите щангите. Сравнявам го с другите спортове, които съм тренирал и фитнеса е на второ място по упоритост (след тенис на корта) и никога не мисля да го спирам (недай си Боже да стане контузия). Вие как мислите ? Така ли е ?

SP

01.12.06
19:50

Футболът е спорта! :)
Фитнеса го приемам като грижа за тялото, самочувствието и за придобиване на сила и издържливст.. Лично за мен състезателния елемент липсва. :)

B_

01.12.06
20:04

борбата е спорта!!! :wink: ама не в България :arrow:

За мен този спорт е на първо място действително. По ми е кофти да направя кофти тренировка отколкото да имам 2ка по нещо в даскало(до сега нямам ама просто давам пример;) ). И го усъзнавам да. Лятото не можех да тренирам и се побърквах, много ми се ходеше след време. Кофтито ще стане като завърша училище и ще трябва да се кандидатства и така. Времето ще е ограничено доста.

01.12.06
22:09

и аз така си мисля понеже наистина харесвам този спорт, но помислете като пораснете достатъчно, имате си деца ще имате ли същата мотивация като сега ? Ще ви доставя ли отново удоволствие дигането на щанги ?
Някой хора до живот трениррат, НО са много малко ..
Затова недейте да казвате голяма дума защото всичко се случва ..  :cry:

02.12.06
12:06

[quote author=“Ayo”]и аз така си мисля понеже наистина харесвам този спорт, но помислете като пораснете достатъчно, имате си деца ще имате ли същата мотивация като сега ? Ще ви доставя ли отново удоволствие дигането на щанги ?
Някой хора до живот трениррат, НО са много малко ..
Затова недейте да казвате голяма дума защото всичко се случва ..  :cry:

Гадното е,че като се ожениш всичко свършва  :lol:
Няма значение дали е ББ или друг спорт,просто свършва  :wink:

02.12.06
13:34

Фитнесът не е спорт!

[quote author=“UnDisputeD”]Фитнесът не е спорт!

Знаеш за какво говорим де не е нужно да издребняваме толкова. Бодибилдинга какво е тогава?

02.12.06
15:33

[quote author=“northshore`”]Осъзнавате ли, че фитнеса е спорта, който никога не можем да откажем ? Тренирате си редовно, дава ми мотивация, дава ви резултати (бързи при това), здраве, красота и т.н. и никога не можете да откажите щангите. Сравнявам го с другите спортове, които съм тренирал и фитнеса е на второ място по упоритост (след тенис на корта) и никога не мисля да го спирам (недай си Боже да стане контузия). Вие как мислите ? Така ли е ?

тренирам тенис от 8 години !!!! но напоследък нямам мотивация ....... фитнес от 1 година и нещо и мисля че това е дрога :)

02.12.06
16:35

[quote author=“UnDisputeD”]Фитнесът не е спорт!

А какво е???? Почесване??? Не разбирам смисъла на коментара ти!

02.12.06
16:42

[quote author=“Lucifer_”][quote author=“northshore`”]Осъзнавате ли, че фитнеса е спорта, който никога не можем да откажем ? Тренирате си редовно, дава ми мотивация, дава ви резултати (бързи при това), здраве, красота и т.н. и никога не можете да откажите щангите. Сравнявам го с другите спортове, които съм тренирал и фитнеса е на второ място по упоритост (след тенис на корта) и никога не мисля да го спирам (недай си Боже да стане контузия). Вие как мислите ? Така ли е ? тренирам тенис от 8 години !!!! но напоследък нямам мотивация ....... фитнес от 1 година и нещо и мисля че това е дрога :)

Аз също 8 години съм тренирал, но спрях за жалост. Доставяше ми удоволствие и всичко беше точно, но явно трябваше да спра. Тенис на корта ми даде доста добро начало за развитие и всичко започна от него. Фитнеса е спорт, защото чрез този спорт ние се осъвършенстване в други спортове (примерно тенис на корт - когато ги съчетаеш с фитнес имаш повече сила и си по издръжлив и малко или много ти помага, затова е спорт).

02.12.06
22:43

Фитнесът е Спортът! Спортувал съм футбол, баскетбол, бягане, бойни изкуства и на плуване съм ходил малко. Нито един от тези спортове не ме е радвал толкова колкото фитнеса. Чувстваш се прекрасно след една изтощаваща тренировка. Спирал съм за по няколко месеца и още повече съм се надъхвал. Тези дни ще направя първата си тренировка от около 2 месеца и половина и не можете да си представите с какво желание ще тренирам. Всеки е спирал да тренира и знаете колко яко пак да започнеш. Фитнесът е спортът!

