01.11.04
23:24
Да приемем, че ви е разрешено да правите само по едно упражнение за мускулна група. Назовете упражненията които ще изберете да правите за следните мускулни групи:
1. Гърди
2. Бицепс
3. Трицепс
4. Рамене
5. Гръб
Например, аз ще напиша следното:
1. Гърди = повдигане на щанга от тилен лег
2. Бицепс = скотово сгъване с крива щанга от седеж
3. Трицепс = френски преси от тилен лег с крива щанга
4. Рамене = раменни преси с щанга от стоеж
5. Гръб = набиране с широк хват зад врата
Дайте вашите предпочитания, като за по-кратко писане, ако вашето мнение по някоя от по-горните точки съвпада с моето не го пишете. Например, ако всичко съвпада освен за гръб напишете:
5. Гръб = чукчета.
... да видим дали ще стане статистически интересно...
1. Гърди = избутване на щанга от полулег
2. Бицепс = сгъване на щанга от стоеж
3. Трицепс = френско разгъване
4. Рамене = милитъри преси
5. Гръб = тяга
6. Крака = клек
Съгласен ли си да се включат и краката към въпроса? :) :roll:
02.11.04
00:07
разбира се, включете и крака и корем няма проблеми, аз за да не би да ви се стори много писането :lol: 8)
иначе под милитари преси имаш предвид подвигане на щанга пред врата нагоре нали. А за гърдите, повдигането от полулег понеже удря горната им част ще ги направи да изглеждат по-стегнати ли? и аз се чудех дали не е по-добре от полулег.. но нали пък с по-малко кг. ще се правят отколкото от тилен лег... просто се чудех....
1.Гърди-Дьмбели от полулег
2.Бицепс-Сгьване дьмбели от полулег
3.Трицепс-Екстензия на скрипец от наклон
4.Рамене-Преси с дьмбели от седеж
5.Грьб-Чукчета
6-Крака - клек
7.коремна преса-крьнчове
Това са си базови упр. за изолиращите са ми други :lol: :wink:
02.11.04
10:36
mile, само моля те, поясни при сгъването за бицепси с дъмбели от полулег разнопосочно ли ги повдигаш или заедно. Аз ги вдигам разнопосочно и въртя китките и наистина бицепса гори - много хубаво упражнение наистина. Малък проблем при мен е, че като ги вдигам разнопосочно минава доста време общо за което предмишниците ми се уморяват и хвата ми също, а в бицепса има още сила... хмм ако имаш съвет за мен в това отношение... мерси :)
и още ако може да уточниш с какъв хват правиш чукчетата. Това упражнение ми е доста трудно, защото трудно изолирам гърба. Знам че трябва да се изпълнява правилно за да удря гърба, но като, че ли нещо не правя правилно (гледах в сайта за чукчета и опитвах такова изпълнение)... :? 8)
По принцип няма значение как точно ще го правиш,но аз го правя с двете рьце заедно.Много по-добро натоварване се получава защото и двата бицепса са под постояно напрежение.Чукчетата е добре да редуваш хвата.Аз лично харесвам подхвата,защото се товарят по-долните части на латисимусите.За да го усетиш това упражнение трябва да се стремиш да дьрпаш с гьрба ,а не с рьцете.Просто трябва практика :wink:
02.11.04
13:43
1. Гърди - избутване на щанга от полулег
2. Бицепс - сгъване на щанга от стоеж
3. Трицепс - повдигане на щанга от лег с тесен хват
4. Рамене - Преси с дьмбели от седеж
5. Гръб - Чукчета
Специално за трицепса повдигане на щанга от лег с тесен хват и френското са упражненията които наи-добре развиват трицепсите!!!По не при много хора които познавам те деистват наи-много!!!
02.11.04
15:46
Така... много добре.. до тук може да се заключи, че вдигането на щанга (дъмбели) от полулег е повече предпочитано от вдигането от тилен лег. Защо? Защото се тренира повече горната част на гърдите и те изглеждат по-добре или защото се натоварват повече други мускулни групи? Може да не ми отговаряте на тези въпроси, освен ако не искате... давам ги за размисъл. :) :D :lol:
1. Гърди - лег
2. Бицепс - набиране
3. Трицепс - кофи
4. Рамене - Преси с щанга
5. Гръб - Тяга
Извинявам се, ми тука не пише “крака”. Тогава следното:
1. Гърди - клек
2. Бицепс - набиране
3. Трицепс - лег
4. Рамене - Преси с щанга
5. Гръб - Тяга
:D
02.11.04
20:28
Martin, по-горе съм отговорил на запитване, че можете да добавяте и крака и корем и т.н., но ясното е едно - за крака всеки ще избере “клек”, а за корем - коремни преси, затова основния акцент е върху другите мускулни групи.
А като казваш, че за гърди правиш “лег”, то не е лошо да конкретизираш малко - какъв лег - тилен, наклон, обратен наклон, с щанга ли или с дъмбели и т.н. 8)
Извинявай, не съм прочел внимателно1
Лег - с щанга, на плоска лежанка, абе стандартен лег. Смятан, че това е най-продуктивното упражнение. Просто, псоред мен трябва да си зверски, ама зверски напреднал, за да имаш по-добри резултати от наклонен лег или нещо друго.
Това е според мен.
Успех на всички!!! :)
крака - клек
гръб - чукчета със щанга/набирания/тяга (тва го казвам щото и трите упражнения удрят 3 различни части на гърба) иначе, ако трябва да избирам едно - чукчета мн ясно :)
гърди - полулег с щанга/дъмбели (горната част е много по-упорита макар, че и така си се натоварва цялата гърда неможе да изолираш перфектно една част на един мускул. Лега не ми действа добре това го разбрах вече)
рамо - раменни преси със щанга пред гърди в тесен хват (раменен хват)
трицепс - хм лег с тесен хват... базово е :)
бицепс - редуване на дъмбели от стоеж (мразя щанга от стоеж, но точно затова и давам зор :))