02.12.06
22:49

[quote author=“djpetko”]Гадното е,че като се ожениш всичко свършва  :lol:
Няма значение дали е ББ или друг спорт,просто свършва  :wink:

мммм Дам точно така е, поне в 95 % от случаите

02.12.06
22:51

Културизмът е повече от спорт, той е начин на живот!

04.12.06
14:27

Не е вярно, че като се ожениш и бодибилдинга ще свърши. Ето аз съм женен и продължавам да блъскъм здраво. Всичко е до желание и нагласа, другото е извенение, че обстоятелствата ти пречели! Ако имаш голямо желание и си мотивиран за себе си и на луната да си ще намериш време за фитнес :P

04.12.06
14:32

@мелазар
Прав си, така е...но в някой момент, може да бъде малко егоистично.
Тези няколко часа, които отиват в спорт..вместо да ги инвестираме в работа(за повече пари) или време за семейството, мхм.
Иначе...надявам се, че никога няма да ми се налага да го спирам.
Харесва ми, дори и само, като занимание.  :)

04.12.06
16:11

Аз също не мога да кажа, че фитнеса е спортът. А и няма абсолютни спортове. Тренирал съм дооста неща и прив всяко си има кусур.

Мислех си, че плуването може да е идеално. Ама не...

А фитнеса, ми харесва защото те учи на организация не само по време на трен. а и в ежедневието.

Напоследък съм свел тренировките до минимум, поради липса на възможност за достатъчно качествена храна и се занимаваш с тенис/на маса и корт/, както и малко бягане и трен. със собствено тегло.

А за напред мисля, просто да поддържам форма и да се занимавам като хоби с тенис.

Но това не значи, че ще почна да ям разни простотии или че ще позволя да ми спадне мускулната маса. Изобщо благодарение, че си тренирал достатъчно дълго фитнес, поддържането на форма и изобщо добро здрави става доста по-лесно.

А една от разликите с тениса на маса примерно е, че виждам сума пенсионери на по 60-70 години, които цъкат като за световно, в перфектна форма. Докато във фитнес никога не съм виждал особено много хора над средна възраст.

Поздрави.

04.12.06
17:23

[quote author=“tpd”]А една от разликите с тениса на маса примерно е, че виждам сума пенсионери на по 60-70 години, които цъкат като за световно, в перфектна форма. Докато във фитнес никога не съм виждал особено много хора над средна възраст.

Ако минеш през НСА някоя вечер когато тренират хората на проф. Добрев няма да мислиш така :)  Ето ако ти се чете http://www.bb-team.org/articles/000432.php

JO

04.12.06
18:10

[quote author=“B_Ball_P2”]борбата е спорта!!! :wink: ама не в България :arrow:

не говори глупости имаме си много добри борци въпреки че клубовете не са толкова добре спонсорирани отколкото чуждестраните !

B_

05.12.06
22:15

Johnny аз не казвам че нямаме добри борци, напротив казвам че треньорите ни не са на интелектуалното ниво на тези в другите държави !!! :wink:  :?

KO

05.12.06
22:42

Абе фитнеса не е никакъв спорт. Ходиш там, дигаш някви железа - ужасно тъпо е!
п.с. сори, че ви карам да се дразните

05.12.06
23:21

Фитнесът е най-капризният ,най-скъпият и неблагодарен спорт  :wink: Преди години бях супер вманиачен ,нищо друго не признавах...В момента също тренирам редовно ,но манията вече я няма...и слава богу  :roll:

RH

06.12.06
14:30

Фитнесът е нещо като спортна зала.Там обаче главно се тренира това нещо, средно между изкуство и спорт, наречено бодибидинг.

06.12.06
15:11

[quote author=”Маwashi”]Фитнесът е най-капризният ,най-скъпият и неблагодарен спорт  :wink: Преди години бях супер вманиачен ,нищо друго не признавах...В момента също тренирам редовно ,но манията вече я няма...и слава богу  :roll:

Напълно съгласен!

06.12.06
15:22

плуване, бягане, скачане и те не са спортове .
Абе щом има движение не е спорт  :lol:

SP

06.12.06
18:35

Да де ама плуването бягането и скачането са олимпийски спортове. Фитнеса?

06.12.06
20:00

[quote author=“Sparxter”]Да де ама плуването бягането и скачането са олимпийски спортове. Фитнеса?

А ти само олимпииските спортове ли ги броиш за спортове ? А сигурно пък плувците, бегачите и скачачите не блъскат яко по фитнес зали..........

[quote author=“koisymazzz”]Абе фитнеса не е никакъв спорт. Ходиш там, дигаш някви железа - ужасно тъпо е!
п.с. сори, че ви карам да се дразните
Последната промяна е направена от koisymazzz на Сря Дек 06, 2006 1:09 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

Така като гледам толкоз си неориентиран, че ти е простено. Ти кво тренираш балет, фехтовка ......  нещо такова ?!?

06.12.06
22:18

[quote author=“Rhythmer”]Фитнесът е нещо като спортна зала.Там обаче главно се тренира това нещо, средно между изкуство и спорт, наречено бодибидинг.

Фитнесът също е спорт, не говорим само за залите!!!

Относно дали е най-скъп - много съм далече от това мнение! Не е евтин но вижте автомобилизма примерно и си правете изводи!!!

SP

06.12.06
23:35

[quote author=“x_3_mar”]А ти само олимпииските спортове ли ги броиш за спортове ? А сигурно пък плувците, бегачите и скачачите не блъскат яко по фитнес зали..........

Е да де.. Фитнеса просто е част от подготовката за много спортове!
Виж, културизмът е друга работа! Но фитнесът сам по себе си по никакъв начин не може да се нарече спорт. (в състезателния смисъл на думата)

07.12.06
00:41

[quote author=“YODA”][quote author=“Rhythmer”]Фитнесът е нещо като спортна зала.Там обаче главно се тренира това нещо, средно между изкуство и спорт, наречено бодибидинг.

Фитнесът също е спорт, не говорим само за залите!!!

Относно дали е най-скъп - много съм далече от това мнение! Не е евтин но вижте автомобилизма примерно и си правете изводи!!!

Скъп е от гледна точка на хора които се занимават любителски с този спорт.Според теб колко са тези които могат да си позволят да се хранят на “професионално ниво” ако мога така да се изразя.Да отделят по сума ти пари и за добавки.Аз колко пъти съм си задавал въпроса : “Защо давам 70лв за добавка ,която след 2 седмици няма да я има ,а вместо това не си взема маратонки или някоя дреха ,които мога да ползвам с години?”...За нас е скъп ,не ги гледай профи билдърите ,тях ги спонсорират и с дрехи и с добавки.На второ място : Защо е неблагодарен и капризен : Защото изисква много усилия ,търпение и постоянство...до тук добре ,но ако спреш има вероятност повечето усилия да отидат на вятъра ,както и ефекта от добавките.На мен ми се е случвало ,последният път беше лятото когато си счупих кракът....Ами ако е нещо по-сложно ,като херния например ? Когато подновиш тренировки единственото нещо което ще е останало ще е “мускулната памет” ,която ще ти помогне да влезеш във форма пак.За това е капризен ,защото губиш форма визуално.Да погледнем и от гледна точка на профи билдърите : много усилия ,тежки тренировки ,лишения ,тровят си здравето с хиляди добавки и зоб и какво получават в замяна ? Само за слава ли го правят не знам.Ще призная че в момента не се интересувам от републиканското по културизъм и от Oлимпия и нямам представа какви са наградните фондове ,но според мен за стандартите и на Америка и на България те са мизерни и не покриват всички тези неща които казах преди малко. :!:  Take care :wink:

FI

07.12.06
16:28

Преди съм се занимавала с различни спортове, но мога да ти кажа, че при всеки един спорт е така. Ако не се практикува излизаш много бързо от форма и ти трябва време за да успееш да наваксаш пак.

Според мен не е толкова скъп, разбира се зависи и от целите ти в него.

На мен лично досега фитнеса ми е дал повече, отколкото ми е взел. Така, че бих заключила, че за мен това е СПОРТЪТ.

SP

07.12.06
17:47

Моля ви, пишете “Това е спортът”, все пак е пълен член. А цялата тема е с тази грешка. :?  :!:

07.12.06
23:00

И на мен ми е дал много ,просто реших да обърна нещата от гледна точка на минусите.И разбира се ,ако не се практикува редовно който и да е спорт се излиза от форма ,но във фитнеса ще си проличи най-много визуално  :?

[quote author=”Маwashi”]И на мен ми е дал много ,просто реших да обърна нещата от гледна точка на минусите.И разбира се ,ако не се практикува редовно който и да е спорт се излиза от форма ,но във фитнеса ще си проличи най-много визуално  :?

Факт. Но това може да се погледне и от добрата страна - не искаш да спираш просто което те кара да си сериозен.

08.12.06
00:12

ми аз съм мислел няколко пъти да го отказвам но фитнеса не е спорт който ти се отблагодарява. тренираш почти 3 години и след това спираш за 3 месеца и се връщаш в първи клас...единсвеното добро е че за 3 седмици влизаш във форма, но просто не можеш да спираш когато си поискаш...

PR

08.12.06
23:45

Аз обичам бойните спортове... да ги практикувам и да ги гледам. Там има най-много съревнование. Фитнеса е начин да повишиш работоспособността си. Още от древноста хората са натоварвали мускулите си с тази цел... и днеска го използваме като средство  за повишаване на резултатите било то спортни или просто жаланието ни да изглеждаме добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1